Himalayan Kedisi Hakkında Merak Edilen Bilgiler

Himalayan Kedisi Hakkında Merak Edilen Bilgiler
23.08.2021 22:00
İran kedisi ve Siyam kedisinin çiftleştirilmesi sonucu ortaya çıkan himalayan kedisi, somurtkan yüz ifadeleri ile tanınırlar. Himalayan kedisi fiyatı ne kadar, özellikleri neler, tüy döker mi, kaç yıl yaşar, bakımı nasıl olmalı, Himalayan kedisi ne yer? Ömrü ne kadar?

İran kedisi ve Siyam kedisinin çiftleştirilmesi sonucu ortaya çıkan himalayan kedisi, somurtkan yüz ifadeleri ile tanınırlar. Özellikleri görüntüleri ile dikkat çeken himalayan kedileri birçok insan tarafından oldukça tercih edilen bir cinstir. 1984 yılında İran kedilerinin bir ırkı olarak kabul edilmeye başlayan bu kediler, profesyonel üreticiler tarafından ilgi odağı halindedir. Himalayan kedileri büyük boyu ve masmavi gözleriyle kedi severlerin gönlünü fethetmiştir. Sayı bakımından diğer kedi türlerine oranla azlığı bilinen bu kedilerin nazik sevecen ve sevgi dolu bir kişilikleri vardır. Sıcak, nazik ve uysal olan bu kediler sahiplerine karşı oldukça sadıktırlar. Diğer kedi cinslerine oranla da daha zor bir bakıma sahip olan bu kedilerin tüyleri günlük olarak taranmak zorundadır. Aynı zamanda da himalayan kedileri kumları kirli olduğu zaman o kumu kullanmazlar. Bu yüzden sık sık kum değiştirmeniz gerekmektedir. Sessizliği seven himalayan kedileri ise çocuklu aileler için pek uygun bir seçim olmayabilir.

Himalayan Kedisi Özellikleri Nelerdir?

Uzun boylu ve mavi gözleriyle dikkat çeken himalayan kedileri, kucakta olmayı fazlasıyla severler. Melez olan bu kediler sahiplerine karşı oldukça düşkündürler. Bu kediler özellikle sakin ve uysal yapılarıyla tanınırlar. Bir yerde saatlerce hiç sesini çıkarmadan durabilirler. Sakinliği sevmelerinden kaynaklı olarak çocuklu aileler için iyi bir tercih olmayacaktır. Himalayan kedilerinin ise bazı olumsuz özellikleri bulunmaktadır. Bunlardan ilki tabi ki de zor bir bakıma gereksinim duymalarıdır. Himalayan kedilerinin bağışıklık sistemleri zayıftır. Bu yüzden bu kedileri kapalı alanlarda yetiştirmek gerekmektedir.

Himalayan Kedisi Tüy Döker Mi?

Himalayan kedileri, uzun, kabarık ve yoğun tüylere sahiptir. Bu kedilerin, diğer kedi cinslerine oranla daha fazla tüy döktüğü de  bilinmektedir. Bu dökülmelerin önüne geçmek pek mümkün olmasa da günlük bakımların yapılarak azaltılması mümkündür. Özellikle günlük olarak himalayan kedilerinin tüylerinin taranması bu durumun daha az gerçekleşmesine neden olacaktır.

Himalayan Kedisi Kaç Yıl Yaşar?

Bakımları zor olan himalayan kedilerinin 13 ila 15 yıl arasında değişen ömürleri vardır. Düzenli yapılan bu bakımlar sayesinde himalayan kedilerinin sağlıklı bir yaşamları olur. Düzenli olarak yapılan bu bakımlar sayesinde himalayan kedileri hem daha sağlıklı olacak hem de daha uzun süre yaşayacaktır. Aynı zamanda da kedinizin mutlu olmasına yardımcı olacaktır.

Himalayan Kedisi Bakımı Nasıl Yapılır?

Sert bakışlarıyla tanınan himalayan kedileri, bakımı diğer kedilere oranla daha zahmetlidir. Bunun sebebi ise uzun ve hassas tüylere sahip olmasıdır. Himalayan kedilerinin tüyleri düzenli olarak her gün taranmalıdır. Her gün taranmadığı zaman ise dolaşmalar ve düğümler oluşabilir. Himalayan kedilerinin sık sık göz akıntıları oluşur. Bu yüzden gözlerindeki akıntıların temizlenmesi gerekir. Pis kum kullanmayan himalayan kedilerinin kumları sıklıkla temizlenmelidir. Bağışıklık sistemleri zayıf olan bu hayvanlara ise kapalı ortamlarda bakmak gerekmektedir.

Himalayan Kedisi Ne Yer?

Günde ortalama olarak 11 ila 12 kez beslenen himalaya kedileri, diğer kedi cinsleri gibi serbest zamanlı yemek yemekten hoşlanır. Mikrop ve bakterilere karşı korunmasız bir metabolizması olan bu kediler hijyenik ev ortamında yetiştirilmelidir. Düzenli olarak mama ve su kaplarının dezenfekte edilmesi gerekmektedir. Himalaya kedileri ise genel olarak kuru mama ile beslenmektedir.

Himalayan Kedisi Ömrü Ne Kadar?

Himalaya kedilerinin ortalama olarak ömürleri 13 ila 15 yıl arasındadır. Bağışıklık sistemi zayıf olan ve düzenli bakımlara ihtiyaç duyan bu kediler çok iyi bakıldıkları zaman daha sağlıklı olacaktır. Bu sayede de ömürleri de birazcık olsa da uzayacaktır.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir