Salamura Yaprak Neden Yeşil Olur?

Salamura Yaprak Neden Yeşil Olur?

Salamura Yaprak Neden Yeşil Olur?

• Öncelikle yaprakların çok ince ve açık renkli olmasına, yaprak yüzeyinin çok damarlı olmamasına ve yaprakların yırtık ya da zedelenmiş olmamasına dikkat etmek gerekmektedir.
• Koyu ve kalın asma yaprakları, diğer çeşitlere göre daha az lezzetli olacaktır.
• Salamura yaprakların rengi salamura da yeşilden daha açık bir renge bürünecektir. Yeşil kalan yapraklar tam olmamış olabilir.

İlk önce salamura yapraklar 2-3 dakika sıcak suda bekletilmelidir. Bundan sonra yıkanır ve süzgece alınır. Yapraklar basılmadan önce bir gece bekletilmesi gerekir. Bu şekilde yaprak yumuşar ve desteleri dizmesi de sarması da kolaylaşacaktır. Yapraklar kesinlikle yıkanmaması gerekir.

Salamura Yaprak Neden Yeşil Olur?

·            Öncelikle yaprakların çok ince ve açık renkli olmasına, yaprak yüzeyinin çok damarlı olmamasına ve yaprakların yırtık ya da zedelenmiş olmamasına dikkat etmek gerekmektedir.

·            Koyu ve kalın asma yaprakları, diğer çeşitlere göre daha az lezzetli olacaktır.

·        Salamura yaprakların rengi salamura da yeşilden daha açık bir renge bürünecektir. Yeşil kalan yapraklar tam olmamış olabilir.

Salamura Yaprak Yaparken Limon Tuzu Konur Mu?

Yaprakları deste deste (10-15 tane) bidona koyup aralarına bir avuç kaya tuzu serpip birkaç tane limon tuzu kullanılabilir. Yapraklarımız bitene kadar sık bir şekilde bidona basmamız gerekmektedir.

Salamura yapılacak yapraklar ince ve damarsız olması tercih sebebidir. Asma yapraklarını geniş bir tepsiye ya da temiz bir plastik kaba yerleştirmelisiniz. İçme suyunu tencerede kaynatıp içine tuzu ve limon tuzunu eklemeniz gerekir. Tuzlu suyu yaprakların üzerine döküp tepsinin ya da kabın üzerini bir tepsiyle kapatarak 12 saat kadar bekletmeniz gerekmektedir.

Salamura Yaprak Ne Zaman Açılır?

Nisan sonu, Mayıs başında ilk çıkan yapraklar ile asmaların ucunda haziranda çıkan son sürgün yapraklarından imal edildiği bilinmektedir.

Hazırlanan salamura yapraklar güneş almayan serin bir yerde muhafaza edilmeye başlarlar. Mayıs ve haziran ayında yapılan salamuralar kış boyunca sofralarda önerdiğimiz tariflerle kullanılabilir hale gelecektir.

Salamura Yaprak Taşmaması İçin Ne Yapmalı?

3-4 gün sonra bidondan su taşması gözlemlenebilir. Taşmaması için bidonumuzun altına bir leğen koymak bir çözüm yöntemi olacaktır. Suyunu birkaç hafta da bir kontrol etmemiz gerekmektedir. Suyu azaldıkça tuzlu su ilavesi yapmak gerekir. Yoksa susuz kalan yapraklar çürüyebilir. Yaptığımız bütün kışlık veya salamura ürünleri mutlaka gölge ve serin bir yerde muhafaza etmemiz gerekir.

Tuzlu su, kavanoza yavaş yavaş eklenmelidir, suyun dibe inmesi beklemek gerekir. Kavanoz ağzına kadar suyla doldurulduktan sonra, yaprakların üste çıkmasını önlemek için üzerine plastik bir parça veya temiz bir taş yerleştirilmelidir.

Salamura Yaprak Derin Dondurucuya Konur Mu?

Hazırladığınız asma yapraklarını buzlukta saklayabilirsiniz. İstediğiniz vakitte buzluktan çıkartıp kullanmanız mümkündür. Hazırladığınız asma yapraklarını, istediğiniz zaman etli yaprak dolması ya da yaprak sarması olarak tüketebilirsiniz.

Asma yapraklarını buzlukta 1-2 ay saklamak mümkündür. Haşlanan yaprakları bir kevgirler kaynar sudan alıp yan tarafta beklettiğiniz soğuk su dolu kaba aktarımını gerçekleştirebilirsiniz.  1-2 dk. beklettikten sonra kilitli buzdolabı poşetlerine koyup bastırarak havasını çıkarın ve kilidini kapatıp saklamak için buzdolabına kaldırabilirsiniz.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir