Şangay, Çin’in en büyük şehridir. Kültürel başkent olarak kabul edilen Şangay, Çin’in en önemli limanıdır. 1000’den fazla gökdelen bulunan Şangay’ın iş göçü sayısı da oldukça fazladır. Küçük bir şehir kasabası olarak kurulan şehir, hedefinden şaşarak dünyanın en büyük sekizinci şehri haline gelmiştir. İklimi oldukça nemli olan Şangay, yaz aylarında 35-36 derece sıcaklığında olmaktadır. Temmuz ve ağustos aylarında oldukça tayfun bir dönem geçirir. Sibirya’dan gelen rüzgarlar nedeni ile dönemsel olarak dondurucu soğuklara rastlanmaktadır. Şangay’ı ziyaret etmek isteyenler için, en uygun dönem nisan, mayıs, eylül ve ekim ayları olacaktır.
Şangay, yemek açısından oldukça zengin bir mutfağa sahiptir. Et olarak, domuz eti kullanılır. Japon ve kore restoranları, Avrupa mutfağı ya da dünyaca ünlü fast-food restoranlarına kolaylıkla ulaşım sağlayabilirsiniz.
Şangay Vizesi İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?
Şangay şehri, Çin Cumhuriyeti’ne bağlı bir şehirdir ve Çin vizesi almak gerekir. Çin vizesi almak için gerekli evraklar şu şekildedir;
- Çin vizesi başvuru formu
- Pasaport
- 3 ay içerisinde çekilmiş 2 adet vesikalık fotoğrafı
- Nüfus cüzdan fotokopisi
- Adli sicil belgesi
- İkametgah Belgesi
- Banka hesap dökümü ve vize türüne göre 2.500 – 10.000 USD hesap bakiyesi
- Konaklama yapılacak otel rezervasyonları
- Ulaşımı gösteren uçak bilet rezervasyonları
- Çalışanlar için maaş bordrosu ve 4A hizmet dökümü belgesi
Şangay Tarihi Hakkında Bilgiler
Şangay’da yerleşim ilk olarak, Jin Hanedanı döneminde çoğalmaya başlamıştır. Kasaba yerleşkesi olarak düşünülen şehir zamanla dünyanın en büyük şehirleri arasına girmiştir. Özellikle, dokuma sanayisinde gelişmiş olan müreffeh bir kasabaydı. 1843 yılında Nanking Antlaşması’nın imzalamasıyla, dış ticarete açılarak, dış ticarete açılmış 5 limandan biri haline gelmiştir. Dünya çapında oldukça önemli bir rol oynamaya başlayan Şangay, benzeri görülmemiş bir hızla büyümüştür. Yurtdışından da oldukça fazla göçmen çekerek nüfus sayısı alanında hızla artış gördü. Oldukça kozmopolit bir hale gelen Şangay, çok kültürlü olmasını bu göçler sayesinde edinmiştir. Liman kullanıma açıldıktan sonra ise, batı kültürüne has özellikleri alarak kendine has damga bırakmasıyla Şangay’a has ruhunu ortaya çıkardı.
Çin imparatorluğu döneminde Şangay, Asya kıtasının en büyük şehirlerinden biri olmuştur ve en önemli sanayi, ticaret merkezine dönüşmüştür. Ardı arkası kesilmeyen politika olayları, Şangay’ın büyümesinde de oldukça etkili olmuştur.
Şangay’da Gezilecek Yerler Neresidir?
Şangay turistlik açıdan oldukça zengin olan bir şehirdir. Oldukça cazibeli tarihi eserlerin bulunduğu ve bakmaya doyamayacağınız manzaralara sahiptir. Yu Bahçesi, Şehir Tanrısı Tapınağı, Nankin Caddesi, Bund, Lujazui’nin gökdelenlerle dolu manzarası gezilecek yerler listesinin en başlarında yer almaktadır.
Şangay Pahalı Bir Şehir Midir?
Şangay, Ekonomik açıdan oldukça zengin bir şehirdir. Ekonomisi iyi olan şehir ve ülkeler genellikle pahalı olmaz. Tabi ki, gezinizi lüks restoranlar ve lüks alanlarda tercih edecekseniz, kur farkından dolayı pahalı gelebilecektir. Ama bir turist gibi hareket edip, şehrin tadını çıkaracaksanız, orta halli bir bütçe ile gezinizi gerçekleştirebilirsiniz.