Hastalık Hastalığı Nasıl Anlaşılır?

Hastalık Hastalığı Nasıl Anlaşılır?
22.09.2022 02:18
Hastalık hastalığı, kişinin kendisini yoran ve kişinin kendisini iyi hissetmesine engel olan bir durumdur. Hastalık hastalığı nasıl anlaşılır, neden olunur ve tedavi edilir mi? Hastalık hastalığı genetik mi, fiziksel belirtileri nelerdir ve kronik midir? Yazımızda bu sorulara sizin için yanıtlar aradık.

Hastalık hastalığı, kişinin hastalığın belirtilerinin çoğuna sahip olmadığı halde aşırı kaygı ve korkuyla kendisinin birden çok hastalığa sahip olduğunu düşünmesidir. Hastalık hastası olan kişiler sağlığı ile ilgili kaygılı düşüncelerinden dolayı hastalık hastası olduğunun farkında olmayabilirler. Bu kişiler, çoğu hastalığın kendisinde olduğunu sürekli düşünür ve zamanının çoğunu hastalıklarla ilgili araştırmalar yaparak geçirir. Hastalık hastası olan kişiler, belirtilerin çoğunu taşımadığı hastalıklarla ilgili sürekli kaygı ve korku senaryoları kurarlar. Küçük fiziksel belirtilerde(yorgunluk, hafif öksürük ve hafif bir yara)  bile kalp krizi veya felç gibi önemli rahatsızlıklar geçirdiğine kendilerini inandırabilirler. Vücudundaki küçük belirtilerden çok endişelenir ve bu belirtilerden korkarlar.  Hastalık hastası kişiler doktorun söylediklerine veya tahlil sonuçlarına inanmayı tercih etmezler, sürekli doktor değiştirirler.

Hastalık Hastası Neden Olunur?

 Hastalık hastalığı süreci kişiyi oldukça yoran bir durumdur. Kişi, kendisine ve çevresine kaliteli bir zaman ayırmakta oldukça zorlanır. Bu hastalığın temellerinin neler olduğunu birlikte inceleyelim:

-Bazı rahatsızlıklara yakalanmaktan korkma ve endişelenme durumu,

-Ailesinin veya değer verdiği kişilerin önemli bir hastalığa yakalanmış olması,

-Kişinin, çocukluğunda önemli bir hastalığa yakalanmış olması,

-Değer verdiği bir kişinin ani ölümü,  

-Kaygı bozukluğunu sürekli yaşamak ve kaygı bozukluğunu düzeltmek için hiç bir şey yapmamak,

-Yakın tanıdıklarının hastalık hastası olması; bu hastalığın oluşmasının nedenleri arasında sayılır.

Hastalık Hastalığı Tedavi Edilir Mi?

 Hastalık hastalığını düzeltmek kişinin kendi elinde midir, yardım alması gerekir mi? Hastalık hastalığı kişinin kendi kendine aşabileceği bir durum değildir. Hastalık hastalığının terapi ve ilaç tedavisi ile tedavisi mümkündür. Kişinin terapiye gitmesi ve ilaç kullanımının düzenli olması önemlidir. Terapide,  hastalık hastalığının çoğu zaman bağlantılı olan kaygı bozukluğunun temeline inilir.

 Hastalık hastalığı olan insanları bir hastalığa sahip olduğuna inandırmak oldukça zordur. Hastalık hatası konusunun uzmanı bir psikologdan yardım almak önemlidir. Terapide psikolog,  kişinin kaygılarının, panik atağın ve takıntının derinine inerek çalışması gerekir.

Hastalık Hastalığı Genetik Midir?

 Kişi, yaşadığı toplum veya şehrin koşullardan etkilenir, bu durum gayet normaldir. Hastalık hastalığı da kişinin aile bireylerden birinde gördüğünde hastalık hastalığını kaygı veya korku ile farkında olmadan alabilir. Hastalık hastalığı tanısına sahip olan kişi düzenli terapiye giderek ve farkındalığını geliştirerek bu durumu yenebilir.

Hastalık Hastalığının Fiziksel Belirtileri Nelerdir?

  Hastalık hastalığı kişinin kendisini ve çevresini oldukça yoran bir durumdur. Hastalık hastası tanısının gözlemlenebilir belirtileri de vardır. Bu belirtiler şunlardır:

 -Hastalık hastası olan kişiler, gelecekle ilgili korku ve endişe senaryoları kurabilirler.

 -Günlerinin çoğunu, hastalık belirtileri araştırarak geçirirler.

 -Sürekli doktor değiştirirler. Doktorların incelemelerini kabul etmek istemezler.

 -Vücudundaki ufak belirtileri büyütme ve önemli hastalığa sahip olduğuna inanma eğilimindedirler.

 -Hastalık arayışlarından dolayı sürekli stresli ve endişeli olurlar ve bu durumu çevresine de yansıtırlar.

Hastalık Hastalığı Kronik Midir?

 Hastalık hastası olan kişiler kaygılı ve korku dolu düşüncelerle bu durumun sürekli olacağını düşünebilirler. Düzenli Psikoterapi ve ilaç kullanımı ile hastalık hastalığının temeline inilir. Hastalık hastalığı tanısına sahip olan kişi, psikolog veya psikiyatriden yardım alarak bu tanıyı zaman geçtikçe azaltması mümkündür.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir