Kimya Mühendisliği Okuyanlar Açık Öğretim Okuyabilir Mi?

Kimya Mühendisliği Okuyanlar Açık Öğretim Okuyabilir Mi?
12.11.2022 18:03
Kimya mühendisleri, maddelerin kimyasal ve fiziksel süreçlerini inceleyip, yeni geliştirilen teknolojiyle ürünlerin daha verimli kullanılmasını sağladıkları bilinmektedir. Kimya mühendisliği okuyanlar açık öğretim okuyabilir mi, burs alabilir mi, hangi alanlarda çalışır? Kimya mühendisliği okuyanlar jeoloji mühendisi olabilir mi? Kimya mühendisliği okuyanlar nerede staj yapar? İşte tüm detaylar...

Açık, uzaktan ve örgün eğitimden mezun ya da öğrenci durumunda olanlar aynı alanda olmamak şartı ile ikinci üniversite kaydı yaptırabildikleri bilinmektedir.

Lisans programlarında okuyan veya mezun olanlar, Anadolu Üniversitesi AÖF sistemine göre öğretim yapan fakültelerden mezun olanlar ve diğer üniversitelerin AÖF programlarında okuyan veya mezun olanlar başvurabilmeleri mümkündür.

Kimya Mühendisliği Okuyanlar Burs Alabilir Mi?

Bir üniversite öğrencisi, devletten ve/veya vakıf ve derneklerden burs alabilmektedir. Devlet, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) aracılığıyla burs verir. KYK, burs ve kredi vermekte olduğu bilinmektedir.

Açık öğretim ve uzaktan eğitim programının öğrencileri, gerçeğe aykırı beyanda bulunan tüm öğrenciler, burs Yönetmeliği hükümlerine göre burs almaya yeterli bulunmayan bütün öğrenciler, burstan ne yazık ki yararlanamazlar. Kimya mühendisliği okuyanlar burs alabilir.

Kimya Mühendisliği Okuyanlar Hangi Alanlarda Çalışır?

Kimya mühendisliği, diğer birçok mühendislik alanında olduğu gibi iş sağlığı ve güvenliği alanında yüksek dikkat gerektirmektedir. Kimya mühendisleri iş ve can güvenliğini sağlayarak hareket etmesi gerekmektedir.

Disiplinler arası mühendislik dallarından olması nedeniyle tüm kimya mühendislerinin; fizik, kimya ve matematik gibi farklı alanlarda üstün bilgiye sahip olması gerekiyor.

Kimya mühendisi, üretim süreçlerine katılacak olan maddelerin daha kullanışlı hale gelmesini sağlamaktadır. Kimya mühendisleri;

·        Savunma sanayii,

·        Uzay araştırmaları,

·        Uçak ve havacılık sanayii,

·        Elektronik teknolojisi gibi farklı alanlarda çalışabilir.

Kimya Mühendisliği Okuyanlar Jeoloji Mühendisi Olabilir Mi?

Jeoloji Mühendisi; toprak, yeraltı suyu ve çok çeşitli koşulların teknik ve bilimsel analizlerini yürüten kişi olarak bilinmektedir. Jeoloji mühendisi olma arzusuna sahip olan bireyleri bekleyen bir eğitim süreci bulunmakta olduğu bilinmektedir. Kişiler bu eğitim sürecine üniversitelerin dört yıllık eğitim veren Jeoloji Mühendisliği Bölümlerinden lisans okuyarak dahil olabilmeleri mümkündür.

Kimya mühendisi olmak isteyen kişilerin, üniversitelerin 4 yıllık eğitim veren Kimya Mühendisliği bölümünü bitirmesi gerekmektedir. Kimya mühendisleri genellikle özel sektör kuruluşları ile kamu iştiraklerinde çalışabilmektedirler. Kamu kurumlarında çalışmak isteyen kişilerin, KPSS’den (Kamu Personel Seçme Sınavı) atanmak için gerekli olan puanı alması gerekmektedir. Bahsedilen bu bölüme sadece yatay geçiş söz konusu olabilir.

Kimya Mühendisliği Bölümü Okuyan Nerede Staj Yapar?

Stajlar Kimya Mühendisliği konuları ile ilgili olarak üretim, kontrol, araştırma veya laboratuvar çalışmaları yapan ve bünyesinde kimya mühendisleri çalıştıran işletme ve laboratuvarlarda yapılabilmektedir.

Laboratuvar stajı için uygun kuruluşlar aşağıdaki gibidir.

·            TÜBİTAK- MAM.

·            Hıfzıssıhha Laboratuvarları

·            Türk Standartları Enstitüsü Laboratuvarları

·            Köy Hizmetleri Laboratuvarları

·            Karayolları Laboratuvarları

·            Devlet Su İşleri Laboratuvarları

·            Türkiye Petrolleri A.O. Laboratuvarları

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir