Lüfer Balığı Püf Noktaları

Lüfer Balığı Püf Noktaları
21.04.2022 19:30
Lüfer balığı, içerdiği vitamin ve mineraller ile organizma için en iyi besinlerdir. Lüfer balığının püf noktaları, lüfer balığının pişme süresi, lüfer balığı çeşitleri ve lüfer balığı yakalama teknikleri ile ilgili bütün merak edilen soruları sizin için bir araya getirdik.

Zengin lezzeti, pişirme kolaylığı ve tüm yıl boyunca ulaşılabilir olan farklı lüfer türleri vardır ve hepsi sağlık için son derece faydalıdır. Lüfer, tropik sulardan ılıman sulara kadar dünya okyanuslarına dağılmıştır. Atlantik Okyanusu boyunca yaygın olan bu balıklar, Hint ve Güney Pasifik Okyanuslarında da bulunmaktadır.

Lüfer Ne Kadar Zamanda Pişer?

Lüferin pişme süresi, balık filetosunun kalınlığına ve ızgaranın sıcaklığına bağlı olarak değişebilmektedir. Lüfer ızgara yapmak için ideal bir balıktır. Izgarada yaklaşık 5 dakika içinde pişebilmektedir. Farklı pişirme yöntemleri kullanarak lüfer balığını hızlı ve kolay bir şekilde pişirebilirsiniz.

Lüfer Nerelerde Olur?

Lüfer balığı; Marmara bölgesi, Ege Denizi ve Karadeniz’de bulunmaktadır. Bunun yanı sıra lüfer, göçmen bir balık türü olması nedeniyle, dünyanın neredeyse her yerindeki subtropik ve tropik sularda olur.

Lüfer Çeşitleri Nelerdir?

Lüfer çeşitleri arasında sardalya, alabalık ve uskumru yer almaktadır. Sonbahar ayları için tercih edilen alabalık, yoğun olarak tüketilen bir lüfer balığıdır. Fosfor, kalsiyum, potasyum, magnezyum olup, A, B2, B3 vitaminlerini içeren bu balık, Omega 3 açısından da zengindir. Bunun yanı sıra uskumru da lüfer çeşitleri arasında yer alır. Organizma için son derece faydalı olan B1, B2, B3, B6 ve B12 vitaminlerinin kaynağıdır.

Lüfer Ne Zaman Avlanır?

Lüfer tüm yıl boyunca yakalanabilir, ancak en çok ilkbahar ve yaz aylarında kıyılarda, sonbahar ve kış aylarında ise açıklarda bulunur. Lüfer en çok şafakta ve alacakaranlıkta beslenirken aktiftir.

Lüfer Yakalama Teknikleri Nelerdir?

Lüfer yakalama teknikleri arasında; trolleme, canlı yem atma veya yapay yem atma gibi çeşitli balıkçılık yöntemleri yer alır. Lüferler, bu yöntemler kullanılarak kıyı ve kıyı sularında yakalanır. Lüfer, yüksek hızlarda hareket eden üst su yemlerini tercih eder. Bununla birlikte lüfer balığı, mükemmel bir görüşe sahip olduğu için orta hafiflikte bir olta takımı kullanmak idealdir. Lüfer yırtıcı balıklardır, bu nedenle 4 ila 6 deniz mili arasında değişen yüksek trolleme hızları idealdir. Trollük yaparken, çeşitli bir yayılmaya sahip olmak en iyisidir. Lüferi yakalarken, trollediğiniz hızı ve sürekli olarak saldırdıkları yem türünü kontrol etmek gerekir. Yapay yemler, derin düzlüklerde iyi çalışır. Lüferler, bir sonraki öğünlerini ararken, ilkbahar ve yaz aylarında yoğun olarak derin su otu düzlüklerinde toplandıkları bilinmektedir. Bu süre zarfında üst su dökmek veya yemleri çim düzlüklerin üzerine asmak, sudaki verimliliğinizi önemli ölçüde artıracaktır. Daha pasif bir lüfer avlama tekniği için ise canlı veya kesik yem atarak onları yakalamayı deneyebilirsiniz. Lüfer için canlı veya kesilmiş yemler avlamak, büyük lüferleri yakalamak için son derece verimli bir yöntemdir. Bu teknik, kıyı şeritlerinde ve iskelelerde balık tutan sabit olta balıkçıları arasında yaygındır.


Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir