Çanta çiçeği ülkemizde de dünyada da sıklıkla tercih edilen popüler bir bitkidir. Çanta formunda yapraklara sahip bu bitki ismini yapraklarından almıştır. Bu çiçek türünün en sevdiği mevsim yaz dönemleridir. Sıcak havaları fazlasıyla seven bir bitki türüdür. Kış mevsiminde donabilirler ve solabilirler. Çeşitli türleri de bulunan bir bitkidir. Hassas ve narin çiçeklerdir sık sık hastalanabilme potansiyelleri vardır bu sebeple diğer çiçek türleri ile yan yana konumlandırılmamaları gerekmektedir. Yetiştirildiği topraklar da oldukça önemlidir toprağının kaliteli ve bol mineralli olması bu çiçeğin gelişimi ve sağlığı için oldukça önemlidir. Bu çiçeğin ilaçlanması oldukça önemlidir çeşitli parazitleri, mantarları ve böcekleri kendine çeken bir çiçektir bu sebeple ilaçlama işleminin düzenli yapılması gerekmektedir. Sulama işleminin de düzenli yapıldığı takdirde uzun ve sağlıklı bir ömrü olabilir.
Çanta Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır?
Çanta çiçeklerinin bakımındaki en önemli kural topraktır. Kaliteli bir toprakta yetiştirilmesi gerekmektedir. Mineral bakımından bolluğa sahip olan topraklar bu çiçek için en uygun topraklardır. Bu çiçek soğuk yerlerde tutulmamalıdır. Sıcağı seven bitkilerdir. Bu çiçeğin bakımı konusundaki bir diğer önemli kural ise ilaçlamadır. Çeşitli parazit, böcek ve mantarı kendisine çekme eğilimdedir ve kolayca hastalanıp solabilen bir çiçektir. Bu sebeple bu çiçeği düzenli olarak ilaçlamak gerekmektedir. Sulama işlemi aynı miktarda ve düzenli yapılmalıdır çok fazla sulamak ve az sulamak çiçeğin solmasına neden olabilmektedir. Toprağın nem durumuna göre sulama işlemi yapılması gerekmektedir. Çanta çiçeğinin bulunduğu ortamın normal derecede olması gerekmektedir. Çok sıcaklara ve çok soğuklara karşı savunmasız olabilirler. Doğrudan güneş ışığına maruz kalmaktan hoşlanmazlar. 6 ayda bir toprağının değiştirilmesi de bu bitkinin sağlığı için oldukça gereklidir.
Çanta Çiçeği Özellikleri Nelerdir?
Çanta Çiçekleri yeşil yapraklı ve renkli çiçekler açan bir bitki türüdür. Çiçekleri çanta şeklinde olduğu için Çanta çiçeği olarak isimlendirilmiştir. Sıcak havaları seven narin bir bitkidir. Oldukça asil ve güzel bir görünüme sahiptir. Fazla suyu ve fazla soğuğu sevmeyen bir çiçek türüdür. Genellikle evlerde ve bahçelerde beslenmesi tercih edilmiştir. Genellikle; Sarı, kırmızı ve pembe renkte çiçekler açan bir bitkidir. Hava akımlarına maruz kalmaları bu çiçeğin solmasına sebep olabilmektedir. Bu sebeple bu çiçeğin hava akımından, soğuklardan ve çok sıcaktan korunması gerekmektedir. Kaliteli toprakları seven bu çiçek türü kolay hastalanabilmektedir. İlaçlama işleminin doğru yapılması oldukça önemlidir.
Çanta Çiçeği Çoğaltma Nasıl Yapılır?
Çanta çiçeği, kökten ayırma yöntemi ile çoğaltılabilen bir bitkidir. Çok fazla büyümeyen ve uzamayan bir bitki olduğu için bu işlemin dikkatli şekilde yapılması gerekmektedir. Köklerini ayırıp, ayrılan kökün yeni saksıya dikilmesi ile birlikte çoğaltma işlemi başarıyla gerçekleştirilmiş olur.
Çanta Çiçeği Nasıl Sulanır?
Çanta çiçeği çok fazla suya ihtiyaç duymayan bir bitki olma özelliği taşımaktadır. Yaz mevsimlerinde haftada iki defa sulamak bu bitki için yeterlidir. Kışın ise haftada bir kez sulamak yeterli olacaktır. Suyun tüm toprağa ulaşması gerekmektedir bu sebeple sulama işlemi dikkatli şekilde yapılmalıdır. Nemli bir toprak bu çiçeğin yetişmesi ve sağlıklı yaşaması için yeterlidir.