Tüplü Araba Yağ Eksiltir Mi?

Tüplü Araba Yağ Eksiltir Mi?
16.11.2022 21:57
LPG’li araçlar halk arasına bu şekil adlandırılmak yerine tüplü araç olarak adlandırılmaktadır. Tüplü araba yağ, su eksiltir mi? Tüplü araba ne zaman icat edildi? Tüplü araba otoparka girebilir mi, hangi yağ konur? Tüplü araba hakkında tüm detaylar...

LPG'de çalışan sağlıklı, segmanı, gömleği, subabı, subap yuvası, contaları olması gereken standartlarda bir motor LPG'de ilave yağ eksiltmeyecektir. Ayrıca dizel, benzinli ve LPG'li araçların rutin yağ değişim aralığı farklı olmakla birlikte 5000-15.000 km'de bir yağ değişimi yapılması araç sahiplerine önerilmektedir.

Tüp ile çalışan motorda ortam çalışma sıcaklığı benzinle çalışan motora göre daha fazla olacaktır. Bu nedenle LPG'li motor nispeten daha yüksek sıcaklıkta çalıştığı bilinmektedir. Buna bağlı olarak motor yağında buharlaşma LPG'li motorda daha çok olduğu gözlemlenebilir.

Tüplü Araba Su Eksiltir Mi?

LPG regülatörü bağlanırken soğutma sistemi hortumlarından sıcak su bağlantısı alınmaktadır ve LPG takan kişi bu hortum bağlantısı sırasında eksilen suyu tamamlamamış olması sebebiyle su eksiltmesi gözlemlenebilir. Eğer sürekli olarak eksiltme varsa bu hortumun kelepçe ve ek yerlerinden kaçırma olması anlamına gelecektir.

Tüplü Araba Ne Zaman İcat Edildi?

Bilinen kayıtlara göre benzinli bir araca LPG sistemini ilk kez uyarlayan kişi motor ustası Halit Avcıoğlu olarak karşımıza çıkmaktadır. 1978'de kendi çabaları ile üretmiş olduğu LPG kitini araca montajlayarak benzinli motoru sağlıklı bir şekilde çalıştırmayı başardığı bilinmektedir ve tarihe geçmiştir. Bu sektördeki ilk tüp dolumunu gerçekleştirmiştir. Ayrıca Kocaeli Yarımca'da, Türkiye'nin ilk Resmi Sıvılaştırılmış Petrol Gazı (LPG) dolum tesisini ve dolum istasyonlarını faaliyete geçirdiği bilinmektedir.

Tüplü Araba Otoparka Girebilir Mi?

AVM kapalı otoparkları haricindeki kapalı otoparklara LPG'li araçların girişi mümkün olmayacaktır. Ayrıca binaya ya da siteye ait kapalı otoparka LPG'li ya da CNG'li araç girişine de izin verilmeyecektir.

LPG'li otomotivler yakıt olarak propan gazı kullanır ve bu gazın araçlardan sızabilme ihtimali yüksektir. Fakat LPG'li araçların otoparka alınmama sebebi sadece bu gazın sızabiliyor olmasından kaynaklı değildir. Açık otoparklarına bu araç sahipleri araçlarını park edebilirler.

Tüplü Arabaya Hangi Yağ Konur?

10w 40 motor yağı bilinen bütün araçlar için ortak şekilde kullanımı sağlanabilmektedir. Buna bağlı olarak benzinli ya da LPG ve dizel araçlar için ortak için de kullanılabilmesinde herhangi bir problem bulunmaz.

10W-40'ı modern bir binek otomobilinde yağ önerisi olarak gözlemlenemeyeceği gibi bununla birlikte, hafif kamyonlardaki orta ve ağır hizmet benzinli motorlarda popülaritesini koruduğu bilinmektedir. Bu yağ ağırlığı, yaygın olarak dizel motorlarda veya daha küçük bir motosiklet motorunda da kullanılmaktadır. Tüplü araba demek LPG ye işaret etmektedir ve Benzin ile aynı yağ kullanılmasında herhangi bir problem teşkil etmesi söz konusu olmayacaktır.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir