Hgs Kartı Almak İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?

Hgs Kartı Almak İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?
12.01.2023 17:34
HGS kartı, yolcu taşımacılığında kullanılan bir elektronik ödeme sistemidir. Hgs kartı almak için gerekli belgeler nelerdir? Akbank hgs kartı veriyor mu? Hgs kartı başka bankaya aktarma nasıl yapılır? Hgs etiketi ile hgs kartı arasındaki fark nedir? Hgs kartı ücretsiz veren bankalar hangileridir, cama nasıl yapıştırılır? Hgs kartı olmadan plakadan okur mu? gibi merak edilenleri sizlerle paylaştık.

HGS kartı almak için gerekli olan belgeler şunlardır:

·        Kimlik belgesi: Nüfus cüzdanı veya pasaport

·        Adres belgesi: Örneğin, ev hukuku gösterir bir fatura veya vergi levhası

·        Özel ihtiyaç çıkışında kullanılacak olan aracın ruhsatı

·        Aracın trafik sigortasının örneği

·        Aracın muayene raporu

·        İkametgâh veya oturma izni belgesi (yabancılar için geçerlidir)

Bu belgelerin bir kopyası HGS kartı alımı için gereklidir. Orijinal belgeler ise, HGS kartınızı alırken gösterilmesi gerekmektedir.

Akbank Hgs Kartı Veriyor Mu?

Evet, Akbank HGS kartı vermektedir. HGS (Hızlı Geçiş Sistemi) kartı, yolların ücretli geçişlerinde kullanılmak üzere tasarlanmış bir ödeme sistemidir. Akbank HGS kartı, Akbank müşterilerine özel olarak sunulan bir üründür. Bu kartı, Akbank'ta bir müşteri olarak bir hesap açtıktan sonra alabilirsiniz.

Hgs Kartı Başka Bankaya Aktarma Nasıl Yapılır?

HGS kartınızı başka bir bankaya aktarmak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

·        Öncelikle, HGS kartınızın bulunduğu bankaya giderek, kartınızın aktarma talebinde bulunun. Bu talebi, banka şubesine giderek yapabilir ya da bankanın internet şubesinden ya da telefon bankacılığı hizmetlerinden yapabilirsiniz.

·        Banka size bir aktarma formu verir veya internet şubesinden ya da telefon bankacılığı hizmetlerinden aktarma talebinizi yaptıktan sonra, aktarma formunu doldurmanız istenecektir. Bu formda, kartınızın aktarmak istediğiniz banka bilgisi, kartınızın üzerinde bulunan numara ve diğer gerekli bilgiler yer alacaktır.

·        Doldurduğunuz formu, banka şubesine giderek veya internet şubesinden göndererek, bankaya iletin. Banka, aktarma işlemini gerçekleştirmeye çalışacaktır.

·        Eğer aktarma işlemi başarılı bir şekilde gerçekleştirilirse, kartınızın aktarma işlemi tamamlanmış olacak ve artık kartınızı başka bir bankada kullanmaya başlayabilirsiniz. Eğer aktarma işlemi gerçekleştirilemezse, banka sizle iletişim kurarak, aktarma işlemini gerçekleştirme konusunda gerekli bilgileri verecektir.

Hgs Etiketi İle Hgs Kartı Arasındaki Fark Nedir?

HGS etiketi, aracın parçası olmayan bir etikettir. Bu etiket, aracın parçası olmadığı için daha kolay takılıp çıkarılabilir. HGS etiketi, aracın camına yapıştırılarak kullanılır. Bu etiket sayesinde, aracın HGS sistemine kaydı yapılmış olur ve bu sayede aracın otomatik olarak geçiş yapabileceği noktalarda kapılar açılarak geçiş yapması sağlanır. HGS kartı ise, aracın parçası olarak düşünülebilir. Bu kart, aracın içine yerleştirilir ve aracın HGS sistemine kaydı yapılırken kullanılır. HGS kartı, aracın içinde yerleştirilen bir okuyucu sayesinde okunur ve bu sayede aracın geçiş yapabileceği noktalarda kapılar açılarak geçiş yapması sağlanır.

Hgs Kartı Ücretsiz Veren Bankalar Hangileridir?

Bazı bankalar, HGS kartı ücretsiz vermektedir. Ancak bu konuda bankaların uygulamaları değişiklik gösterebilir ve ücretsiz HGS kartı vermeyi durdurabilirler. Ancak şu anda ücretsiz veren bankalar şu şekildedir:

·        Ziraat Bankası

·        Akbank

·        Garanti Bankası

·        Halkbank

·        Vakıfbank

·        Yapı Kredi Bankası

·        Finansbank

·        İş Bankası

·        TEB

Hgs Kartı Cama Nasıl Yapıştırılır?

HGS kartı, Türkiye'de bir otomobilin trafik sigortasının ödemesini yaptığını gösteren bir karttır. HGS kartı, otomobilin camına yapıştırılır ve trafik polisleri tarafından kontrol edilebilir. Eğer siz de HGS kartınızı camınıza yapıştırmak istiyorsanız, aşağıdaki adımları izleyin:

·        Öncelikle, camın temiz ve kuru olmasına dikkat edin. Camın nemli veya tozlu olması, kartın düzgün yapışmayı engelleyebilir.

·        Kartın arka yüzünde yer alan koruyucu kaplamayı çıkarın. Bu kaplama, kartın neme ve toza karşı korunmasını sağlar ancak yapıştırılmadan önce çıkartılması gerekir.

·        Kartı camın belirlediğiniz yerine yapıştırın. Kartı yapıştırırken, elinizi hafifçe basın ve kartın camın yüzeyine tam olarak yapışmasını sağlayın.

·        Son olarak, kartın yapıştırılmasını tamamlamak için bir bant kullanarak kartın etrafını sarın. Bu işlem, kartın hareket etmemesi ve yerinde kalmasını sağlar.

Hgs Kartı Olmadan Plakadan Okur Mu?

Hgs’de okuma tepeden yapılıyor ve plaka okunuyor. Aracında hgs etiketi olmayan vatandaşlar geçiş yapabiliyor. Bu geçiş sırasında hgs etiketine ait bilgiler plakadan okunmaktadır.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir