Mantar Hastalığı Nelere Sebep Olur?

Mantar Hastalığı Nelere Sebep Olur?
19.08.2022 17:44
Mantar hastalığı geçmişten günümüze pek çok insanda var olmuştur. Biz de yazımızda mantar hastalığı nelere sebep olur, mantar hastalığı polisliğe engel mi, mantar hastalığı koku yapar mı, mantar hastalığı kaşıntı yapar mı sorularına yanıtlar verdik.

Mantar hastalığının nelere sebep olduğu pek çok insan tarafından merak edilip araştırılan bir konu haline gelmeyi başarmıştır. Yüzeysel mantar hastalıkları, cilt yüzeyinde ortaya çıkan bulaşıcı enfeksiyonlardır. Enfeksiyon erkeklerde cilt, eller, ayaklar, saç, tırnaklar, genital bölge ve sakalda bulunabilir. Dermatofit enfeksiyonları, cilt yüzeyinde meydana gelen en yaygın mantar hastalıklarıdır. Dermatofitler keratinize dokuyu istila eder. Bu cilt, saç ve tırnak gibi keratinli dokularda hastalığa neden olur. Mantar hastalıkları insanlardan, hayvanlardan ve topraktan bulaşabilir. Mantar sadece kişinin yaşam konforunu azaltmakla kalmaz, aynı zamanda estetik açıdan da kişinin hayatını olumsuz etkiler. Mantar enfeksiyonları vücudun hemen hemen her bölümünü kolonize edebilir. En sık görülen semptom kaşıntıdır. Mantarın olduğu yer kaşınacaktır. Cildin yüzeyini etkiliyorsa; pullanma, kırmızı deri döküntüleri veya şişlikler, kıllı mantar ile birlikte; etkilenen bölgede saç dökülmesine veya saç dökülmesine neden olabilir.

 Mantar Hastalığı Polisliğe Engel Midir?

 Mantar hastalığının polisliğe engel olup olmadığı insanlarımızı meraklandıran bir konu olmuştur. Polisliğe engel olan pek çok cilt rahatsızlığı mevcuttur ancak mantar hastalığı bunlardan birisi olmamaktadır.

 Mantar Hastalığı Koku Yapar Mı?

 Mantar hastalığının koku yapıp yapmadığı pek çok kişiyi endişelendiren ve araştırmaya iten bir konu haline gelmiştir. Ayak mantarı, ayakkabı içinde veya halka açık yerlerde çok uzun süre ıslak kalmanın neden olduğu ayaklarda tahrişe, kaşınmaya, kızarıklığa ve kötü kokuya neden olabilir. Sporcu ayağı, çok yaygın  bir mantar enfeksiyonudur ve genellikle parmakların arasındaki ağda oluşur. Kaşıntı, soyulma, iltihaplanma, kötü koku, çatlama, şişme ve ağrıya neden olur. Tedavi edilmezse bakteriyel enfeksiyona da neden olabilir. Yüzeyinde beyaz veya yeşil  bir tabaka oluşturarak karakterize edilen dil mantarı, ağızda kötü kokular, tekrarlayan boğaz ağrıları, tat alma bozuklukları gibi yan etkilere de neden olabilir.

 Mantar Hastalığı Kaşıntı Yapar Mı?

 Mantar hastalığının kaşıntı yapıp yapmadığı günümüzde pek çok kişinin araştırma yaptığı bir konu olmuştur. Mantar enfeksiyonları, gerçekleştiği bölgeye gore değişmekle beraber renk, doku ve imaj değişiklikleri, kaşıntı, akıntı şeklinde birçok emareyle kendini gösterebilir. Vücutta deri ile kaplı olan birçok alanda görülebilen mantar enfeksiyonu çoğunlukla saçlı deri, tırnaklar, vajina, makat, eller, ayaklar ve kasık şeklinde bölgelerde oluşur. Tıpta mikozis olarak da adlandırılan mantar hastalıkları, tek hücreli mantarların neden olduğu bir enfeksiyon türüdür. Deri enfeksiyonlarına neden olan birçok mantar türü vardır. Bu maddeler ciltte büyüyüp enfeksiyona neden olduğunda cilt kırmızı, ş

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir