Ozon Tedavisi Ne İşe Yarar?

Ozon Tedavisi Ne İşe Yarar?
09.12.2022 23:05
Ozon tedavisi ne işe yarar, nasıl yapılır? Ozon tedavisi adet gecikmesi yapar mı? Ozon tedavisi akciğere, boyun fıtığına iyi gelir mi? Ozon tedavisi acıtır mı, bilimsel mi? Ozon tedavisi popüler bir tedavi yöntemi haline gelmiştir. Ozon tedavisi hakkında tüm detaylar bu yazımızda sizler ile...

Düşük dozlarda kişinin kendi direncini harekete geçirerek bağışıklık sistemini aktive etmesi söz konusudur. Ozon; kronik inflamatuar süreçleri içeren diyabet, hiperkolesterolemi, hipertansiyon ve otoimmün hastalıkları tedavisinde kullanıldığı bilinmektedir. Ozon tedavisindeki amaç; vücudun fonksiyonlarının olması gerektiği hale getirilmesini sağlamaktır.

Ozon Tedavisi Nasıl Yapılır?

Sistemik uygulamalardan biri haline gelmiş olan majör yöntem günümüzde en sık tercih edilen ozon tedavi yöntemlerinden biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Hastalardan 50 cc-200 cc arasında kan alınarak ortalama 10 dakika boyunca ozon ve oksijen karışımıyla birleştirilmekte ve bu yeni karışım hastaya damar yolu ile geri verildiği bilinmektedir.

Ozon tedavisinde Major Tedavi uygulaması 20 dk ile 30 dk arasında sürerken minor tedavi uygulaması 30 saniye sürmektedir.

Ozon Tedavisi Adet Gecikmesi Yapar Mı?

Ozon terapi gebelikte de uygulanabilmekte; düşük tehdidi, plasenta yetmezliği, gebelikte ortaya çıkan hipertansiyon ve diyabet gibi gebelik sorunlarında tedavi yöntemi olarak kullanılabilir.

Genital siğil ve vaginal kandida enfeksiyonlarının ortadan kaldırılmasında ozon tedavisi (ozon terapisi) oldukça başarılı sonuçlar alınır. Vaginal insuflasyon yoluyla ozon tedavisi (ozon terapisi) menstruasyon(adet kanaması) döneminde uygulanmaması gerekmektedir. Çünkü ozon tedavisinin etkisiyle kanama miktarında artış gösterebilir. Adet gecikmesi yapıp yapmadığına dair bir bilgi bulunmamaktadır.

Ozon Tedavisi Akciğere İyi Gelir Mi?

Ozonun akciğerlerdeki damar (endotel) hücreleri üzerindeki olumlu etkisi sonucu düz kaslar gevşerler ve bronş spazmı çözülmektedir. Bu da solunumun rahatlamasına yol açacaktır. En sık görülen solunum yolu Kronik Bronşit olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu hastalığın en temel sorunu olan lokal ve genel savunma gücü ozon tedavisiyle yeniden güçlenmiş hale gelecektir.

Ozon Tedavisi Acıtır Mı?

Ozon tedavisinin yan etkisi yok denecek kadar az olduğu biliniyor. Hasta ozon enjeksiyonu sonrası, 3-5 dakika ile 1-2 saat içinde geçen hafif bir yanma hisseder, tedavi uygulanırken acı olmaz. Bu fıtık ağrısının arttığı şeklinde düşünmek yanlış olur. Yanlış malzeme ile yapılan ozon uygulaması da bu kanserojenleri açığa çıkartabilmektedir. Uzun vadede kansere kadar gidebilen DNA hasarına yol açabileceğinden ozon tedavisini uygulatırken dikkatli olmak gerekir.

Ozon Tedavisi Bilimsel Mi?

Tedavide kullanımı Ozon kullanımı alternatif tıp yöntemlerinden birisi olarak savunulmuş, fakat özel hastalıklarda kullanımını destekleyecek bilimsel kanıtlara rastlanılmamıştır. Tıp camiasında alternatif tıp olarak kabul edildiği bilinmekte. Ozon tedavisi genellikle konvansiyonel tıpta diğer tedavilere ek olarak kullanılan bir tedavi yöntemi olarak karşımıza çıkmaktadır.

Ozon Tedavisi Boyun Fıtığına İyi Gelir Mi?

Ozon tedavisi tüm bel ve boyun fıtıklarında etkili olduğu söylenemez. Hastanın bu tedaviye uygun olmaması gerekmektedir. İleri seviyelerdeki fıtıklarda ozon tedavisi etki göstermeyecektir. Bacaklarda ve kollarda güç kaybı varsa, idrar tutamama ya da iktidarsızlık sorunları mevcutsa ozon tedavisinin bir faydasını görmek güçtür.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir