Kanser Uykusuzluk Yapar mı?

Kanser Uykusuzluk Yapar mı?

Kanser Uykusuzluk Yapar mı?

Uyku bozukluğu, kanser hastalarında sıklıkla görülen durumlardan biridir ve kanser hastalığının normal bir belirtisi olarak da ortaya çıkabilir. Bu durum genellikle geçicidir.

Kanser, kişinin vücut tipine bağlı olarak farklı belirtiler ile ortaya çıkabilir;

Açıklanamayan kilo kayıpları,

Yüksek ateş,

Kronik halsizlik,

Dayanılmaz ağrılar,

Koltuk altı, meme ya da vücudun başka bölümlerinde hissedilen hareketsiz ve sert kitleler,

Cilt üzerindeki ben ve siğillerde değişiklikler,

Diş etlerinde ve ağızda yoğun kanamalar,

Kronik öksürük ve balgamda kan,

Zamansız vajinal kanamalar,

Uzun sürek dışkılama problemleri ve dışkıda kan,

İdrar sıklığında değişiklik ve idrarda kan.

Bu belirtiler her zaman kanser olduğunuz anlamına gelmemektedir. Ancak uzman bir doktor tarafından mutlaka değerlendirilmelidir. Doktor kontrolü öncesinde erken teşhis, birçok hastanın hayatını kurtarmakta ve herhangi bir kalıcı hasara uğramadan hastalığı atlatmasına yardımcı olmaktadır. Erken teşhis, belirtilerin doğru değerlendirilmesi ve basit kontrollerin ihmal edilmemesi ile mümkündür.

Özellikle ileri aşamalara kadar herhangi bir belirti göstermeden ilerleyen kanser türlerinde erken teşhisi ancak doktor kontrolleri sayesinde koyabilirsiniz. Bu nedenle doktora gitmek için hastalığın belirti vermesini beklemeyip düzenli kontrolleri aksatmamalısınız.

Kanser Saç Döker mi?

Kanser hastalığının kendisi saç dökülmelerine yol açmamaktadır. Hastalığın ileri evrelerinde bile bu durum görülmemektedir. Ancak tedavi sırasında kullanılan ilaçlar saç dökülmelerine neden olmaktadır.

Kanser Tamamen Yok Olur mu?

Tüm kanser tiplerinin üçte biri tamamen iyileşmektedir.

Kanser Uykusuzluk Yapar mı?

Uyku bozukluğu, kanser hastalarında sıklıkla görülen durumlardan biridir ve kanser hastalığının normal bir belirtisi olarak da ortaya çıkabilir. Bu durum genellikle geçicidir.

Kanser Zayıflatır mı?

Birçok kanser türünün ilk belirtisi açıklanamayan kilo kaybıdır. Tümör içerisindeki kanser hücrelerinin metabolizmayı hızlandırması ile vücut daha hızlı kalori yakar ve bu durum ani kilo kayıplarına yol açar.

Kanser Nedenleri Nelerdir?

Kanserin nedenleri tam olarak bilinmemektedir ancak iki grup risk faktörü bulunmaktadır. Bunlardan ilki genetik yatkınlık yani aile içerisindeki hastalık geçmişi, bir diğeri ise çevresel faktörlerdir.

Çevresel faktörler, alkol ve sigara kullanımı, yoğun güneş ışınlarına maruz kalma, yüksek dozda röntgen ışınına ya da radyasyona maruz kalma, kanserojen olarak anılan bazı kimyasallara maruz kalmak, kötü beslenme alışkanlıkları ve hava kirliğidir. Bunların yanı sıra gebelik sırasında anne karnında fetüsün maruz kaldığı faktörlerde kanserin nedenleri arasındadır.

Kanser Türleri Nelerdir?

Kanser türlerini şu şekilde sıralayabiliriz;

Akciğer kanseri,

Göğüs kanseri,

Beyin tümörleri,

Ağız kanseri,

Bağırsak kanseri,

Cilt kanseri,

Rahim ve rahim ağzı kanseri,

Yumurtalık kanseri,

Prostat kanseri,

Mide kanseri,

Testis kanseri,

Böbrek kanseri,

Karaciğer kanseri,

Mesane kanseri,

Gırtlak kanseri.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir