Motosikletin önemli yapılarından biri olan vites sistemi, hızı ayarlamak için kullanılmaktadır. Küçültülerek ya da büyülterek vites sistemini çalıştırmak mümkün olmakta olup, kalkış ve durma işleminde de kullanılması gerekir. Zaman içinde bu sistemde bazı sorunlar meydana gelmekte ve arızalara sebep olur. Bu sistemde vites geçmemesi, vites sertleşmesi ya da vitesten ses gelmesi gibi sorunlar pek çok motorda görülür. Bu sorunlar, tamir edilmedikçe daha büyük arızalara sebep olabilir. Vites sorunları pek çok belirti ile kendini belli ederken, motosiklet alırken bu belirtileri ciddiye almalıdır. Vites geçişlerindeki sorunlar, sürüş performansını oldukça düşürmekte olup, sürücüleri zorlamaktadır. Bu sorunlar giderildikten sonra, motosiklet kullanım keyfi artacaktır.
Motosiklet Şanzıman Sorunları Nelerdir?
Bu araçlarda ki bir diğer arızaya maruz kalan parça, şanzıman olarak karşımıza çıkmaktadır. Birçok sebepten dolayı oluşan şanzıman arızaları, çeşitli belirtiler ile ortaya çıkmaktadır. Sorunlardan bazıları, şanzıman yağının bitmesi, vites kullanımında dolayı, sekromeç sarılarının kırılması, burada ki yapılarda aşınmaların ya da yıpranmaları gibi devam etmektedir. Bu sorunlar oluştuğu zaman motosiklet, belirtiler vererek sizi uyarır. Sizde bu uyarıları dikkate alıp, bakım ve tamiratı yaptırmalısınız. Böylece durum kötüleşmeden önlem alınmış olur.
Motosiklet Ateşleme Sorunu Nedir?
Motosikletlerin çalışmasında rol alan ateşleme sistemi, hareketin devamlılığını da sağlamaktadır. Bu yüzden ateşleme sorunları, sürücülerin canını sıkabilmektedir. Akü arızası ve bobinler, buji ve birçok sistemde ki arızadan dolayı kaynaklanan sorunlar dolayısı ile ateşleme sorunu ile karşı karşıya kalınabilir. Ateşleme sorunu birçok arızaya sebep olurken, genellikle motorun çalışmaya başlaması aksar. Bu yüzden, ateşleme sorununun bakımı ve tamiratı yapılmalıdır.
Motosiklet Çekiş Sorunu Nelerdir?
Genelde yokuş yukarı motosikletlerde, çekiş sorunları yaşanmaktadır. Çekiş sorunlarının başlıca sebepleri motor sisteminde ki güç kaybı olarak kabul edilir. Güç kaybı, birçok sistemin ya da parçanın görevini tam yapamamasında dolayı gerçekleşir. Eğer motosikletinizde performansında inme varsa, bu çekiş gücünün düşmesine yol açacak. Bu durumla karşı karşıya kalındığı zaman, motorun bakımı yapılmalıdır. Sorunlu sistem tespit edilip, değişimi ya da tamiri yapılmalıdır.
Motosiklet Denge Sorunu Nelerdir?
Bu taşıtlarda ki denge sorunları genelde balata ya da tekerleklerden kaynaklanmaktadır. Yine başka bir neden olarak karşımıza gidonun, iyi monte edilmemesi olarak da bilinmektedir. Denge sorunlarının aşılması için bunun sebebi iyice saptanmalı. Neden saptandıktan sonra, gerekli tamir işlemi ile denge sorunu aşılmalıdır. Bu denge sorunları dikkate alınmaz ise kazalara sebebiyet bile verebilir. O yüzden durum göz ardı edilmemeli olup, bakım hemen yapılmalıdır.
Motosiklet Hararet Sorunu Nelerdir?
Bazı motosikletler motorun fazla ısınmasından dolayı motor problemi ve hararet sorunları göstermektedir. Bu arızanın pek çok sebebi olurken, özellikle yaz aylarında bu epey baş göstermektedir. Hararet yapan motosikletlerin hemen durup, motorun soğuması beklenmelidir. Daha sonra su ilavesi yapılıp, hararet neden olduğu tespit edilmelidir. Göz ardı edilen sorunlar, uzun vadede motorun ömrünü kısaltacaktır. Bu sorun motor suyunun eksilmesi ya da motorun çok uzun süre çalışmasında dolayı gelişe de bilmektedir.