Manolya Çiçeği Nasıl Çoğaltılır?

Manolya Çiçeği Nasıl Çoğaltılır?

Manolya Çiçeği Nasıl Çoğaltılır?

Manolya çiçeği genelde soğan şeklinde çoğaltılır. Manolya çiçeğini çoğaltmak ve başka saksılara ekmek için çiçeklenme mevsiminin bitmesini beklemeniz gerekiyor. Manolyayı çiçeklenme mevsimi bitmeden budamanız bitkinin köklerine zarar verebilir. Keskin bir alet yardımıyla budamış olduğunuz dalları başka saksılara manolya fidanı ektiğiniz yöntem ile dikerek çoğaltabilirsiniz.

Pembe, mor, sarı ve beyaz renkleri bulunan manolya çiçeği bulunduğu ortama gösteriş ekler. Çok hoş kokuludur ve boyutu küçük çalı ile büyük ağaç arasında bir yerlerdedir.

Saflığı, bağlılığı ve sadakati temsil eden manolya çiçeği, iri ve hoş şekilli bir salon bitkisidir. Saksıda yetişebilir ayrıca bahçede ya da terasta da kolaylıkla çiçek açabilecektir. Fakat birçok bitki gibi manolya çiçeği de özen istemektedir.

Manolya Çiçeği Özellikleri Nelerdir?

Aşkın asilliğini simgeleyen manolya çiçeğinin görkemli bir görüntüsü vardır. Evlerde ve bahçelerde yetişebilir, bulunduğu ortama talih getirdiğine inanılır. Amerikan kökenli olan bu çiçek, Avrupa ülkeleri de dahil olmak üzere iklimin ılıman olduğu her yerde görülebilir.

Manolya Çiçeği Bakımı Nasıl Olur?

Manolya çiçeğinin toprağı, orta düzeyde nemli olmalıdır. Ayrıca besin değeri bakımından zengin olan, süzek ve asidik topraklarda sağlıklı bir gelişim gösterir. Manolya çiçeğine bakmak isteyenler, kireçli topraklardan uzak durmalıdır.

Genç manolya fidanları, ilk senelerinde düzenli olarak mutlaka sulanmalıdır. Genç fidanların sulanması aksatılmazsa, çok güzel bir gelişim gösterecektir. Fidanlar yetişkin hale geldiklerinde, susuzluğa çok daha dayanıklı hale geleceklerdir fakat elbette özellikle yaz aylarında susuz kalmamaları sağlanmalıdır. Bir sulama önerisi olarak; manolyalar geceleyin yapraklarını yıkayarak sulayabilirsiniz.

Erişkin manolya çiçekleri, soğuk kış aylarına karşı dayanıklıdır fakat yine de korunmaya ihtiyaç duyarlar. Onlar için ılıman ve hafif nemli mekanlar en doğru alanlardır. Manolya çiçeği, yarı gölgeli ve aydınlık yerleri severler.

Manolya Çiçeği Nasıl Çoğaltılır?

Manolya çiçeğini çoğaltmak ve başka yerlere de ekebilmek için çiçeklenme mevsiminin bitmesini beklemeniz gerekmektedir. Manolyayı eğer çiçeklenme mevsimi bitmeden budarsanız, bitki köklerine zarar verebilir. Zamanı geldiğinde keskin bir alet ile budadığınız dalları, başka saksılara ektiğinizde çoğaltma işlemini gerçekleştirmiş olacaksınız. Bitkinizin ilk çiçeklenmesinin ardından, kırılan ya da birbirine dolaşan dallarını budayarak da daha sağlıklı bir manolya çiçeği sahibi olabilirsiniz.

Manolya Çiçeği Evde Yetişir Mi?

Manolya çiçeği evde yetişebilir. Her mevsim yeşil kalabilen bu bitki, evinize vereceği hoş kokusu ile sizi de oldukça mutlu edecektir. Evde rahat etmesini istediğiniz manolyanın toprağına kestane toprağı da karıştırırsanız uygun bir toprak elde etmiş olursunuz. Gübre için gül gübresi kullanmanız önerilmektedir. Bu çiçek güneş sever bu sebeple saksıyı evde bol güneş alan bir yere koymanız en doğru tercih olacaktır.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir