Mide Kanseri Tedavisindeki Japon Yöntemi Nedir?

Mide Kanseri Tedavisindeki Japon Yöntemi Nedir?

Mide Kanseri Tedavisindeki Japon Yöntemi Nedir?

Mide kanserini önlemenin yollarını araştıran bilim insanları, hastalığı erken teşhis ve tedavi etmenin yeni yollarını keşfediyorlar. Japon bilim insanları tarafından keşfedilen yeni bir tedavi, hastaların ameliyattan sonra daha uzun yaşamasına yardımcı oluyor. D2 diseksiyonu olarak bilinen bir işlemde sadece mide ve etrafındaki etkilenen bölge değil, aynı zamanda lenf damarlarının boşaldığı ve tümörlerin yayılabileceği tüm mide lenf düğümü de çıkarılır. Bu nedenle hasta kanserden tamamen kurtulabilir. İstatistikler, Avrupa ülkelerinde ve Türkiye'de mide kanseri ameliyatı sonrası hastaların ortalama 5 yıl yaşadığını gösterirken, Japonya'da bu oran 15-20 yıla ulaşıyor.

Mide kanserinin bitkisel tedavisinin nasıl olduğu pek çok insan tarafından merak edilip araştırılan bir konu haline gelmeyi başarmıştır. Kanser tedavisinde etkili bir bitki olan limon,  C vitamini açısından zengindir. Güçlü bir antioksidan olan C vitamini, vücudu gripten kansere kadar birçok hastalığa karşı korur ve vücudun enfeksiyonlara karşı  direncini artırır. Ancak limonlar, bu şifalı meyvedeki diğer tüm aktif maddeleri geride bırakan çok güçlü bir aktif maddeye sahiptir: D-limonen. Kansere karşı önemli bir koruyucu olan D-limonen maddesinin kanser hücrelerinin gelişimini engellediğini öne süren çalışmalar var. D-Limonen, limon kabuğuna kokulu aromasını veren uçucu yağın %90'ını oluşturur. Günde en az 2 limon tüketilmesi önerilir. En önemlisi pek çok iyileştirici özelliği barındıran limon kabuğunu israf etmemektir. Birçok ülkenin yemek kültüründe  rendelenmiş limon kabuğu salatalara ve yemeklere tat vermek için kullanılıyor. Limon kabuğu kullanmak sofranıza lezzet katabilir ve kansere karşı etkili koruma sağlayabilir. Kanserle savaşan bitkilerden biri olan çörek otunda bulunan timokinon, kanserle savaşır ve kanser hücrelerinin intihar etmesine neden olur. Antiinflamatuar özelliklere sahip olan çörek otu, bağışıklık sistemini de güçlendirdiği bilinmektedir. Makrofaj hücrelerinin sayısını artırarak vücudun hastalıklara karşı birincil savunma mekanizması oluşturuyor.Çörek otu kansere ve diğer hastalıklara karşı güçlü bir bitkidir, bu nedenle diyetinize dahil etmeniz şiddetle tavsiye edilir. Yağı çıkarmak için tohumları bir tavada çırpın ve bu yağı salata veya yoğurda karıştırın.

Mide Kanseri Tedavisindeki Japon Yöntemi Nedir?

Mide kanserini önlemenin yollarını araştıran bilim insanları, hastalığı erken teşhis ve tedavi etmenin yeni yollarını keşfediyorlar. Japon bilim insanları tarafından keşfedilen yeni bir tedavi, hastaların ameliyattan sonra daha uzun yaşamasına yardımcı oluyor. D2 diseksiyonu olarak bilinen bir işlemde sadece mide ve etrafındaki etkilenen bölge değil, aynı zamanda lenf damarlarının boşaldığı ve tümörlerin yayılabileceği tüm mide lenf düğümü de çıkarılır. Bu nedenle hasta kanserden tamamen kurtulabilir. İstatistikler, Avrupa ülkelerinde ve Türkiye'de mide kanseri ameliyatı sonrası hastaların ortalama 5 yıl yaşadığını gösterirken, Japonya'da  bu oran 15-20 yıla ulaşıyor.

Mide Kanserinden Kurtulma Şansı Ne Kadardır?

Mide kanserinden kurtulma şansının ne kadar olduğu merak edilmektedir. Eğer kanser birinci evrede teşhis edilirse kurtulma şansı %70, ikinci evrede %32-45, üçüncü evrede ise %9-20 kurtulma şansı bulunmaktadır.

Mide Kanseri Olanlar Malulen Emekli Olabilir Mi?

Mide kanseri olanların malulen emekli olup olamayacağı araştırılmaktadır. Mide kanseri teşhisi konulduktan sonra bir yıl içinde başvuru yapılırsa ve malüllük %60 ve üzeri ise malulen emekli olmak mümkündür.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir