Piercing Nasıl Çıkarılır?

Piercing Nasıl Çıkarılır?
04.02.2022 11:00
Günümüzde insanlar arasında piercing taktırmak oldukça popüler bir konuma gelmiştir. Çok küçük yaşlardan itibaren piercing taktıran insanlar vardır. Piercingler birçok farklı türde olduğu gibi birçok farklı bölgeyede takılabilir.

Piercing veya hızma takanların oldukça Merak ettiği konulardan biri piercingleri nasıl çıkartılacağıdır. Bu noktada şunu belirtmek isteriz ki piercing çıkartırken bu konuda bir uzmandan yardım almanız daha doğru olacaktır. Kendiniz evde piercing i çıkarabilirsiniz ancak dikkatsiz davranma sonucu piercingi taktırdınız bölgeye zarar vermeniz mümkündür. Bu noktada piercinglerin bir uzmana çıkarttırmak daha doğru olacaktır. Piercing çıkarılırken ilk olarak piercing olan bölgenin temizlenmesi gerekir. Temizlenen bölge piercingin kolay çıkması için yarar sağlayacaktır. Piercing takılan bölgenin temizliğinden sonra piercingin uçlarını yavaş yavaş döndürmeli siniz yapışma ihtimalinden bu sayede kurtulmuş olacaksınız. Daha sonrasında iki ucunda bulunan toplardan birini yavaş yavaş döndürürken diğerini sıkıca tutmanız gerekmektedir. Piercing toplarından birini çıkardıktan sonrasında piercingi çıkarmanız mümkün olacaktır.

Piercing Günah Mıdır?

Piercing taktırmak isteyen insanların oldukça merak ettiği konulardan biri ise piercingin günah olup olmadığıdır. Bu noktada şunu belirtmek isteriz ki piercing işlemi sırasında yaptırmak istediğiniz bölge delinerek içerisinde piercing geçirilmektedir ve bu noktada cildinize yani kendinize zarar vermiş sayılırsınız. Sonuç itibariyle kendinize sırf süsleme amacıyla zarar vermiş olmanız dinimizce caiz değildir.

Piercing Çeşitleri Nelerdir?

Piercing taktırmak isteyenlerin oldukça merak ettiği konulardan biri ise piercing çeşitlerinin neler olduğudur. Bu konuda şunu belirtmek isteriz ki piercingler birçok farklı şekilde ve türde olabilir aynı zamanda piercingler farklı bölgelere takılabilmektedir. Bu bölgeler kulak, kıkırdak, kulak içi ve kulak çevresi gibi yerler olabildiği gibi burun, göbek, dudak, dil, elmacık kemiği, el parmağı ve köprücük kemikleri gibi birçok bölgede olabilmektedir. Piercing çeşitlerinden başlayacak olursak dudak piercingi, kaş piercing, burun piercing, göbek piercingi, dermal piercingi, helix yani kıkırdak piercing, tragus piercing, smiley piercing ve dil piercing gibi birçok çeşit e sahiptir.

Piercing Sonrası Enfeksiyon Olur Mu?

Piercing taktırdıktan sonra enfeksiyon riski ile karşı karşıya kalmanız oldukça mümkündür. Bu noktada şunu belirtmek isteriz ki piercing taktırdığını zaman aslında cildinizin belli bir bölümünü delmiş sayılırsınız. Bu da bir yara olarak tanımlanabilir. Bu noktada normalde yaralarınız nasıl enfeksiyon riskine karşı karşıya kalabiliyorsa piercing sonrası da bu enfeksiyon riski oluşması mümkündür. Piercing sonrası enfeksiyon riski ile karşı karşıya kalmamak amacıyla düzenli olarak piercinginizin olduğu bölgeyi temizlemeli ve piercing bakım kremlerini kullanmanız gerekmektedir.

Piercing Nerelere Yapılır?

Piercingler nerelere yapılacağı oldukça merak edilen konulardan birisidir. Piercingler birçok farklı bölgeye yapılabilmektedir. Bu bölgelerden bazıları burun, kulak, dudak, elmacık kemiği, köprücük kemiği, göbek, göğüs ucu, genital bölge ve el parmakları gibi bölgelerdir. Sizde eğer piercing taktırmak istiyorsanız bu bölgelerden birine veya birkaçına piercing taktıra bilirsiniz.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir