Granit Tava Yapışır Mı?

Granit Tava Yapışır Mı?

Granit Tava Yapışır Mı?

Granit tavada yapacağınız yemekler için dilerseniz hiç yağ eklemeden de yapışmayacaktır. Bu tavada pişirilen yiyecekler yapışma göstermez. Yapışma özelliği olmadığı için, bu tavanın temizliği de zor değildir.

Çok dayanıklı mutfak ürünleri arasında yerini alan granit tava elbet kullanıma bağlı çizilecektir. Fakat ciddi çiziklere bağlı bu sorun kendiliğinden gelişmez. Eğer güçlü lekeleri bıçak ya da demir bir alet ile kazımaya çalışırsanız, granit tavanın yapısını bozmuş olabilirsiniz.

Granit tavalar öncelikle sağlığa uygun ve kullanımı kolay olan bir tava türü olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu tavanın yapım aşamasında granit maddesi kullanılmaktadır.

Granit Tava Yapışır Mı?

Granit tavada yapacağınız yemekler için dilerseniz hiç yağ eklemeden de yapışmayacaktır. Bu tavada pişirilen yiyecekler yapışma göstermez. Yapışma özelliği olmadığı için, bu tavanın temizliği de zor değildir.

Granit Tava Yapışmaması İçin Ne Yapılmalıdır?

Granit tava ve yapışmaz özelliğini yitiren tavayı ocağa alın ve sıcak hale gelen kadar ısıtma işlemi uygulayın. Isınan tavaya taba olacak şekilde sofra tuzu gezdirin. Bolca tuz döküp tabaka oluşturmanız tavadaki hasarları onardığı gözlemlenecektir. Daha sonra tuzlu tabakayı kağıt havlu ile temizleyin ve yapışmaz tavanızı kullanmaya başlayabilirsiniz.

Ayrıca yapışmaz tavaya yiyeceği koymadan önce, çok az miktarda zeytinyağı ile tavayı yağlamanız gerekmektedir. Tavanın nemli olması, yapışmayı önlemenin en etkili yollarından biridir. Tava ısındıktan sonra yiyeceğinizi koyarak pişirebilmeniz mümkün.

Granit Tava Yağsız Kullanılır Mı?

Kütle olarak ağır olan granit tava türleri, aldığı ısıyı da oldukça eşit şekilde dağıttığı bilinmektedir. Granit tavada yapacağınız yemekler için dilerseniz hiç yağ eklemenize gerek bulunmaz. Çünkü bu tavalar yağ olmadan da sebze ve eti kolayca pişirebilir. Yapışma özelliği olmadığı için, bu tavanın temizliği de sorun olmayacaktır.

Granit Tava Yağ Lekesi Nasıl Çıkar?

Granit tavadan yağ lekesini çıkarmak için ılık tavaya 1 bardak tuz dökün ve ovmak için kağıt havlu kullanmalısınız. Kağıt havlu ile zorlanıyorsanız, sünger de kullanmak bir seçenektir. Bütün yağı içine çeken tuz, tavanızın yiyecek parçalarından arınmasını sağlayacaktır. Temizledikten sonra sıcak su ile durulama işlemini yapabilirsiniz.

Ayrıca tavada oluşan yanık ve yağ lekelerini temizlemek için diğer bir öneri olarak granit tava veya tencerenize, su ve bir miktar sirke ekleyip 2-3 dakika kadar kaynatmanız olacaktır. Daha sonra bir sünger yardımıyla temizlediğinizde lekelerin ve izlerin kaybolduğunu gözlemleyeceksiniz.

Granit Tava Fırına Girer Mi?

Granit ürünler yüksek ateşe dayanıklı ürünlerdir fakat uzun ömürlü olması için yüksek ateşte kullanmamak gerekir. Fırın yemekleri yapmak istediğinizde granit tava değil de granit fırın kabı tercih etmek daha iyi bir seçenek olacaktır.

Demir döküm, granit tencereler, tavalar, kaplar fırına girebilen, yanmayan, ısıyı her yerine eşit dağıtabilen ve sıcaklığını uzun süre koruyabilen araç gereçlerin başında gelmektedir.

Örnek olarak et kavurmayı düşünüyorsanız mesela, bunu teflon tavada değil demir döküm, granit tavada yapmanız daha iyi olacaktır. Ayrıca teflon tavayı aynı şekilde asla fırına da koymamamınız gerekir.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir