Lösemi Hastası Kaç Yıl Yaşar?

Lösemi Hastası Kaç Yıl Yaşar?

Lösemi Hastası Kaç Yıl Yaşar?

Lösemi hastasının kaç yıl yaşadığı merak konusu olmuştur. Lösemi hastası olan kişilerin yaşam süresi hemen hemen sağlıklı insanlarla aynıdır. Lösemi hastalığı her zaman ölüm ile sonlanmamaktadır.

Löseminin nasıl tedavi edilmesi gerektiği insanlar tarafından merak edilip araştırılan konuların arasına girmeyi başarmıştır. Lösemi tedavisi, sahip olduğunuz lösemi tipine, yaşınıza ve genel sağlığınıza ve löseminin diğer organlara veya dokulara yayılıp yayılmadığına bağlıdır. Yaygın tedaviler genellikle aşağıdakilerin bir kombinasyonunu içerir: Kemoterapi: Kemoterapi, lösemi tedavisinin en yaygın şeklidir. Lösemi hücrelerini öldürmek veya çoğalmalarını önlemek için kimyasalların kullanılmasını içerir. Tedavi sırasında kimyasalları (ilaç) hap, damara enjeksiyon veya deri altına iğne şeklinde alabilirsiniz. Genellikle kemoterapi ilaçlarının bir kombinasyonunu alırsınız. İmmünoterapi (biyolojik terapi): Bu tedavi, lösemiyle savaşmak için vücudunuzun savunma sistemini - bağışıklık sisteminizi - güçlendirmek için belirli ilaçları kullanır. İmmünoterapi, bağışıklık sisteminizin kanser hücrelerini tanımlamasına ve onlarla savaşmak için daha fazla bağışıklık hücresi üretmesine yardımcı olur. Hedefe yönelik tedavi: Bu tedavi, bir lösemi hücresinin (bir protein veya gen gibi) normal kan hücrelerini geçmelerine neden olan belirli kısımlarına saldırmak için tasarlanmış ilaçları kullanır. Hedefe yönelik tedaviler, lösemi hücrelerinin çoğalmasını önleyebilir, hücrelerin kan akışını kesebilir veya onları doğrudan öldürebilir. Hedefe yönelik tedavinin normal hücrelere zarar verme olasılığı daha düşüktür. Hedefli terapi ilaçlarının örnekleri arasında monoklonal antikorlar ve tirozin kinaz inhibitörleri yer alır. Radyasyon tedavisi: Bu tedavi, lösemi hücrelerini öldürmek veya büyümelerini durdurmak için güçlü enerji ışınları veya X ışınları kullanır. Tedavi sırasında, bir makine radyasyonu vücudunuzda kanser hücrelerinin bulunduğu noktalara yönlendirir veya radyasyonu tüm vücudunuza dağıtır. Radyasyonu vücudunuza dağıtmak, hematopoietik hücre naklinden önce olabilir. Hematopoietik hücre nakli (kök hücre veya kemik iliği nakli): Bu tedavi, kemoterapi ve/veya radyasyon tedavisi ile öldürülen kanserli kan yapıcı hücreleri yeni, sağlıklı hematopoietik hücrelerle değiştirir. Sağlık uzmanınız bu sağlıklı hücreleri kemo ve radyasyondan önce kanınızdan veya kemik iliğinden çıkarabilir veya bir donörden gelebilir. Sağlıklı yeni hücreler çoğalır, yeni kemik iliği ve vücudunuzun ihtiyaç duyduğu kırmızı kan hücreleri, beyaz kan hücreleri ve trombositler haline gelen kan hücrelerini oluşturur. Kimerik antijen reseptörü (CAR) T-hücresi tedavisi: Bu, vücudunuzun enfeksiyonla savaşan T hücrelerini (T-hücresi veya T-lenfosit bir tür bağışıklık hücresidir) alan, onları lösemi hücreleriyle savaşmak üzere tasarlayan yeni bir terapi türüdür. ve onları tekrar vücudunuza aşılayın. Yeni kanser tedavilerini test etmek için klinik denemeler de mevcuttur. Sağlık hizmeti sağlayıcınızla birlikte bir klinik araştırmaya kaydolmanın potansiyel yararlarını ve risklerini tartın.

Lösemi Hastası Kaç Yıl Yaşar?

 Lösemi hastasının kaç yıl yaşadığı merak konusu olmuştur. Lösemi hastası olan kişilerin yaşam süresi hemen hemen sağlıklı insanlarla aynıdır. Lösemi hastalığı her zaman ölüm ile sonlanmamaktadır.

Lösemi Hastalığının İyileşme Oranı Nedir?

Lösemi hastalığının iyileşme oranının ne olduğu araştırılmaktadır. Lösemi hastalığı günümüzdeki teknolojinin gelişmiş olmasından dolayı çeşitli tedaviler ile tedavi edilebilmektedir. Bundan dolayı iyileşme oranı bazı türlerinde %90’a kadar çıkmıştır.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir