Kestane Şekeri Nasıl Yapılır?

Kestane Şekeri Nasıl Yapılır?
05.02.2022 14:30
Bir kestane yapımı için 250 gram kestaneyi tencere içine koyun. Üzerini geçecek bir şekilde su koyduktan daha sonra ise 10 dakika boyunca haşlayınız. Kestaneler haşlandıktan sonra suyunu süzüp, soğumaya bırakmak doğru olacaktır. Soğuyan kestanelerin kabuklarını bıçak yardımı ile iç ve dış kabuklarını yavaşça soymanız gerekecektir.

Daha sonrasında ise kabuklarınızı soyduğunuz kestaneleri bir kaba almalısınız. Kestane şekerinin şerbeti içinse, küçük bir tencere içine yarım su bardağı da su ve 1 su bardağı toz şeker koymalısınız. Ara ara karıştırılarak, kaynamaya bırakın. Şerbet kaynadıktan sonra ise altını kısın. 10 dakika boyunca daha kaynattıktan sonra da kaynamış bir şerbetin içine kestaneleri dizin ve 15 dakika kadar daha kaynatın. Hazırladığınız ev yapımı kestane şekerini ise tencere ile beraber ocaktan almayı unutmayın. Şerbetin içinde 1 gece boyunca dinlenmeye bırakmalısınız. Hazırladığınız ev yapımı kestane şekeri 1 gece şerbet içerisinde dinlendikten sonra servis edebilirsiniz. Bu kestane şekerini hazırlamak için toplamda 50 dakika gereken bir süre olacaktır. Bu sürenin 5 dakikası hazırlık, 45 dakikası da pişirme süresi olarak ayarlanmaktadır. Tarifte vermiş olduğumuz malzemeler ideal bir 4 kişilik kestane şekeri için geçerlidir.

Kestane Şekeri Kaç Kaloridir?

Şerbetli bir kestane şekeri 100 gramında 204 kcal kalori, ayrıca da besinin 1 porsiyon yani 463 gramlık bir miktarında ise kestane şekerinin toplamda 946 kalori bulunmaktadır. Kestane şekeri besini veri tabanımızda bulunan besinlerin ortalamasından, %44 daha az bir kalori ve %100 daha az bir protein bulunmaktadır. Fırında bir kestane de ise, 1 adet pişmiş kestane için 35 kcal kalori değerine sahiptir.

Kestane Şekeri Faydaları Nelerdir?

Kestane şekeri, kalp ve kas sistemini herkeste geçirir. Lif ve nişasta açısından zengin bir besin olmaktadır. Yağ oranı yüksek gibi görünse de aslında oldukça düşük bir besindir. Zayıf bir bağışıklık sisteminiz var ise kestane şekeri tüketerek bağışıklık sisteminizi güçlendirmeniz de sizin elinizde. Demir, kalsiyum, magnezyum, fosfor ve çinko gibi mineraller bakımından oldukça zengindir. Kestane şekeri özellikle C vitamini kaynağı olarak bilinmektedir. Özellikle de kış aylarında hastalık riskini ortadan kaldırmaktadır. Yapısındaki demir sayesinde de kansızlık için iyi bir tercih olarak bilinmektedir. Kestane şekeri beyin hastalıkları riskini de önlemektedir.

Kestane Şekeri Zararları Nelerdir?

Potasyum oranı oldukça yüksek olan bir besin olan kestane şekeri, şekerli olmasından dolayı şeker hastaları yerken biraz tereddüt edebilmektedirler. Doktorlar kestaneni kendisini yemelerini önermektedir. Şerbetli bir halde tüketildiğinde şeker değerlerini maksimum bir seviyeye çıkarabilmektedir. Kestane şekerinin aşırı bir şekilde tüketiminde ise hazımsızlık ve ishal gibi problemlere de yol açmaktadır. Kestane damar sertliğine de yol açmaktadır. Bu yüzden tüketilmesine dikkat edilmesi gereken bir besin olarak bilinmektedir.

 

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir