Gelincik Çiçeği Ne Zaman Açar?

Gelincik Çiçeği Ne Zaman Açar?

Gelincik Çiçeği Ne Zaman Açar?

Gelincik çiçeği genelde Nisan ve Ağustos ayları arasında çiçek açmaktadır. Gelincik çiçeğinin Latincedeki karşılığı ise Papaveraceae olmaktadır. Ayrıca bu bitkinin çoğaltılması da Gelincik çiçeğinin tohum ile mümkün olmaktadır.

Kavuşamayan aşklara adanmış olan bu gelincik çiçeğinin anlamı hüzün olmaktadır. Aynı zamanda da bazı kültürlere göre gelincik çiçeği anlamı; sevilen bir kişinin ölümünün veya kaybının ardından kalanların teselli bulmalarını dilemek olmaktadır. Yani huzurlu bir şekilde iyileşme ve uyku anlamına gelmektedir.

Gelincik Çiçeği Ne Zaman Açar?

Gelincik çiçeği genelde Nisan ve Ağustos ayları arasında çiçek açmaktadır. Gelincik çiçeğinin Latincedeki karşılığı ise Papaveraceae olmaktadır. Ayrıca bu bitkinin çoğaltılması da Gelincik çiçeğinin tohum ile mümkün olmaktadır.

Gelincik Çiçeği Büyüme Aşamaları Nelerdir?

Gelincik çiçeğini taşsız ve otsuz bir toprağa ekip bitkinin sulanması da haftalık yapılması gerekmektedir. Zamanla toprağın üst yüzeyinde çıkan çimleri almak, tohumun gelişmesine hız katmaktadır. Tohum toprak üstüne çıkan gelincik dallandığında havanın değişim göstermesi gibi durumlara maruz kalmamalıdır.

Gelincik Çiçeği Ne Zaman Ekilir?

Gelincik çiçeği Mart ve Mayıs aylarında ekimi yapılması gerekmektedir. Gelincik çiçeğinin tohumunu, toprağın derinlerine değil üste yakın bir yere ekilmesi gerekmektedir. Eğer toprağın içerisinde otlar ve iri taşlar bulunuyorsa ayıklanması gerekmektedir. Ektikten sonra verilen can suyu da oldukça önemli olmaktadır.

Gelincik Çiçeği İsmi Nereden Gelir?

Gelincik çiçeğinin ismi ise Türk gelinlilerinin geleneksel olanlarının kırmızı renkte olmasından gelmektedir. Bu çiçeğin boyu 30 ila 60 cm.ye ulaşabilmektedir. Gelincik çiçeği oldukça sert ve tüylü yapraklara sahiptir.

Gelincik Çiçeği Kaç Yıl Yaşar?

Gelincik çiçeği maalesef uzun ömürlü olmamaktadır. Yaşaması yıl bile sürmez. Topraktan koparılan Gelincik çiçeği çok vakit geçmeden canlılığını da kaybetmektedir. Gelincik çiçeği oldukça narin bir bitki olmaktadır.

Gelincik Çiçeği Yenir Mi?

Evet, Gelincik çiçeği yenebilinmektedir. Avrupa’da fırıncılar yaptığı bazı yemeklerde bu çiçeği kullanmaktadır. Gelincik çiçeğini ekmeklerde ve unlu mamullere katarak farklı bir aroma elde ederler. Bu bitkinin çiçeği ile pek çok yemek yapıldığı gibi şerbet de yapılmaktadır.

Gelincik Çiçeği Saksıda Yetişir Mi?

Gelincik çiçeği oldukça narin olan bir çiçek olmaktadır. Yani diğer çiçekler ile karşılaştırıldığı zaman evde ya da saksı içerisinde bakılması oldukça zor olan bir bitki türüdür. Bakılması hiçte kolay değildir, pek çok şeye dikkat ederek Gelincik çiçeğinin bakımı yapılması gerekmektedir.

Gelincik Çiçeği Nasıl Kurutulur?

Gelincik çiçeğini topladıktan sonra güneş altında yere sererek kurulur. Çiçekleri düzenli olarak bulunduğu yere yapışmaması için yönünü çevirmek gerekmektedir. Yeterince kuruduktan sonra da öncesine göre oldukça küçülmüş olan çiçekleri bir kavanoza koyarak, güneş girmeyen, kuru ortamda saklanılmalıdır.

Gelincik Çiçeği Nasıl Yetiştirilir?

Gelincik çiçeğine bakmak isteyen birisi; çiçeği sularken çiçeğe değdirmeden toprağı sulamalıdır, az soğukta ya da çok sıcak ortamda olmaması gerekmektedir, yaprakları da çiçek gibi hassa olduğu için yapraklarına veya gövdesine dokunulmamalıdır.

Gelincik Çiçeği Özellikleri Nelerdir?

Gelincik çiçeğinin özellikleri; yaprakları kadifemsi olmaktadır ve oldukça canlı renklere sahiptir. Dik ve uzun bir gövdesi vardır. Gövdesi ve yaprakları oldukça narindir. Uzaktan bakıldığı zaman tül hissiyatı vermektedir. Hemen dökülmesi ile tohumları toprağa dökülür ve böylelikle kendiliğinden gelişim gösterir.

Gelincik Çiçeği Hangi Renklerdedir?

Gelincik çiçeği genelde her ne kadar kırmızı renkte olanı ile karşılaşsak bile aslında beyaz, sarı, siyah ve mor renkleri de mevcut olmaktadır. Bu çiçeğinin oldukça fazla faydası olduğu bilinmektedir. Bunlardan bazıları şunlar olmaktadır; uykusuzlukta,astımda, kemik erimesinde. 

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir