Patlak Çiçeği Latince Ne Demek?

Patlak Çiçeği Latince Ne Demek?

Patlak Çiçeği Latince Ne Demek?

Patlak çiçeğinin Latince’de ne demek olduğu araştırılan konulardan birisi olmuştur. Patlak çiçeğinin Latincesi Helleborus Vesicarius’tur.

Patlak çiçeği hakkında bilinmesi gereken çeşitli bilgiler mevcuttur.  Yaklaşık 45 cm yüksekliğe ulaşan, etli gövdeleri taçtan dışa doğru uzanan belirgin, yaz uykuda olan bir bitkidir. Hem bazal hem de gövde yaprakları vardır. Büyüme Kasım ayında başlar ve olgun bazal yapraklar oldukça yumuşak ve etlidir ve parlak yeşil renktedir. Her yaprağın üç ana bölümü vardır, dıştaki ikisi hemen ikiye bölünür ve her yaprakçık güçlü fakat düzensiz bir şekilde bölünür ve sonra lobludur. Yapraklar çiçeklenme zamanına göre kenarlarda kıvrılır. Yaprak sapı 25 cm uzunluğa kadar, yaprağın kendisi 8 inç (20 cm) genişliğe ve 7 inç (18 cm) uzunluğa kadar olabilir. Gövde yaprakları benzerdir ancak daha küçüktür ve diş telleri de benzerdir ancak yaprakların geri kalanına kıyasla belirgin şekilde soluk sarı-yeşildir. Yaprakların genel görünümü, bereketli bir düğün çiçeği veya kereviz bitkisine çok benzer. Çiçeklenme Şubat, Mart ve Nisan aylarında meydana gelir, bireysel çiçekler H. foetidus'unkilere çok benzer. Dallı gövdelerin uçlarında ikili ve üçlü olarak toplanırlar ve aşağı dönmeden önce ilk başta oldukça dik dururlar. Her çiçek yaklaşık 2/3 inç (18 mm) uzunluğunda ve 1/3 inç (10 mm) genişliğinde, bazen biraz daha büyük ve az çok silindir şeklindedir. Her birinin içi ve dışı yeşildir, ancak gölgeli mor veya çikolata kahvesi, uca doğru ve bazen her petalın yarısı kadar uzunluktadır. Renk, kestane rengi, hafif puslu mor, yeşilimsi mor veya daha güçlü bir mor ton olabilir ve yaprakların uçları yeşil olabilir, böylece mor bölge yatay bir şerit olarak görünür. Meyveleri muhteşem ve bitkinin en gösterişli özelliğidir. Nisan ayında gelişmeye başlarlar ve Mayıs ayına kadar, tüm uzunlukları boyunca birleştirilen üç kapsül, sonunda 3 inç (7,5 cm) uzunluğa ulaşan tek bir balon benzeri meyve oluşturmak üzere oldukça şişirilir. Olgunlaştıkça ve daha kuru hale geldikçe, tohum kabukları yeşilden açık kahverengiye, ağartılmış kahverengi bir gölgeye dönüşür ve kırılgan hale gelir; saplar daha sonra çöker ve rüzgar tüm meyveyi uçurur. Genel görünüm olarak H. foetidus'unkilere benzeyen tek tek çiçekler dışında, hemen hemen her şey ayırt edicidir. Büyüme döngüsü, yapraklar, meyveler ve dağılımı onu diğer tüm karaca otlarından ayırır.

Patlak Çiçeği Çiçek Açar Mı?

Patlak çiçeğinin çiçek açıp açmadığı insanlarımızın merak ettiği bir konudur. Patlak çiçeği, çiçek açmakta olan bir bitki olarak bilinmektedir.

Patlak Çiçeği Isırır Mı?

Patlak çiçeğinin ısırıp ısırmadığı insanları endişeye sokan bir konu olmuştur. Patlak çiçeği diğer yapraklarını kapayıp ısıran bitkilerin sahip olduğu özelliklere sahip değildir

Patlak Çiçeği Latince Ne Demek?

Patlak çiçeğinin Latince’de ne demek olduğu araştırılan konulardan birisi olmuştur. Patlak çiçeğinin Latincesi Helleborus Vesicarius’tur.

Patlak Çiçeğine Nasıl Bakılır?

Patlak çiçeğini bir sınırın önündeki verimli, iyi drene edilmiş toprakta, çalıların altında veya saksılarda, güneşte kısmi gölgede büyütün. Çiçekler ve yeni yapraklar ortaya çıktığında büyük kösele yaprakları kesin ve bitkileri iyi çürümüş kompost veya gübre ile yıllık olarak malçlayın. Patlak çiçeğini kurduktan sonra nakletmekten kaçının.

Patlak Çiçeği Nasıl Canlandırılır?

Patlak çiçeğinin nasıl canlandırılabileceği insanları meraklandırmaktadır. Patlak çiçeğinizi canlandırmak için yeni yapraklar çıktığında eski yapraklardan kurtulmanız gerekmektedir.

Patlak Çiçeği Uyku Yapar Mı?

Patlak çiçeğinin uyku yapıp yapmadığı merak edilen bir konudur. Patlak çiçeği yenilmediğinden veya çayı içilmediğinden dolayı uyku yapıp yapmadığı hakkında bir bilgi bulunmamaktadır.

Patlak Çiçeği Yapraktan Çoğaltma Nasıl Yapılır?

Patlak çiçeğini yapraktan çoğaltmanın nasıl yapılması gerektiği merak edilir. Patlak çiçeğini yapraktan çoğaltmak için yaprağı ayrı bir saksıya dikip aynı bakımı ona da yapmanız gerekmektedir.

Patlak Çiçeği Yenir Mi?

Patlak çiçeğinin yenip yenmeyeceği araştırılmaktadır. Patlak çiçeği yenilmesi veya çayının içilmesi önerilen bitkiler arasında yer almamaktadır.

Patlak Çiçeğinin Yaprakları Neden Sararır?

Patlak çiçeğinin yapraklarının neden sarardığı bazı insanları endişelendiren bir konudur. Patlak çiçeğinizin saksısını değiştirdiyseniz veya çok fazla gölgede/güneşte tuttuysanız yapraklarının sararması olası olacaktır.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir