Atipik Otizm Tamamen Düzelir Mi?

Atipik Otizm Tamamen Düzelir Mi?
08.12.2022 21:42
Hafif otizm olarak bilinen atipik otizm genetik bir hastalıktır. Atipik otizm tamamen düzelir mi, genetik mi? Atipik otizm olan okula gidebilir mi, kreşe gidebilir mi, konuşabilir mi? Hiç konuşur mu, kaç yaşında konuşur? Gibi atipik otizm hakkında merak edilebilecek konuları siz değerli takipçilerimiz için derledik.

Atipik otizmin tamamen düzelmesi mümkün değildir. Ancak tedavi edildiğinde ve doğru tedaviler eşliğinde sosyal yaşamda bu hastalığın fark edilemeyeceği seviyelere kadar gelebilir. Uzmanların vermiş olduğu tavsiyeleri uygulamanız ve yapılması gereken tüm eğitimleri uygulamanız doğrultusunda atipik otizmin ilerlemesini engelleyebilir ve bu bireyleri sosyal yaşama kavuşturabilirsiniz.

Atipik Otizm Genetik Mi?

Atipik otizm tıpkı otizm gibi genetik bir rahatsızlıktır. Bu nedenle doğum ile ortaya çıkan bir rahatsızlık olmakla beraber sonradan ortaya çıkması gibi bir durum söz konusu değildir. Genellikle çocukluk aşamasında belli olan bu rahatsızlığın erken tanı ve teşhislerle ilerlemesi önlenebilmektedir. Özel tedavi ve eğitimlerle hastalıkla baş edilebilmektedir. Ancak tamamen düzelmesi mümkün değildir.

Atipik Otizm Olan Okula Gidebilir Mi?

Hafif otizm olarak bilinen atipik otizmli bireylerin okula gitmelerine engel oluşturacak bir durum yoktur. Ancak bu hastalığa sahip olduğunu okula bildirilmesi gerekmektedir.

Atipik Otizm Olan Kreşe Gidebilir Mi?

Atipik otizm rahatsızlığı hafif otizm olarak bilinmektedir. Eğer uzmanlar bu bireylerin kreşe gidebileceğini uygun görürse göndermenizde bir sakınca yoktur. Ancak bu rahatsızlığa sahip olduğunu çocuğunuzun okuluna ve öğretmenine bildirmeniz gerekmektedir. Bu tarz rahatsızlıklara sahip bireylerin çevreden etkilenmesi ve hastalığı nedeniyle olumsuz tepkiler alması bu bireyleri psikolojik olarak olumsuz etkileyebilmektedir.

Atipik Otizm Olan Hiç Konuşur Mu?

Otizmli bireyler genellikle iki ile üç yaş aralığında aileler tarafından fark edilmektedir. Bu nedenle atipik otizme sahip bireylerin konuşma yetisinin olmadığı ya da zorlanarak konuştuğu geç fark edilmektedir. Ancak bu bireyler özel eğitim aldığında ve güzel bir şekilde ilgilenildiğinde tıpkı sağlıklı çocuklar gibi konuşabilir.           

Atipik Otizm Olan Kaç Yaşında Konuşur?

Atipik otizm halk arasında silik otizm ya da yalancı otizm olarak bilinmektedir. Atipik otizm olan bireylerin bu hastalığı ne zaman tespit edildiğine göre ve hastalığın ilerleme seviyesine göre konuşma yetisi hakkında yorum yapılabilir. Otizmli bireyler konuşmada zorluk çekse de atipik otizm otizmin başlangıcı olduğu için erken teşhis edildiğinde uygun tedaviler uygulandığında rahatsızlığın ilerlemesi engellenebilir. Bu nedenle bu bireylerin kaç yaşında konuşabileceği göreceli bir kavramdır. Eğer atipik otizmli çocuğunuz varsa, konuşma yetisi sizin ilginize, uzmanlardan alacağınız desteklere ve dil terapistlerinin uygulayacağı eğitimlere göre değişir. Çocuğunuz kısa zamanda da konuşabilir ilgilenme ve ilerleme durumuna göre belirli zaman geçtiğinde de konuşmaya başlayabilir. Şunu söyleyebiliriz ki atipik otizm görülen bireylerin uygulanan tedavilere ve ilgi düzeyine göre olumlu gelişmeler sağladığı ve sosyal yaşamda normal bireylerden bir farkı olmadığı söylenmektedir. 

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir