Larenjit Tekrarlar Mı?

Larenjit Tekrarlar Mı?

Larenjit Tekrarlar Mı?

Larenjitin tekrarlayıp tekrarlamayacağı insanları endişeye düşüren bir konu olmuştur. Larenjit genel olarak akut bir şekilde gerçekleşmektedir. Ancak sık sık tekrarlayabilmekte ve bir süre sonra kronik hale gelebilmektedir.

Larenjit hakkında bilinmesi gereken çeşit çeşit konular mevcuttur. Larenjit, ses kutusunun (gırtlak) iltihaplanması sonucunda ortaya çıkan bir hastalık olarak bilinir. Bu organ ise boğazınızın hemen arka kısmında boynunuzun ise üst kısmında bulunmaktadır. Ses tellerinin şişmesi sesi boğuyor ve sesiniz kısılıyor. Konuşmaya çalıştığınızda, çıkan tek şey bir fısıltı veya gıcırtı. Ses kutusunun şişmesi, soğuk algınlığı, grip veya bronşit gibi bir enfeksiyon tarafından tetiklenebilir.  Larenjit genellikle ciddi bir problem değildir. Uygun tedavi uygulandığında akut (kısa ömürlü) larenjit en fazla 3 hafta içerisinde geçmektedir. Ancak bazı durumlarda larenjit daha uzun sürmeye başlar ve sonunda kronikleşir. Ama kendinizi daha iyi hissetmenize yardımcı olmanın yolları bulunmaktadır. Tipik bir viral larenjit 2-3 gün içinde kötüleşir. Daha sonra hafifler ve genellikle bir hafta içinde gider. Bununla birlikte, diğer semptomlar geçtikten sonra bile bir hafta kadar bir süre boyunca cılız bir sesiniz olabilir. Bunun nedeni, ses tellerindeki iltihaplanmanın virüs gittikten sonra yerleşmesinin biraz zaman alabilmesidir. Aşağıdakilerden herhangi biri gelişirse bir doktora görünün: Şiddetli veya yukarıda açıklananlardan farklı semptomlar. Nefes almada zorluk. Böyle bir durumda acilen bir doktora veya ambulansa başvurun. İki gün sonra düşmeye başlamayan yüksek ateş (ateş). Üç hafta sonra yerleşmeyen boğuk bir ses (veya sesinizde değişiklik). Enfeksiyondan sonra 2-3 hafta içinde gitmeyen şişmiş boyun bezleri. Enfeksiyon belirtisi olmadan boyunda şişmiş bezler. Boynunuzda bir yumru (bir veya iki hafta içinde geçmesi gereken şişmiş boyun bezleri dışında). Yakın zamanda boynunuza ameliyat geçirdiğinizde ses kısıklığı veya kaybı.

 Larenjit Tekrarlar Mı?

 Larenjitin tekrarlayıp tekrarlamayacağı insanları endişeye düşüren bir konu olmuştur. Larenjit genel olarak akut bir şekilde gerçekleşmektedir. Ancak sık sık tekrarlayabilmekte ve bir süre sonra kronik hale gelebilmektedir.

 Larenjit Ses Değişikliği Yapar Mı?

 Larenjitin ses değişikliği yapıp yapmadığı araştırılan konuların arasındadır. Larenjit ses değişikliği yapması ile bilinmektedir. Bu değişiklik ise sık olarak ses kısıklığı şeklinde karşımıza çıkmaktadır.

 Larenjit Tedavi Edilmezse Ne Olur?

 Altta yatan sebep tedavi edilmezse, kronik larenjit bazen aylarca veya daha uzun süre devam edebilme özelliğine sahiptir. Bu tip genel olarak bulaşıcı özelliğe sahip değildir, ancak tedavi edilmeyen kronik larenjit, ses tellerinizde nodül veya polip büyümesine sebep olabilmektedir. Bunlar ise konuşmayı veya şarkı söylemeyi zorlaştırabilmekte ve bazı durumlarda kansere dönüşebilmektedir.

 Larenjit Bulaşıcı Mıdır?

 Larenjit hastalığının bulaşıcı olup olmadığı merak edilmektedir. Larenjit bulaşıcı olan hastalıkların içerisinde yer alan bir rahatsızlık olarak karşımıza çıkmaktadır.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir