Yüz Felci Psikolojik Nedenleri Nelerdir?

Yüz Felci Psikolojik Nedenleri Nelerdir?
14.12.2022 19:27
Vücutta oluşan birtakım tepkilerin sebepleri tarih boyunca merak edilen konulardan biri olmayı başarmıştır. Özellikle bu tepkilerin psikolojik nedenleri daha da ilgi çeken konulardandır. Yüz felci, ve gastritin nedenleri nelerdir? Göz seğirmesinin, hırsızlığın ve hıçkırığın psikolojik nedenleri nelerdir? Bizim de sizin kadar meraklı olduğumuz bu konuda, uzun uzun açıklamalarda bulunduk, tüm soruları detaylı bir şekilde teker teker irdeleyip derledik.

Yüz felci oluşumunun yaygın sebepleri arasında mimik kaslarına gelen sinirlerde iltihap oluşması yer almaktadır. Sebebine bağlı olmakla birlikte, yüz felcine sahip kişilerde yüz kasları zayıf görünebilmektedir. Stres ve ani oluşan gerginlikler yüz felcine sebebiyet verebilecek psikolojik nedenlerdendir.

Gastritin Psikolojik Nedenleri Nelerdir?

Gastrit, midenin iç yüzünde oluşan iltihaplanmadır. En yaygın sebeplerinden bir tanesi bakterilerin sebep olduğu enfeksiyonlardır. Bunun yanı sıra ileri yaş, stres, besin zehirlenmeleri, aşırı alkol tüketimi, sigara kullanımı, çeşitli bakteriler gibi sebepler de gastritin oluşumunu tetikleyebilmektedir.

Göz Seğirmesinin Psikolojik Nedenleri Nelerdir?

Göz seğirmesine halk arasında birçok anlam yüklenmiştir. Göz seğirmesi, gözde bulunan kaslarla alakalı bir bozukluktur. Göz kapağı kaslarının istemsiz bir şekilde tekrar eden spazmlarının gerçekleşmesi durumudur. Göz seğirmesinin birçok sebebi olabilmektedir. Sebeplerden bazıları ise şunlardır;

·        Sarf edilen fiziksel efor

·        Stres

·        Uykusuz kalmak

·        Yorgun olmak

·        Korneada oluşan çizikler

·        Fazla bilgisayar ekranı kullanmak

·        İlaçların yan etkileri

·        Alerjik tepkimeler

·        Alkol ve kafein içeren ürünlerin fazla tüketilmesi

Hırsızlığın Psikolojik Nedenleri Nelerdir?

Kleptomani, birçok insanın sahip olduğu hastalıklardan bir tanesidir. Gereksinimleri bulunmadığı halde eşya çalmayı bırakamayan insanların sahip oldukları bir hastalıktır. Bu hastalığın tam olarak net bir sebebi yoktur. Öne sürülen sebepler vardır. Psikolojik sebeplere örnek olarak antidepresan etkisi verilebilir. Çalma isteği doğrultusunda işlem gerçekleştiği zaman rahatlama duygusunun kişiyi iyi hissettirmesi verilebilir.

Hıçkırığın Psikolojik Nedenleri Nelerdir?

Hıçkırık oluşumunun nasıl gerçekleştiği ve gerçekleşme sebebinin ne olduğu epeyce merak edilen konulardan bir tanesidir. Hıçkırık oluşumunun çok fazla sebebi vardır. İstemsiz hava yutulması, yemeğin fazla kaçırılması, gazlı içeceklerin tüketilmesi, aşırı alkol alımı, mide bağırsak sistemlerinde gerçekleşen ani ısı değişimi gibi sebepler bunlardan bazılarıdır. Travma, menenjit, kalp damar ameliyatları sonrasında gerçekleşen anesteziye bağlı olarak hıçkırık gerçekleşebilmektedir. Kullanılan antidepresanlar, kalp krizi, bağırsak ve pankreas hastalıkları, astım, kulakta yabancı cisim varlığı hıçkırık oluşumunu tetikleyebilmektedir. Hıçkırık tek başına kalp krizinin belirtisi bile olabilmektedir. Hıçkırık, sürdüğü zamana göre üçe ayrılmaktadır;

·        2 gün boyunca geçmeyen hıçkırıklar

·        2 ve 30 gün arasında geçmeyen hıçkırıklar

·        30 günden daha fazla süre geçmeyen hıçkırıklar

Hıçkırığın geçmesini sağlamak için ise, valsalva manevrası denenebilir. Bu yol, ağızdan nefes alınarak burnun kapatılması ile basınç oluşturulmasına dayanmaktadır. Bu yol ile kulak zarı dışa doğru hareket ettirilir ve hıçkırığın geçmesi sağlanabilir.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir