Gitar çalabilmek için öncelikle akor bilgisine ihtiyacınız vardır. Önce hangi gitar türünü alacaksınız buna karar vermelisiniz. Elektro gitar çalmak istiyorsanız öncelikle klasik gitar öğrenmelisiniz. Klasik gitarı öğrenmeye başlamak için öncelikli gitarın parçalarını bilmeniz gerekmektedir. Bunları yaptıktan sonra akor bilgisini öğrenmek için kendinize bir kaynak edinmelisiniz. Örnek olarak bir gitar kursuna gidip gitar öğrenebilirsiniz veya online gitar derslerinde başvurabilirsiniz.
Gitar Neye Göre Alınır?
Gitar almak istiyorsanız öncelikle kendinize bir bütçe belirlemelisiniz çünkü bütçesi kalitesini etkileyecektir. Daha sonra gitar satın alabileceğiniz yerleri belirlemelisiniz. Bu satın alabileceğiniz yerler arasında internet ortamı da vardır fakat görerek ve dokunarak almak gitarın özelliklerinizi daha iyi algılamanızı sağlar. Gitarın klavye denen bileşeninde kullanılan ağaç türüne dikkat etmelisiniz çünkü nemden dolayı formunu kaybedebilir. Bu yüzden abanoz ve gül ağacı yoğunluklu olmasına özen gösterin. Gitarın önemli parçalarından biri de ses tablasıdır. Ses dokusunun iyi olmasını istiyorsanız ağırlıklı olarak ladin ve sedir ağacı olduğuna emin olun. Bunun yanı sıra birleşim noktaları, tel yüksekliği ve gitarın perdelerine de ayrıyeten dikkat etmelisiniz.
Gitar İçin Parmak Koruyucu Nedir?
Bu tahmin edersiniz ki gitar çalarken parmaklarınızın zarar görmesini engellemek için kullanılır. Genelde silikon yapılıdırlar. Özellikle pratik yapıyor ve sürekli olarak gitarla ilgileniyorsanız parmaklarınız acıyabilir ve yaralanabilir bundan korunmak için bir parmak koruyucu kullanabilirsiniz.
Gitar Ne Kadar Sürede Öğrenilir?
Gitar öğrenme süreci kişinin düzenli pratik yapmasına, kurslara yeterli seviyede katılmasına, çalışırken geçirdiği zamanın verimliliğine bağlı olarak değişir. Ayrıca gitarda hangi seviyeye gelmek istediğiniz bu süreci şekillendiren bir faktördür. Eğer bas gitar çalmak istiyorsanız tahmini olarak 3 ayda bas gitar öğrenmeniz mümkündür. 3 ay sonunda temel seviyedeki parçaları çalabilirsiniz. Eğer profesyonel olmak istiyorsanız birçok profesyonel kişinin de dediği gibi bu işi yıllarımı verdim diyebilecek kadar çalışmalısınız.
Gitar mı Yoksa Saz mı Zordur?
Tabii ki bu sorunun cevabı kişiden kişiye değişir. Bu sorunun cevabını herkes kendine göre verecektir çünkü. Tel sayıları akor basma kolaylıkları gibi birçok faktörlerden dolayı kimisine göre sazın kimisine göre gitarın zor olması çok normaldir. Burada asıl zor olan şey gitarın veya sazın profesyonel olarak çalmasının zorluğudur. Yani asıl zor olan ben artık gerçekten çalabiliyorum diyebilmektir.
Gitar Islanırsa Ne Olur?
Bu gitarın yapıldığı ağacı cilasına ve tellerine göre değişir. Eğer iyi bir cila ve iyi ve ağaçtan yapılmışsa kolay kolay kendini bozmaz. Telleri de çok fazla ıslanmadığı sürece paslanmaz zarar görmez. Ama siz her ne kadar da olsa gitarınızı ıslatmamaya dikkat edin çünkü gitaranız kalitesine göre çok fazla ıslanmaya maruz kalırsa deforme olabilir ve kullanılmayabilir telleri de paslanabilir bu yüzden gitarınızı nemli ortamlardan uzak tutmalısınız.
Gitar Kaç Telli Olur?
Klasik gitarlar da üç tel çelik 3 tel naylon olmak üzere toplam 6 tel bulunur. Akustik gitarlarda genelde 4 teli sarımlı çelik 2 teli sarımsız çelikten oluşan teller bulunur. Bas gitarlarda bu sayı çok değişkenlik gösterebilmektedir. 4 telli, 12 telli, 6 telli, 7 telli, 5 telli olmak üzere gruplaaı ayrılmaktadır. Perdesiz gitarlar 8 tellidir. Hawai’ye ait olan Lap Steel tür gitarlar 6-7-9 telden oluşabilmektedir. Ayrıyeten 7 telli ve 12 telli gitarlar da bulunmaktadır.
Gitar Tek Başına Öğrenilir mi?
Pek tabii ki tek başınıza gitar öğrenmek mümkün. Tek başınıza gitar öğrenmek istiyorsanız bunun için en iyi alternatifiniz internet ortamıdır. İnternetten videolar yayınlayan bunları ders ders kategoriye bölen birçok kanal vardır düzenli bir şekilde takip eder ve dikkatli çalışırsanız temel seviyede çalmayı öğrenebilirsiniz.
Gitar Çeşitleri Nelerdir?
Bildiğimiz birkaç gitar türü olsa da aslında çok çeşitte gitar türü vardır. Bazı gitar çeşitleri şunlardır: klasik gitar, elektro gitar, akustik gitar, bas gitar, perdesiz gitar, lap steel gitar, 7 telli gitar, 12 telli gitar, Weissenborn gitar ve caz gitar olmak üzere pek çok gitar çeşidi bulunmaktadır.