Horlama Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Horlama Ameliyatı Nasıl Yapılır?
13.06.2022 13:06
Horlama, uyku sırasında boğazdaki titreşimiyle oluşan sestir. Horlama ameliyatında, horlamanın sebeplerini bulmak ve horlayan kişiye uygun bir plan yapmak önemlidir. En yaygın horlama ameliyatı işlemleri, burnu veya yumuşak damağı içermektedir. Horlama ameliyatının yapılışı, horlama ameliyatı yapan hastaneler ve horlama ameliyatı sonrası beslenme ile ilgili merak edilen bütün soruları sizin için derledik.

Horlama ameliyatı yapılmadan önce horlamanın neyden kaynaklandığının bilinmesi gereklidir. Damak ameliyatına başlamadan önce horlamanın dil kökünden değil damaktan kaynaklandığından emin olmalısınız. Burun anormallikleriniz varsa, damak cerrahisini düşünmeden önce bunlar da ele alınmalıdır. Palatal cerrahinin amacı, boğaz çevresindeki alanın kollapsibilitesini azaltmak veya durdurmaktır. Bu, genellikle yumuşak damak miktarını azaltarak veya bademcikleri çıkararak yapılır. Bu noktadaki cerrahi işlem ise ana titreşimli dokunun çıkarılmasıdır.  

Horlama Ameliyatı Yapan Hastaneler

Horlama ameliyatı yapan birçok hastane vardır. Türkiye’de horlama problemi yaşayanların ameliyat olabileceği çok sayıda hastane bulunmaktadır. Horlama ameliyatı, horlamadan kaynaklanan rahatsızlığın giderilmesine yardımcı olur. Bu ameliyatı birçok hastanede konforlu ve güvenli bir şekilde yaptırabilirsiniz.

Horlama Ameliyatı Sonrası Beslenme

Horlama ameliyatı sonrasında beslenmeye dikkat etmek gerekir. Bu ameliyattan sonra uygulayacağınız beslenme planı hakkında doktorunuzun önerilerini uygulamanız oldukça önemlidir. Günde üç ana öğün yerine daha fazla ancak daha küçük öğünler yemeniz önerilmektedir. Bu sayede doğru miktarda ve sağlıklı bir şekilde yemek yiyebilirsiniz. Bunun yanı sıra küçük ısırıklar almak ve iyice çiğnemek gerekir. Kızartma ve yağlı yiyecekler tüketmemek de dikkat edilmesi gereken noktalar arasında yer almaktadır. Bol sıvı tüketmek, kilonuzu korumak için yeterli kalori tüketmek ve protein tüketmek ameliyattan sonra vücudunuzun iyileşmesine yardımcı olur. Bununla birlikte ameliyat sonrasındaki beslenme düzeninizde yağ, şeker veya sodyum içeriği yüksek gıdalardan kaçınmanız gerekir.

Horlama Ameliyatı Riskleri

Horlama ameliyatının riskleri, ameliyatın türüne göre değişmektedir. Bununla birlikte bu yan etkiler arasında enfeksiyon, boğaz ağrısı, ağrı ve acı yer almaktadır. Bazı yan etkiler, ameliyattan sonraki birkaç hafta devam ederken bazıları daha uzun süreli olabilmektedir. Bu uzun süreli yan etkiler ise burunda, ağızda ve boğazda kuruluk, ses değişikliği, uzun süreli fiziksel rahatsızlık, nefes almada zorluk, devam eden horlama gibi durumları içermektedir. Ameliyattan sonra şiddetli ağrı ya da ateş çıkması durumunda hızlı bir şekilde doktorunuzu bilgilendirmeniz önemlidir. Bunlar olası bir enfeksiyonun belirtileri olabilmektedir. 

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir