Hızlı yemek yeme problemi birçoğumuzda olan problemlerden biridir. Yemek yemenin hızlı yapılması sağlık açısından negatif bir güce sahiptir. Kişilerin sakin kalamaması, bulunduğu ortamın gergin olması gibi sebeplerle hızlı yemek yeme bozukluğu ortaya çıkabilmektedir.
İshalin Psikolojik Nedenleri Nelerdir?
İshal, fiziksel olduğu kadar psikolojik sorunlardan da bir tanesidir. Yaygın olarak karşılaşılmaktadır. İshalin en büyük sebeplerinden biri strestir. Kişi, stresli olduğu zamanlarda ishal olabilmektedir.
İştahsızlığın Psikolojik Nedenleri Nelerdir?
İştahsızlık problemi çok fazla kişi için oluşan problemlerden bir tanesidir. Tüm yaş gruplarında görülebilen bir rahatsızlıktır. Genel olarak aç olmama durumu olarak özetlenebilir. Yeme isteğinde azalma, sürekli tok hissetme, kalori ihtiyacının azalması, yemek seçiciliğinin artması olarak da tanımlanabilmekte olan bir hastalıktır. İştahsızlık problemi özellikle bebek ve çocuklarda çok fazla görülmektedir. İştahsızlığın birçok sebebi olabilmektedir. Depresyon, stres, anoreksiya bu sebeplerden bazılarıdır.
İnsülin Direncinin Psikolojik Nedenleri Nelerdir?
Özellikle kilo verememekle birlikte kişinin sahip olduğunu öğrendiği hastalıklardan bir tanesi de insülin direncidir. Birçok kişi için büyük problemler oluşturmakta olan bir rahatsızlıktır ve kırılması gerekmektedir. Metabolik sendrom olarak da bilinmektedir. İnsülin direnci kandaki glikozun kullanılamaması durumudur. Bunun sebebi ise kas, yağ ve karaciğerdeki hücrelerin insüline doğru tepki verememesidir. İnsülin direncinin birçok sebebi bulunmaktadır. Bunlardan bazıları şöyledir;
Obezite
Sigara tüketimi
Etnik Köken
İleri yaş
Diyabet geçmişi
Steroidler
Akromegali benzerinde olan hormonal bozukluklar
Cushing Sendromu
Polikistik Over Sendromu
Uyku apnesi ve uyku sorunları
Karbonhidrat ağırlıklı diyetler
Aktiflikten uzak bir yaşam sürmek
İnternet Bağımlılığının Psikolojik Nedenleri Nelerdir?
İnternetin gelişmesi hatta günümüzdeki hale gelmesi ile birlikte İnternet kullanımına bağlı olarak ortaya çıkan birçok bağımlılık meydana gelmekte. İnternet sebebi ile oluşmakta olan bağımlılıkların tedavilerinin belirsiz olması ile birlikte belirtiler giderek belirgin bir hal almakta. İnternet bağımlılığı hastalığı Ivan Goldberg tarafından 1995 senesinde ortaya çıkarılmış olan varsayımsal bir hastalıktır. Aslında internet bağımlılığı kendisini birçok şekilde gösterebilmektedir. Pornografik içeriklere olan bağımlılık, oyunlara olan önlenemez bağımlılık, sosyalleşme sitelerine karşı olan bağımlılık, online alışveriş yapmaya ve alışveriş sitelerine olan bağımlılık örnek olarak verilebilmektedir.
İnternet bağımlılığının belirtilerinden bazıları şunlardır;
Kontrolü kaybetmek
Yapılanlar konusunda yalan söylemeye başlamak
Kendisini durduramamak
Harcanılan vaktin sürekli bir şekilde artış göstermesi
Bilgisayarla ilgiliyken kişinin iyi hissetmesi
İnternetsizken gelen boşluk hissiyatı