Polen Alerjisi Askerliğe Engel Mi?

Polen Alerjisi Askerliğe Engel Mi?
26.01.2023 14:07
Birçok insanın polen alerjisi bulunmaktadır. Polen alerjisi askerliğe engel mi, ateş ve astım yapar mı? Polen alerjisi aşısı ne zaman yapılır, polen alerjisi baş ağrısı yapar mı? Bebeklerde polen alerjisi olur mu? Sorularını sizler için araştırıp bu yazımızda derledik.

Birçok insan bahar mevsimlerinde polen alerjisi geçirmektedir. Polenler çoğu ağaçlardan, çiçeklerden, yabani otlardan gelebilir. Polen alerjisinin gözlerde sulanma, burun akıntısı ve tıkanıklığı, hapşırma, öksürme, yorgunlukla gibi birçok belirtisi bulunmaktadır. Polen alerjisi özellikle solunum güçlüğüne de sebep olmaktadır. Solunum güçlüğü nefes darlığına nefes darlığı da astıma kadar yol açabilmektedir. Alerjiler tedavi edilmediği takdirde kişi için büyük risk taşımaktadır ve kişinin yaşam kalitesini oldukça düşürmektedir. Yaşam kalitemizi etkilediği gibi birçoğumuzun iş hayatını da etkileyebilir.

Peki polen alerjisi askerliğe engel midir? Bu durum astım hastalığı olan bireylerde geçerlidir. Astıma sahip olan bireyler polen alerjisi nedeniyle askerlikten muaftır.

Polen Alerjisi Ateş Yapar Mı?

Polen alerjisi; hapşırma, burun tıkanıklığı ve akıntısı, gözlerde şişme ve kızarıklık, kulaklarda ve ağızda kaşıntı gibi şikayetlere yol açabilir. Ancak polen alerjisi ateş yapmaz. Polen alerjisi geçirdiğiniz dönemlerde eğer ateşiniz varsa bunun sebebi vücudunuzdaki alerjenler değil enfeksiyonlar olabilir.

Polen Alerjisi Astım Yapar Mı?

Bahar mevsiminde ortaya çıkan polenler alerjiye duyarlı insanlar için oldukça zordur. Polenler solunum yoluyla hava yollarına ulaşarak bu bölgeye yerleşir. Bu bölgede reaksiyon gösterir ve öksürük, solunum zorluğu ve nefes darlığı gibi belirtiler gösterir. Polen alerjisi geçiren insanların dikkat etmesi gereken bazı önemli noktalar vardır. Örneğin sigara kullanmamalı ve sigara dumanına maruz kalmamalı, tozlu ortamlardan kaçınmalı, polen yoğunluğunun çok olduğu saatlerde dışarı çıkmamalı, tüylü hayvanlara dokunmaktan kaçınmalı, araba kullanırken camları kapalı tutmalı, toz barındırabilecek ev eşyaları tercih etmemelidir. Bu noktalara dikkat edildiği taktirde polen alerjisi kontrol altına alınabilir ancak dikkat edilmezse meydana gelen solunum güçlüğü ve nefes darlığı astıma kadar yol açabilmektedir.

Polen Alerjisi Aşısı Ne Zaman Yapılır?

Polen alerjisinin tedavisinde kullanılan bir diğer yöntem de aşıdır. Aşı genelde uzmanlar tarafından polen alerjisi nedeniyle astım geçiren çocuklara yapılması tavsiye edilen bir yöntemdir. 3 tür aşı tedavisi vardır. Deri altına enjeksiyon, dilaltı damla ve tablettir. Tabletler yetişkinlere önerilmektedir. Dilaltı damlalar çocuğa 3 yaşından sonra yapılmalıdır. Cilt altı enjeksiyon formundaki aşılar ise çocuklara 5 yaşından sonra yapılabilir.

Polen Alerjisi Baş Ağrısı Yapar Mı?

Polen alerjisinin boğazda yanma, gözlerde kızarma, burun akıntısı, burun tıkanıklığı, yorgunluk, halsizlik, kulaklarda kaşıntı, halsizlik gibi semptomları vardır. Polen alerjisi geçiren kişinin uyku düzeni bozulabilir, bağışıklık sistemini etkilenebilir. Bunlar da baş ağrısını tetikleyebilir.

Bebeklerde Polen Alerjisi Olur Mu?

Bebeklerde polen alerjisi çok nadiren görülebilir. 2 yaşından sonraki çocuklarda polen alerjisi olma ihtimali daha yüksektir. Yani özetleyecek olursak bebekler de polen alerjisi olabilmektedir. 

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir