Küpe Çiçeği Hakkında En Çok Merak Edilenler Nelerdir?

Küpe Çiçeği Hakkında En Çok Merak Edilenler Nelerdir?
11.08.2022 23:10
Kuşkonmaz çiçeğinin nasıl sulanması gerektiği bu bitkiye bakan kişilerin öğrenmek istediği bir konudur. Kuşkonmaz çiçeği yaz mevsiminde hafta boyunca en az iki kere, kış mevsiminde ise hafta boyunca en az bir kere sulanması gereken bir bitkidir.

Küpe çiçeği hakkında merak edilen pek çok konu mevcuttur. Küpe çiçeği (Fuchsia magellanica),yarı herdem yeşil kaldığı daha ılıman bölgelerde göz alıcı bir çittir. Küpe çiçeği, özellikle Güney Amerika - Şili ve Arjantin'in yaprak döken/karma yaprak dökmeyen ormanlarında, orman kenarlarında ve açıklıklarda görülür. Küpe çiçeği, Onagraceae ailesinden bir çalıdır. Küpe çiçeğinin yaklaşık 110 türü bilinmektedir. Mızrak şeklinde yaprakları olan dik, yaprak döken bir çalıdır. Orta hızda 3,6 metreye (11 fit) 2 metre (6 fit) yüksekliğe kadar büyür ve pembe, kırmızı ve genellikle beyaz tonlarında çok sayıda küçük, boru şeklinde sarkık çiçekler üretir.

Küpe Çiçeği Nasıl Çiçek Açtırılır?

Küpe çiçeği bitkiniz, çiçek üretmesini sağlamak için yaz boyunca sürekli olarak sıkıştırılmalıdır. Küpe çiçeğinizi sıkıştırmak, kelimenin tam anlamıyla her dalın dörtte birinden yarısına kadar ucunu sıkıştırmak veya kesmek kadar kolaydır. Küpe çiçeğiniz çiçek açmayı bıraktıysa, fuşyalar normalde bu kıstırmadan yaklaşık altı hafta sonra çiçek açmaya başlar.

Küpe Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır?

Küpe çiçekleri gölge bitkileri olarak kabul edilmekle birlikte, büyümek ve çiçek açmak için çok fazla ışığa ihtiyaçları vardır. Bitkilerin tüm gün doğrudan sabah güneşi veya filtrelenmiş güneş aldığı açık havada bir yer seçin. İklim ne kadar sıcak olursa, o kadar fazla gölge gerekli olacaktır. Küpe çiçekleri, yaz günlerinin 29 derecenin altında kaldığı ve gecelerin serin olduğu yerlerde en iyisidir. Sıcak ve kuru iklimlerde bitkiler zayıf büyür ve çiçek boyu küçülür. Bu bölgelerdeki yetiştiriciler, iyi bir gölge ve rüzgar koruması sağlamalı ve otomatik buğulanma sistemleri kurmalıdır. Uzun süreli donma sıcaklıkları, fuşyaların çoğuna zarar verir. Hardy çeşitler, toprağa iyi yerleştirilmişlerse, derine ekildiyse ve ağır bir malç tabakası verildiyse, gençlerdeki sıcaklıklarda hayatta kalabilir.  Kırmızı ve turuncu çiçekli çeşitler tam güneş alır. Beyaz ve pastel askılı sepet çeşitleri mutlaka gölgelendirilmelidir. Bazı küçük çiçekli saksı bitki çeşitleri de çok parlak bir pencerede büyüyecektir, ancak özellikle Batı Kıyısı'nda genellikle dışarıda olduğu kadar iyi değildir. Yaprak kümeleri arasında çok fazla sap varmış gibi görünüyorsa, küpe çiçeğini daha fazla ışığa taşıyın. Bitkileri düzenli olarak çeyrek tur döndürmek de onları daha simetrik hale getirecektir. Bahçenizdeki gölge ağaçlardan geliyorsa, ağaçlar tamamen dökülene kadar küpe çiçeklerini nereye koyduğunuza dikkat edin.

Küpe Çiçeği Evde Veya Balkonda Yetişir Mi?

Küpe çiçeğini evlerinde veya balkonlarında yetiştirmek isteyen kişiler bunun mümkün olup olmadığını merak ederler. Küpe çiçekleri evde veya balkonda kolaylıkla yetiştirilebilen çiçeklerden birisidir.

Küpe Çiçeğinin Kış Bakımı Nasıldır?

Küpe çiçeğine kış ayında nasıl bakılması gerektiği merak edilir. Küpe çiçeğine kış ayınızda çok su vermemeye dikkat etmeniz en önemlisidir. Ayda bir kez sulanması onlar için yeterli olacaktır.

Küpe Çiçeğinin Böceklenmesi Durumunda Ne Yapılır?

Küpe çiçeğinizin böceklenmesi durumunda bir pet şişe içerisinde 2 ila 3 adet sigara izmariti koymanız ve onları suda 3 gün bekletmeniz gerekmektedir. Daha sonra bu izmaritli suyu saksınızdaki toprağa döktüğünüzde sineklerden ve böceklerden kurtulduğunuzu göreceksiniz.

Küpe Çiçeği Nasıl Canlandırılır?

Küpe çiçeğinin nasıl canlandırıldığı araştırılmaktadır. Küpe çiçeğiniz canlılığını kaybettiği zaman dalın ucundan 4 ila 5 cm kesmeniz küpe çiçeğinizin canlanmasına yardımcı olacaktır.

Küpe Çiçeği Çeşitleri Ve Fiyatları Nelerdir?

Küpe çiçeğinin çeşitleri ve fiyatları merak edilmektedir. Küpe çiçeklerinin kırmızı, mor, beyaz ve pembe renkleri mevcutken fiyatları ise 70 ila 140 TL arasında değişkenlik gösterebilmektedir.

Küpe Çiçeği Çok Yıllık Mıdır?

Küpe çiçeğinin çok yıllık olup olmadığı araştırılır. Küpe çiçeği çok yıllık olan bir süs bitkisi olarak bilinmektedir. Doğru bakıldığında uzun süre sizinle beraber kalacaktır.

Küpe Çiçeği Nasıl Çoğaltılır?

Küpe çiçeğinin nasıl çoğaltılması gerektiği araştırılan bir konudur. Küpe çiçeğinizi çoğaltmak için çiçekten aldığınız bir dalı yeni bir saksıya ekmeniz ve ona da aynı şekilde bakım yapmanı yeterli olacaktır.

Küpe Çiçeği Tohumu Kaç Günde Çimlenir?

Küpe çiçeği tohumunun kaç günde çimlendiği merak edilmektedir. Küpe çiçeği tohumu genellikle 14 ila 21 gün içerisinde çimlenmeye başlamaktadır.

Küpe Çiçeği Ne Zaman Çiçek Açar?

Küpe çiçeğinin ne zaman çiçek açtığı insanların öğrenmek istediği bir konudur. Küpe çiçekleri Nisan ve Eylül ayları arasında bizlere çiçeklerini sergilemektedirler.

Küpe Çiçeğinin Saksı Değişimi Nasıl Yapılır?

Küpe çiçeğinin saksı değişiminin nasıl yapıldığı araştırılmaktadır. Küpe çiçeğini ekeceğiniz yeni saksınızın eskisinden 1-2 boy daha büyük olması en önemli noktadır. Saksı değiştirmeden iki gün önce çiçeğinizi sulamış olmanız lazımdır. Daha sonra çiçeğinizi toprakla beraber saksıdan çıkarın ve eski toprağın birazını alıp yerine yeni toprak koyun. Ölü veya çürümüş köklerden kurtulun ve toprak nemli olana kadar çiçeğinize su verin.

Küpe Çiçeği Kaç Derece Soğuğa Dayanır?

Küpe çiçeğinin kaç derece soğuğa dayanacağı insanlar meraklandırmaktadır. Küpe çiçekleri kış aylarında -23 dereceye kadar dayanabilen bir çiçek türü olarak karşımıza çıkmaktadır.

Küpe Çiçeği Hangi Ayda Ekilir?

Küpe çiçeğinin hangi ayda ekilmesi gerektiği insanlarımızın öğrenmek istediği bir konu olmuştur. Küpe çiçeğini ekmek için en uygun zaman ilkbahar mevsimi olarak bilinmektedir.

 

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir