Hamilelikte Bebeğin Zeka Gelişimi İçin Ne Yapılmalı?

Hamilelikte Bebeğin Zeka Gelişimi İçin Ne Yapılmalı?
09.05.2022 11:53
Hamile olan birçok anne adayı bebeklerinin gelişimleri hakkında bilgileri merak etmektedir. Bugün sizler için hamilelikte bebeğin zeka gelişimi için ne yapılmalı, hamilelikte bebeğin zeka gelişimi ne zaman başlar, hamilelikte bebeğin zeka gelişimi için ne yenmeli, gebelikte bebek beyin gelişimini ne zaman tamamlar gibi soruların cevaplarını yanıtladık.

 Bebeklerin birçok gelişimi tamamen anne ile bağlantılıdır. Anne ne kadar yemek yiyorsa ne kadar sağlıklıysa anne karnındaki bebekte bunlardan faydalanacaktır. Anne karnındaki bebekler, annenin dış dünyadan faydalandığı bütün durumlardan faydalanır. Bu faydalanma her zaman olumlu olmayabilir. Stres, sıkıntı, üzüntü gibi birçok psikolojik durumu da hisseder ve bu psikolojik durumlarda bebeğin zeka gelişimini etkilemektedir. Hamilelik döneminde anne kesinlikle mutlu olmalıdır ve stresten uzak durmalıdır. Özellikle 1-3 aylar arasında bebeğin zeka gelişimi çok önemlidir. Zeka gelişimi ilk etapta anne karnında başladığı için 1-3 aylar arasında tüketilen besinin önemi çok büyüktür.

Bebeğin sağlıklı olması ve zeka gelişimi için demir, folik asit, iyot, çinko, vitamin B, omega 3 ve 6 yağ asitleri gibi vitamin ve minerallerin besin kaynaklarından sağlanması gerekmektedir.

Hamilelikte Bebeğin Zeka Gelişimi Ne Zaman Başlar?

Hamilelikte bebeğin zeka gelişimi tamamen annenin davranışları ve beslenme alışkanlıklarına göre şekillenir. Özellikle hamileliğin ilk haftaları yani 4. Ve 10. Hafta arası çok önemlidir. Bu dönemlerde anne adayları hamileliklerinin çok farkında olmayabiliyor. Bu süreçte annenin psikolojisi, kullandığı ilaçlar ve tükettiği gıdalar oldukça önem taşır. Zeka gelişimi 1. Aydan sonra aktif hale gelir ve 3. Ayda kesin olarak başlamaktadır.

Hamilelikte Bebeğin Zeka Gelişimi İçin Ne Yenmeli?

Hamilelikte, gebe olan kişilerin beslenmelerinin %95’i bebeğe etki eder. Bu sebeple yediğiniz her şeyi bebeğinizin yediğini kabul edebilirsiniz. Omega 3 ve DHA zekanın güçlenmesinde çok büyük rol oynamaktadır. Tavuk yumurtası yemek tüm bebeklerin zeka gelişimi için çok önemlidir.

Ayrıca; Tahıllar, yoğurt, yeşil sebzeler, kırmızı et, balık, süt ürünleri, tavuk, meyve gibi gıda tüketimleri direkt bebeğin zeka ve beyin gelişimi ile bağlantılı besinlerdir. Ayrıca; Özellikle havuç, enginar, pırasa gibi sebzeler bebeğin gelişiminde çok önemlidir.

Gebelikte Bebek Beyin Gelişimini Ne Zaman Tamamlar?

Bir bebeğin zeka gelişimi anne karnında başlasa bile doğduktan sonra da zeka gelişimi devam etmektedir. Özellikle 0-3 yaş arası oldukça dikkat edilmesi gereken bir zaman dilimidir. Hamileyken, bebeğin zeka gelişimi için yediğiniz besinleri, bebeğinizi emzirirken de yemeye özen göstermelisiniz. Bebekler, anne sütü ya da takviye gıdalar ile beslenmeye ilk adımı atarlar. Bu süreçte annenin beslenme düzeni, hamilelikteki gibi bebeğe yarayacak besinler ile oluşturulmalıdır. 1-3 Yaş arası zeka gelişimine devam eden bebeklerin zeka gelişimleri 5 yaşına kadar devam etmektedir. Daha sonrasında öğrenme gelişimleri başlayacaktır.  

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir