Metabolizma Bozukluğu Nedir?

Metabolizma Bozukluğu Nedir?
23.08.2022 12:20
Metabolizma, geçmişten günümüzde hayatımızda büyük rol oynamaktadır. Bundan dolayı metabolizma ile ilgili merak edilen konular baş göstermiştir. Biz de yazımızda metabolizma bozukluğunun ne olduğundan ve daha pek çok konudan sizler için bahsettik.

Metabolizma bozukluğunun ne olduğu merak edilip araştırılan bir konu haline gelmeyi başarmıştır. Metabolik bir bozukluk, metabolizma süreci başarısız olduğunda ve vücudun sağlıklı kalmak için gereken temel maddelerin çok fazla veya çok az olmasına neden olduğunda ortaya çıkar. Vücudumuz metabolizmadaki hatalara karşı çok hassastır.

Metabolizma Düzenleyici İlaçlar Nelerdir?

Metabolizma düzenleyici ilaçların neler olduğu insanlarımızın meraklandığı bir konu haline gelmiştir. Metabolizma düzenleyici ilaçlar yalnızca doktor kontrolü altında kullanılmalıdır bundan dolayı bu ilaçlar hakkında bir bilgi mevcut değildir.

Metabolizmayı Hızlandırınca Ne Olur?

Metabolizmayı hızlandırınca ne olacağı pek çok kişinin merak ettiği bir konu olmuştur. Hızlı metabolizması veya hızlı BMR'si olan biri, dinlenirken bile çok fazla kalori yakar. Yavaş bir metabolizmanız veya yavaş BMR'niz varsa, vücudunuzun devam etmesi için daha az kaloriye ihtiyacı vardır. Hızlı bir metabolizma mutlaka zayıflığa yol açmaz. Aslında araştırmalar, aşırı kilolu/obezitesi olan kişilerin genellikle hızlı metabolizmaları olduğunu gösteriyor. Vücutları, temel vücut işlevlerini devam ettirmek için daha fazla enerjiye ihtiyaç duyar. 

Metabolizma Polikliniği Neye Bakar?

Metabolizma polikliniğinin neye baktığı pek çok insanın araştırdığı bir konu olmayı başarmıştır. Metabolizma polikliniği adet düzensizliklerine, menopoza, cinsel güçsüzlüğe, polistik over sendromuna ve daha pek çok hastalığa bakmaktadır.

Metabolizma Şaşırtma Nedir?

Metabolizma şaşırtmanın ne olduğu bu konu ile ilgilenen kişilerin araştırma konularından birisi olmuştur. Metabolizma şaşırtma metabolizmanızı alışık olmadığı iyi şeyler ile şaşırtıp daha hızlanmasını sağlamaktır. Vücudunuz hiçbir şey yapmadığınız zamanlarda bile sürekli olarak kalori yakar. Bu istirahat metabolizma hızı, daha fazla kaslı kişilerde çok daha yüksektir. Her bir kilo kas kendini sürdürmek için günde yaklaşık 6 kalori harcarken, her kilo yağ günde sadece 2 kalori yakar. Bu küçük fark zamanla artabilir. Bir kuvvet antrenmanı seansından sonra, vücudunuzun her yerinde kaslar aktive olur ve ortalama günlük metabolizma hızınızı yükseltir. Aerobik egzersiz büyük kaslar oluşturmayabilir, ancak antrenmandan sonraki saatlerde metabolizmanızı hızlandırabilir. Önemli olan kendinizi zorlamak. Yüksek yoğunluklu egzersiz, düşük veya orta yoğunluklu egzersizlere göre istirahat metabolizma hızında daha büyük, daha uzun bir artış sağlar. Avantajlardan yararlanmak için spor salonunda daha yoğun bir ders deneyin veya normal yürüyüşünüz sırasında kısa süreli koşular ekleyin. Vücudunuzun kalorileri işlemek için suya ihtiyacı vardır. Hafif derecede susuz kalsanız bile metabolizmanız yavaşlayabilir. Bir çalışmada, günde sekiz veya daha fazla bardak su içen yetişkinler, dört içenlere göre daha fazla kalori yaktı. Susuz kalmamak için her yemekten ve atıştırmadan önce bir bardak su veya şekersiz başka bir içecek için. Ayrıca, simit veya cips yerine doğal olarak su içeren taze meyve ve sebzelerle atıştırma yapın. Enerji içeceklerindeki bazı maddeler metabolizmanızı hızlandırabilir. Vücudunuzun kullandığı enerji miktarını artıran kafeinle doludurlar. Bazen bir amino

asit olan taurin içer. Ancak bu içecekleri kullanmak bazı kişilerde yüksek tansiyon, kaygı ve uyku sorunları gibi sorunlara neden olabilir. Amerikan Pediatri Akademisi, onları çocuklar ve gençler için önermez. Baharatlı yiyecekler, metabolizmanızı daha yüksek bir vitese geçirebilecek doğal kimyasallara sahiptir. Yemekleri bir yemek kaşığı doğranmış kırmızı veya yeşil biberle pişirmek metabolizma hızınızı artırabilir. Hızlı bir destek için makarna yemeklerini, biberleri ve yahnileri kırmızı pul biberle tatlandırın. Vücudunuz, protein sindirerek yağ veya karbonhidrat tüketmekten çok daha fazla kalori yakar. Dengeli bir diyetin parçası olarak, bazı karbonhidratları yağsız, protein açısından zengin gıdalarla değiştirmek, yemek zamanında metabolizmayı hızlandırabilir. İyi protein kaynakları arasında yağsız sığır eti, hindi, balık, beyaz et tavuk, soya peyniri, fındık, fasulye, yumurta ve az yağlı süt ürünleri bulunur.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir