Mantar Hastalığının Bitkisel Tedavisi Nasıldır?

Mantar Hastalığının Bitkisel Tedavisi Nasıldır?

Mantar Hastalığının Bitkisel Tedavisi Nasıldır?

Yoğurttaki dost bakteriler vücudunuzdaki mantar enfeksiyonlarının büyümesini azaltabilir. Mantar enfeksiyonlarını tedavi etmek için sadece şekersiz yoğurt kullanmanız önerilir. Hindistan cevizi yağı mantar önleyici özellikleri nedeniyle mantarlar için öldürücü olmaktadır. Elma sirkesi ve beyaz sirke küfü öldüren bileşenler içerdiklerinden mantar enfeksiyonlarını kontrol edebilme özelliğine sahiptirler. Sarımsak, çeşitli rahatsızlıkları tedavi etmek için kullanılabilen iyi bilinen bir bitki olmuştur. Sarımsakta bulunan antibakteriyel ve doğal antibiyotik özellikleri, mantar enfeksiyonlarına karşı oldukça etkilidir. Listelenen bitkisel tedavileri kullanmak mantarınızı hafifletecek ve geçmesine yardımcı olacaktır.

Mantar hastalığının neden olduğu pek çok insanın merak edip araştırdığı bir konu haline gelmeyi başarmıştır. Mantar türleri cilt yüzeyindeki keratinositlere saldırarak ciltte şekil bozukluklarına neden olur. Bu olduğunda, küf belirli bir yeri işgal eder ve çeşitli semptomlara neden olur. Mantar hastalıklarının nedenleri arasında;

 -Aşırı sıcak ve nemli yerlerde kalmak

-Aşırı terleme

-Dar giysiler giymek

-Havlu, peçete ve  ayakkabı gibi giysi ve aksesuarları başkalarıyla paylaşmak

-Enfekte kişiler ile temas,

-Cildinizi yeterince kurutmamak.

-Bazı ilaçların kullanımı,

-Obezite,

-Hamilelik

-Hijyen kurallarını göz ardı etmek.

 Mantarlar sıcak ve nemli iklimlerde ve sıcak ve nemli ortamlarda gelişirler. Bu nedenle mantar hastalıkları yaz aylarında daha sık görülür. Bunun en önemli nedeni  yüksek sıcaklıktır. Bulaşıcı bir hastalık olan en yaygın nedenlerden biri, enfekte kişiler arasında mülk paylaşımıdır. Mantarlar farklı sıcaklık seviyelerinde büyür. Bazı mantarlar 0 ila 15°C arasında, bazıları 15 ila 40°C arasında, bazıları ise 40°C'nin üzerinde büyüyebilir. Oksijenli ortamda daha hızlı büyüyebilen mantarlar, güneş ışığına ve kuru, kuru ortamlara daha duyarlıdır.

 Mantar Hastalığının Bitkisel Tedavisi Nasıldır?

 Yoğurttaki dost bakteriler vücudunuzdaki mantar enfeksiyonlarının büyümesini azaltabilir. Mantar enfeksiyonlarını tedavi etmek için sadece şekersiz yoğurt kullanmanız önerilir. Hindistan cevizi yağı mantar önleyici özellikleri nedeniyle mantarlar için öldürücü olmaktadır. Elma sirkesi ve beyaz sirke küfü öldüren bileşenler içerdiklerinden mantar enfeksiyonlarını kontrol edebilme özelliğine sahiptirler. Sarımsak,  çeşitli rahatsızlıkları tedavi etmek için kullanılabilen iyi bilinen bir bitki olmuştur. Sarımsakta bulunan antibakteriyel ve doğal antibiyotik özellikleri, mantar enfeksiyonlarına karşı oldukça etkilidir. Listelenen bitkisel tedavileri kullanmak mantarınızı hafifletecek ve geçmesine yardımcı olacaktır.

 Mantar Hastalığı Çeşitleri Nelerdir?

 Mantar hastalığının çeşitleri pek çok kişi tarafından merak edilmekte olan bir konu haline gelmiştir. Mantar hastalığının vücudun hangi bölümünde olduğuna göre değişen farklı farklı çeşitleri mevcut olmaktadır. İşte mantar hastalığının çeşitleri:

 -Tırnak Mantarı (Onikomikoz)

-Ayak Mantarı (Tinea Pedis)

-Kasık Mantarı (Tinea Cruris)

-Vajinal Mantar (Kandidiyazis)

-Vücut Mantarı (Tinea Corporis)

-Saç Mantarı (Tinea Capitis)

 Mantar Hastalığı İçin Hangi Krem Kullanılır?

 Mantar hastalığı için hangi kremin kullanılması gerektiği mantar hastalığına sahip olan insanlarım araştırdığı konuların arasında yer almaktadır. İşte mantar hastalığı için kullanılabilecek bazı mantar kremleri:

 -Coresatin Propolis Fungicidal Barrier Kavanoz Mantar Kremi.

-Doax Mantar Kremi

-BC Genital Krem - Vajinal Mantar Kremi

-Coresatin Propolis Fungicidal Barrier Cream Mantar Kremi.

-Apideva Propolis Akne Egzama Mantar Sedef Kremi

-DEVABEY - Admant Mantar Kremi.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir