İncir Lekesi Nasıl Çıkar?

İncir Lekesi Nasıl Çıkar?
05.10.2022 00:17
İncir lekesi, kiraz lekesi, karadut lekesi nasıl çıkar? Jel lekesi, izmarit lekesi, ispirto lekesi nasıl çıkar? Çimen lekesi kottan nasıl çıkar? Leke çıkarmak bazı zor lekelerle karşı karşıya kalındığında zor bir durum olabiliyor. Lekeleri çıkarmak için birçok yöntem mümkün. İşte tüm detaylar...

İncir, mevsiminde sıklıkla tüketildiği ve besin değerinin çok fazla olduğu meyvelerden birisidir.  İncir sütü genel olarak insan vücudunda alerjik bir etki yaratır ve kıyafetlere, eşyalara geldiği zaman da inatçı bir leke haline gelir. İncir sütünü çıkarmak için farklı yöntemler vardır.

·        Benzin, leke çıkarmakta en etkili yöntemler arasında yer alır ve yanıcı bir madde olduğundan dikkatli kullanılması gerekmektedir. İncir lekesini benzin ile çıkartmak için temiz bir bezin üzerine benzin damlatılır. Lekeli olan yer bu bez yardımıyla silinir. Birkaç defa işlem tekrarlanır ve leke kaybolur.

·        Sabunlu su, lekeleri çıkarmak için kullanılan popüler ve kolay yöntemlerden bir tanesidir. Bu yöntemi kullanmak için sabunlu su hazırlanır. Temiz bir bez yardımıyla sabunlu su alınarak lekeli bölge temizlenir. Henüz yeni lekelenmiş yüzeyler ve kıyafetler için bu yöntem oldukça uygundur.

İspirto Lekesi Nasıl Çıkar?

İspirto lekesi görüldüğü anda hızlı bir şekilde müdahale edilmesi gerekmektedir. Leke kurumadan hızlı hareket edildiği taktirde lekeden kurtulmak da temizlemek de bir o kadar kolay olacaktır. İspirto lekesi kuruduğunda lekenin çıkması zor olacaktır ve lekenin kalıcılığı da söz konusu olabilir.

İspirto lekesini temizlemek için lekeli alanın fazlalığı peçete yardımıyla alınır. Sıvı deterjan ve su karışımı hazırlanır ve lekenin olduğu bölgeye sürülür. Bu karışım bölgedeki lekenin çözülmesine yardımcı olacaktır. Bu işlem yapılırken ovma işlemi yapılmamalıdır aksi taktirde leke daha çok yayılabilir. Ovma hareketi yapmadan bastırma işlemi yapılarak lekeden bölge arındırılmalıdır.

İzmarit Lekesi Nasıl Çıkar?

Sigaranın oluşturduğu izmarit lekesi bekletilmeden hızlı bir şekilde temizlenmesi gerekmektedir. Aksi taktirde lekenin çıkması zorlaşacaktır. Önce izmaritin döküldüğü bölge süpürge yardımıyla çekilmelidir. Ardından sirke ve su kullanılarak bir karışım hazırlanır. İzmaritin döküldüğü bölgeye bu karışım uygulanarak silinir. Eğer yüzeyde yanık var ise zımpara yapılması gerekmektedir. Aksi taktirde yanık lekesi çıkmayabilir.

Jel Lekesi Nasıl Çıkar?

Jel lekesini çıkartmak için yüzeye su serpilir. Serpilen suyun üzerine birkaç yemek kaşığı karbonat dökülür. Karbonat ve su karışımı yaklaşık 15-20 dakika lekenin üzerinde durmalıdır. Temiz bir bez alınır ve karbonat ve su karışımı bölgeden temizlenir.

Çimen Lekesi Kottan Nasıl Çıkar?

Kottan çimen lekesini çıkarmak için eşit miktarda karbonat ve hidrojen peroksit karıştırılır. Karıştırılan maddeler pürüzsüz bir kıvam almalıdır. Kot ıslatılır ve pürüzsüz bir kıvam alan karışım bölgeye sürülür. Sürüldükten sonra 5-10 dakika kadar beklenir ve temiz bir bez yardımıyla bölge temizlenir.

Karadut Lekesi Nasıl Çıkar?

Karadut lekesi inatçı lekelerden biri olarak bilinir ve temizlemek için limon suyu ve sirke gereklidir. Bu karışım yüzeyin üstünde biraz bekledikten sonra diş fırçası gibi bir malzemeyle yüzey fırçalanmalıdır. Fırçalanma işleminden sonra lekeli bölgeye ovalanma işlemi yapılmalıdır. Ovalama işlemi bittiğinden sonra leke üzerine biraz daha deterjan eklenir ve bölge çitilenmelidir.

Kiraz Lekesi Nasıl Çıkar?

Kiraz lekesini çıkarmak için ılık bir su içerisine bir leke çıkarıcı etkisi bulunan bir deterjan karıştırılır. Ve lekeli yüzey bu karışımlı ılık suya batırılarak yarım saat bekletilmelidir. Daha sonra deterjan ile tekrar yıkanabilir, yüzey tekrar deterjan ile silinebilir.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir