Şarap Nasıl Saklanır?
Şarap şişesi dik ya da yatık olarak saklanmalıdır.
Şarap şişesi ışığa, sese ya da titreşime maruz bırakılmamalıdır.
Şarap şişesi nemli ve ısı değişim oranlarının az olduğu serin ortamlar içerisinde saklanmalıdır.
Şarap mutlaka kokusuz ortamlarda saklanmalıdır.
2022 güncel şarap fiyatları ile birlikte bir diğer adı ile Mey; genel anlamda bildiğimiz üzümün fermente edilmesi ile üretilen alkollü bir içecektir. Farklı ya da başka meyve türlerinden de üretimi yapılan şaraplar üretildikleri meyvelerin adı ile anılırlar. Binlerce yıllık bir geçmişe sahip olan Şarabın tüketimi, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de oldukça yaygın. Her bütçeye hitap eden fiyatları ile şarap, tüketimi sık bir alkol ürünü. Ancak Şarap tüketicileri tarafından en sık merak edilen sorulardan bir de şişesi açıldıktan sonra şarabın bozulup bozulmayacağı. Şişesi açılan bir kırmızı şarap, buzdolabında saklanıldığı takdirde 1 ya da 2 hafta kadar, beyaz şarap ise 3 ila 5 gün aralığında bozulmadan muhafaza edilebilir. Şişesi açılan bir şarabı derin dondurucuda 4-6 ay aralığında bozulmadan saklayabileceğinizi ayrıca söylemekte fayda var.
Şarap Nasıl Saklanır?
Şarabı yıllandırmak suretiyle ya da bozulmadan uzun bir süre muhafaza etmenin farklı yöntemleri bulunur. Şarap saklama için;
Şarap şişesi dik ya da yatık olarak saklanmalıdır.
Şarap şişesi ışığa, sese ya da titreşime maruz bırakılmamalıdır.
Şarap şişesi nemli ve ısı değişim oranlarının az olduğu serin ortamlar içerisinde saklanmalıdır.
Şarap mutlaka kokusuz ortamlarda saklanmalıdır.
Şarap Kaç Sene Dayanır?
Yıllanmış şarap efsanesi nesillerdir dillendirildiği için, şarabın kaç sene dayandığı tüketiciler tarafından adeta merak konusu haline dönüşmüştür. Şarap uzun yıllar dayanabilir. Şarabın dayanma süresi şarabın markasına ve mahsulüne göre farklılık gösteriyor. Genel anlamda makul fiyata satın alınabilen ve yıllandırılabilen şaraplar yaklaşık olarak 3 ila 5 yıl aralığında dayanabiliyorlar.
Şarap Alkol Oranı Nedir?
Genel olarak üzümün fermente edilmesi ile elde edilen şarap, farklı meyvelerden de üretilebiliyor. Bu tür şaraplar üretildikleri meyvelerin adı ile anılıyorlar. Tüm dünya ile birlikte ülkemizde de tüketimi son derece yaygın olan Şarabın, fiyatları her bütçeye hitap ediyor. Bu durumda özellikle alkol tüketimini severler için Şarabı bir tercih sebebine çeviriyor. Ancak Şarap tüketicileri tarafından en sık merak edilen konulardan biri de Şarap alkol oranı. Buna göre Şarap alkol oranının, %9 ile %15 arasında farklılık gösterdiğini söyleyebiliyoruz. Bu durumda Şarabın alkol oranının, markasına ve mahsulüne göre değişiklik gösterdiğini düşünebiliriz. En doğru alkol oranı bilgisini satın aldığınız şarabın üzerinde bulunan değerler kısmında görebilirsiniz.
Şarap Hangi Üzümden Yapılır?
Kendisi ve alkol oranı kadar içeriği de merak konusu olan Şarap, alkol tüketimi olan hemen her insan tarafından en az bir kez denenmiştir. Binlerce yıllık bir tarihe sahip olan Şarap içeriği birçok insan tarafından araştırma konusu haline dönüşüyor. Şarabın hangi üzümden yapıldığı bu kişiler tarafından sorgulanıyor. Bu bağlamda Şarap yapımında kullanılan üzümler; Cabarnet Sauvignon, Chardonnay, Chenin Blanc, Gamay, Gewürztraminer, Grenache, Merlot, Pinot Noir, Riesling, Sauvignon Blanc, Semillon, Syrah, Traminer, Zinfandel gibi üzüm türleridir.