Uykusuzluk Kaç Gün Sürer?

Uykusuzluk Kaç Gün Sürer?
14.12.2022 18:38
Hastalıkların geçmesi için gerekli olan süreler vardır. Uykusuzluk ve uyuz tedavisi kaç gün sürer? Vertigo ve zatürre kaç gün sürer? Zona tedavisi kaç gün sürer ve zatürrede ateş kaç gün sürer? Merak ettiğiniz tüm soruların cevapları bu haberimizde sizler için detaylı bir şekilde ele aldık.

Uyuyamama durumu bir hastalıktır. 3. Günün ardından kişide problemler gelmeye başlayacaktır. En uzun uykusuz kalma süreci 11 gündür.

Uyuz Tedavisi Kaç Gün Sürer?

Uyuz hastalığı kendiliğinden iyileşecek bir hastalık değildir. Uyuz akarları kendi kendilerine vücudu terk etmemektedirler. Tedavi, reçeteli ilaçlarla yapılabilmektedir ve ilaçların vücut üstünde 8-14 saat bekletilmesi gerekebilir.

Vertigo Kaç Gün Sürer?

Vertigo, iç kulaktaki kristallerin kayması ile oluşan bir hastalıktır. Tedavisi birkaç dakika dahi sürebilmektedir. Çeşitlerine bağlı olarak 4-6 hafta kadar da sürebilmektedir.

Zatürre Kaç Gün Sürer?

Pnömoni, zatürre olarak da bilinen bir hastalıktır. Akciğer içindeki hava keseciklerinin iltihaplanmış bir sıvı ile dolması durumu zatürre hastalığının sebebidir. Virüs, bakteri ve mantar enfeksiyonlarının akciğere ulaşması sonucunda oluşan zatürre hastalığı oldukça bulaşıcı olan hastalıklardan bir tanesidir. Özellikle 0-4 yaş arası çocuklarda ölüm sebebi dahi olabilmektedir.

Zatürrenin bazı belirtileri şunlardır;

·        Öksürük

·        Baş ağrısı

·        Yüksek ateş

·        Üşüme ve titreme

·        Devamlı oluşan sarı ve yeşil renkte balgam

·        Hızlı soluk alıp verme

·        Göğüs ağrıları

·        Bilinç bulanıklığı

·        Kusma

·        Karın ağrısı

·        Titreme

·        Üşüme

·        Karın bölgesinde şişkinlik oluşması

Zatürre süreci yaklaşık olarak 3 hafta kadar sürebilmektedir.

Zatürrede Ateş Kaç Gün Sürer?

Pnömoni, zatürre olarak da bilinen bir hastalıktır. Akciğer içindeki hava keseciklerinin iltihaplanmış bir sıvı ile dolması durumu zatürre hastalığının sebebidir. Virüs, bakteri ve mantar enfeksiyonlarının akciğere ulaşması sonucunda oluşan zatürre hastalığı oldukça bulaşıcı olan hastalıklardan bir tanesidir. Özellikle 0-4 yaş arası çocuklarda ölüm sebebi dahi olabilmektedir. 3 günlük süre zarfı içinde yüksek ateş görülebilmektedir.

Zona Tedavisi Kaç Gün Sürer?

Zona hastalığı, “varicella zoster” adı verilen suçiçeği hastalığına da sebep olan virüsün sinir sisteminde konaklamaya başlaması sonucu görülebilmekte olan hastalıktır. Zona hastalığı genellikle suçiçeği geçirmiş insanlarda gözükmektedir. 50 yaş üstündeki insanlarda da ortaya çıktığı söylenebilmektedir. Aynı zamanda varicella zoster virüsü çocuk ve ergenlerde farklı sebeplere bağlı olarak bağışıklık sisteminin zayıflaması ile ilerleyen zamanlardan zona hastalığına neden olabilmektedir.

Zona, bağışıklık sisteminin zayıflaması ve strese de bağlı olarak virüsün sinir köklerine yerleşmesi ile oluşan bir hastalıktır. Zona hastalığının bazı belirtileri şunlardır;

·        Baş ağrısı

·        Yorgunluk

·        Halsizlik

·        Mide bulantısı

·        Baş dönmesi

·        Uyuşma ve karıncalanma hissi

·        Vücutta oluşan kabarcıklar

Zona, tedavi edilmesi için erken teşhisin önemli olduğu hastalıklardan bir tanesidir. Erken teşhis ile de birlikte ağrılar 3 ve 5 hafta içerisinde hafiflemeye başlayacaktır. Bu süre yaşa ve bünyeye bağlı olarak değişebilmektedir. İltihaplı bölgenin tamamen iyileşmesi ise 3 ayı bulabilmektedir.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir