Maliye Bölümü Dersleri Nelerdir?

Maliye Bölümü Dersleri Nelerdir?
12.11.2022 18:06
Maliye bölümü, İktisadi ve İdari Bilimler ve İktisat ve Siyasal Bilgiler Fakültelerinde bulunan bölümlerden birisi olarak bilinmektedir. Maliye bölümü dersleri nedir, kaç yıllık, önü açık mı? Maliye bölümü açıktan okunur mu, ataması var mı? Maliye bölümü eşit ağırlık mı, eğitim bilimleri sınavına girebilir mi? İşte tüm detaylar...

Maliye bölümünde alınan en temel dersleri, kamu maliyesi, muhasebe, istatistik, ticaret hukuku, işletme, vergi hukuku ve bütçe gibi temel dersler okutulduğu bilinmektedir. Tüm okutulan bu derslerin aslında pek çoğu lisans bölümü niteliğinde olduğu söylenebilir. Bu nedenle maliye bölümü okuyan kişilerin çok geniş bir iş yelpazesine sahip olacaktır. Maliye bölümündeki ders çeşitliliği maliye mezunlarının daha çok alanda iş bulabilmesine birçok imkân sunulmaktadır.

Maliye Bölümü Kaç Yıllık?

Üniversite kontenjanlarında maliyeye ayrılan sayı her geçen gün fazlaca artmaktadır. Kontenjanların artması ile birlikte maliye bölümü eski geçerliliğini de yitirmeye ve mezun sayısında ihtiyaç fazlası artış olmaya başladığı bilinmektedir.

Maliye bölümü üniversitelerinin yine aynı bölüm adı ile okutulan iki çeşit eğitim bulunmaktadır. İki yıllık ön lisans programı ve dört yıllık lisans programı olarak okutulduğu bilinmektedir. Maliye bölümünün temelinide muhasebe, maliye ve ekonomi oluşturmaktadır.

Maliye Bölümü Önü Açık Mı?

Maliye bölümü mezunlarının kamuda çalışabilecekleri pek çok kurum ve kuruluş bulunmaktadır. Maliye bölümü mezunları, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nda ve pek çok kamu kurumunda çalışabilirler. Maliye bölümü mezunları kaymakam, idari hâkim, Sayıştay, denetçi, denetmenler, defterdarlık uzmanı, TBMM yasama uzmanı, ticaret müfettişi ve Merkez bankası uzmanı gibi üst kadrolarda rahatlıkla çalışma imkânı bulabilmeleri mümkündür.

Maliye Bölümü Açıktan Okunur Mu?

Maliye bölümü açık öğretim fakültesinde de yer aldığı bilinmektedir. 4 yıllık eğitim süresi olan AÖF Maliye bölümü, toplamda 8 dönemlik eğitim süresini içermektedir. Açık öğretimde bu bölümden mezun olmak için de asgari 2.00 not ortalamasına sahip olmak gerekli olduğu bilinmektedir.

Maliye Bölümü Ataması Var Mı?

Bu mesleklere atanabilmek için KPSS A kadrosu puanınızın iyi bir puan olması ve kurumların açacakları kadroları yakından takip ederek müracaat etmeniz gerekmektedir. İki sene geçerlilik süresi olan bu sınav puanı ile kurumların tüm açtığı kadrolara yerleşme imkânı bulabilmeniz mümkündür. KYK personel alımları, Ticaret Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, İç İşleri Bakanlığı personel alımlarını takip ederek açık kadrolara yerleşebilmeniz mümkündür.

Maliye Bölümü Eşit Ağırlık Mı?

Maliye Bölümü öğrencisi olabilmek için, üniversite sınavında Eşit Ağırlık Puan Türü üzerinden tercih yapılacak üniversitenin belirttiği yeterli puanın alınması gerektiği bilinmektedir. Maliye Bölümü'ne girmeye hak kazanan tüm öğrenciler, toplam 4 yıl süren bir eğitim süreci içerisinde yer bulacaktır.

Maliye Bölümü Eğitim Bilimleri Sınavına Girebilir Mi?

Eğitim Fakülteleri ve Fen Edebiyat Fakültelerinden mezun olan ve mezun olabilecek durumda olan adaylar bu sınava girebilmektedir. Eğitim Bilimleri sınavı Millî Eğitim Bakanlığı'na bağlı eğitim kurumlarında sözleşmeli ya da kadrolu olarak görev yapmak isteyen adayları kapsayan bir sınav olarak karşımıza çıkmaktadır. Eğitim ve Fen Edebiyat Fakültelerinden mezun olanlar bu sınava girebilmesi mümkündür.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir