Yurt Dışına Çıkmak İçin Sağlık Raporu Nereden Alınır?

Yurt Dışına Çıkmak İçin Sağlık Raporu Nereden Alınır?
24.12.2022 19:00
Yurt dışına çıkarken sebep; iş, gezi ya da sağlık gibi her ne olursa olsun mutlaka bir pasaporta sahip olmanız gerekmektedir. Yurt dışına çıkmak için sağlık raporu nereden alınır, yeşil pasaport süresi ne kadar olmalı, pasaport süresi ne kadar olmalı? Yurt dışına çıkmak için gerekli şartlar nelerdir, hangi bölüm okunmalı? Yurt dışına çıkmak ile ilgili merak edilen soruları sizler için bu yazıda derleyip cevap verdik.

Pasaport, bulunduğunuz ülkeden başka bir ülkeye geçmek için yetkili kuruluş tarafından verilen ve yabancı ülkelerin kimlik incelemesinde geçerli olan bir belgedir. Yurt dışına çıkarken birçok ülke kişinin salgın ya da bulaşıcı bir hastalık taşımaması için sağlık raporu istemektedir.

Bu sağlık raporunu alacağınız yerler genellikle gideceğiniz ülkenin konsolosluğu tarafından belirlenmektedir. Ancak gideceğiniz ülkenin konsolosluğu sağlık raporu almanız gereken kurumları belirtmediyse devlet ya da özel hastaneden sağlık raporu alabilirsiniz.

Yurt Dışına Çıkmak İçin Yeşil Pasaport Süresi Ne Kadar Olmalı?

Yeşil pasaport ya da bir diğer adıyla hususi pasaport, devlet adına çalışan memurlara ve ailelerine verilen 5 yıllık süre içeren bir pasaport türüdür. Yeşil pasaport sahipleri, vize isteyen ülkelere vize almadan gidebilme hakkına sahiptir. Yeşil pasaport sahipleri 180 gün içerisinde 90 günü aşmayacak şekilde vizeye gerek olmadan Avrupa ülkelerine seyahat gerçekleştirebilmektedir.

Yurt Dışına Çıkmak İçin Gerekli Şartlar Nelerdir?

Yurt dışına çıkmayı düşünüyorsanız, gideceğiniz zamanın çok çok öncesinden neredeyse her şeyi ayarlanmanız gerekmektedir. Yurt dışına çıkmak için gereken en önemli 5 şart bulunmaktadır. Bu 5 şartı şöyle sıralayabiliriz;

·        Pasaport

·        Bilet

·        Vize

·        Rezervasyon

·        Seyahat sigortası

Yurt Dışına Çıkmak İçin Hangi Bölüm Okunmalı?

Günümüzde birçoğu genç olmak üzere binlerce ya da milyonlarca insan yurt dışına çıkma hayalleri kurmaktadır. Ancak yurt dışına çıkmak ve orada yaşam kurmak eskisi kadar kolay değildir. Kendinizi yurt dışında bir firmaya kabul ettirmek ve oraya yerleşmek oldukça güçtür. Yurt dışında en çok iş imkanı olan bölümler ve meslekler şunlardır;

·        Öğretmen

·        Din görevlisi

·        Konsolosluk çalışanı

·        Sağlık çalışanları

·        İnşaat mühendisliği

·        Bilişim sektörü

·        Hizmet sektörü

·        Daimi TSK personelleri

·        Dış İşleri Bakanlığı’na bağlı olarak çalışanlar yetkililer

·        Ekonomi Bakanlığı’na ait bazı kurum ve kuruluşlar

Yurt Dışına Çıkmak İçin Pasaport Süresi Ne Kadar Olmalı?

Günümüzde yurt dışına çıkmak için ya da başka bir ülkede yaşam kurabilmek için birçok zorlukla mücadele etmek gerekmektedir. Özellikle ülkemizden yurt dışına gidip geri dönmeyen ve gittiği ülkede kaçak olarak yaşayan binlerce insan olduğundan dolayı çoğu ülke Türk vatandaşlarına vize vermekte çekinmektedir. Yurt dışına çıkmanız gerekiyorsa seyahat edeceğiniz tarihten itibaren minimum 6 ay boyunca geçerli olacak seyahat belgesine ya da pasaporta ihtiyacınız vardır.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir