Hızma İle İlgili İlginç Bilgiler

Hızma İle İlgili İlginç Bilgiler
17.01.2022 11:00
Gençler tarafından kullanılan ve son dönemlerin modası olan hızma büyük bir hevesle takılmaktadır. Ancak ilerleyen zaman içinde bazı sorunların oluşmasından dolayı ya da hevesin ortadan kalmasına bağlı olarak hızma kullanmak istemeyebilirsiniz. Bu durumda oluşan sorunların başında hızma deliğini nasıl kapanacağı yer alır ve büyük bir sorun teşkil eder.

Hızma vücudun farklı noktasına takılan ve vücut süsleme sanatı olarak ifade edilen bir takıdır. Gençler arasında adı piercing olarak geçmektedir ve ülkemizde Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu Bölgeleri'nde oldukça geniş bir yere sahiptir. Bu bölgelerde takılan hızmalar kadınlar tarafından kullanılmakta ve yöresel anlam içermektedir. Genellikle telkari usulü olan bu hızmalar bölge kadını için vazgeçilmez aksesuardır. Ayrıca ülkemizde güvercin işi ile uğraşan kişiler güvercinlerini satarken onları hızma ile süsleyerek daha alımlı olmalarını sağlarlar. Hızma dünya genelinde de kullanılan bir takıdır ve son dönemlerde gençler arasında oldukça yaygın bir hal almıştır. Kulak, kaş, göbek gibi noktalar takılan hızmalar sorun oluşturmazken dile takılan hızmalar uzmanlar tarafından doğru bulunmamaktadır.

Hızma Çıkarınca İz Kalır Mı?

Bazı kadınlar tarafından hızma çıkardıktan sonra iz kaldığı ifade edilmektedir. Bunun temel nedeni hızmanın büyük olmasıdır ve geçici bir durumdur. Hızma çıkardıktan sonra iz sorunu oluşmasını istemiyorsanız küçük modeller kullanmanız tavsiye edilir. Ayrıca bazı kişiler hızma taktırdıktan sonra pişman olurlar ve deliği kapatmak isterler. Eğer hızma deliğinizi uzun süre önce açtırdıysanız deliğin kapanma olanağını kaldırmış olursunuz. Bu durumda ilgili noktaya pudra ve fondöten uygulamanız gerekecektir.

Hızma Deliği Kapanır Mı?

Hızma için açılan deliklerin içi bir süre sonra tamamen deri kaplar ve kapanma olasılığı ortadan kalkar. Ancak ilk açılan deliklerde dikkatli olmak gerekir ve belirtilen şartlara uymak şarttır. Çünkü ilk 2-3 gün içinde hızma deliklerinin kapanma olasılığı vardır. Bunun nedeni iyi epitelize olmamasıdır. Ayrıca yaklaşık 1 haftaya kadar yeni takılan hızmalar yerinden uzun süreli olarak çıkarılmamalıdır. Bu durumda deliğin kısa zaman içinde kapanmasına neden olmaktadır.

Hızma Enfeksiyonu Nedir?

Vücudun pek çok noktasına yapılan ve son dönemlerin trend aksesuarları arasında yer alan hızma bazı durumlarda enfeksiyona neden olur. Özellikle hijyenik ortamda ve iyi temizlenmemiş iğne ya da tabancalarla delinen hızma yerlerinde yara oluşumu ile ağrı meydana gelir. Hızma işlemini ucuza getirmek isteyen kişiler kötü ortamlara maruz kalabilir ancak bu durum oldukça sakıncalıdır. Burun bölgesine hızma takılması sırasında elle temas edilmesi de enfeksiyon oluşumunu tetikleyen bir olaydır. Kullanılan ekipmanın steril olmaması nedeniyle kan yoluyla bulaşan hepatit C ve B gibi bulaşıcı hastalıklar kişilere bulaşabilir. Ayrıca yine ekipmanın eski ya da kaliteli olmamasından dolayı hızma takılacak yerde yırtılma ve travmaya bağlı olarak enfeksiyon oluşabilir. Hızma enfeksiyonu kızarıklık, ağrı, şişlik ve irin olarak kendini belli eder. Bu durumlardan biri oluştuğunda hemen bir uzmana gözükmeniz gerekmektedir ve verilen ilaçları düzenli olarak kullandığınızda kısa sürede hızma bölgesinde meydan gelen sorunlardan kurtulabilirsiniz.

Hızma ile Namaz Kılınır Mı?

Namaz kılmanın şartlarından biri abdest almaktır. Hızma ise suyun deriye değmesini engelleyen bir faktördür. Bu nedenle tam olarak abdest alınmaz ve kurallara tam manasıyla uyulmuş olmaz. Hızma ile namaz kılmak doğru değildir. Ancak hızma takılan noktaya su ulaşıyorsa bunda bir sorun yoktur. Ayrıca hızma takılan noktalara gusül sırasında da suyun gitmesi şarttır.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir