Futbolcular Buzlu Suya Neden Girer?

Futbolcular Buzlu Suya Neden Girer?

Futbolcular Buzlu Suya Neden Girer?

Buz banyoları vücudun yorgunluktan kurtulmasına yardımcı olur ve bu nedenle toparlanmanın merkezinde yer alır. Oyuncuların maçta formda kalmasına yardımcı olur.

Güçlü bacaklar ve ayaklar, şutlarınızda, uzun paslarınızda ve ayrıca penaltı vuruşlarınızda oldukça önemlidir. Bacaklarınız ve ayaklarınız için bir güç planı önemli faydalar sağlayabilir.

Adım 1

10 dakika boyunca hafifçe koşarak dinamik bir şekilde ısının, ardından yüksek diz adımları, kalça açıcılar yapın.

Adım 2

Halter ile squat yapın. Halter ile squat yapmak ayak bileğinin plantar fleksörlerini ve diz ve kalça ekstansörlerini geliştirir. Serbest ağırlıklara erişiminiz yoksa, sadece vücut ağırlığınızla squat yapabilirsiniz. En uygun tekrarlar ve setler için antrenörünüze danışarak ve ayrıca başlangıç kondisyon seviyenize göre haftada iki veya üç gün antrenman yapıp yapmayacağınızı düşünerek  bench step-up'lar ve bacak presleri ekleyin.

Adım 3

Squat, step-up ve diğer bacak egzersizlerini temel bir bacak devresinde birleştirin. Her bir egzersizin 20 tekrarını iki ila üç set halinde gerçekleştirmeye çalışın ve her set arasında bir dakikalık dinlenmeler bırakın.

Adım 4

Geniş duruşlu squat, yan hamle, yandan adım atma ve yan hatlar veya buz patencileri gibi vücut ağırlığı egzersizleriyle yan bacak gücünüz üzerinde çalışın. Temel bacak devrenizde olduğu gibi, her biri 20 tekrardan oluşan iki veya üç set gerçekleştirin.

Adım 5

Hamstring çalışması ve diz egzersizlerini ekleyin. Erkek oyuncular için değerlidir ancak özellikle diz yaralanmalarına eğilimli kadın oyuncular için de oldukça önemlidir.

Adım 6

Tek bacak egzersizleri veya bir stabilite yastığı içeren egzersizlerle ayaklarınızı ve ayak bileklerinizi ve bacaklarınızı güçlendirin.

Futbolcular Buzlu Suya Neden Girer?

Buz banyoları vücudun yorgunluktan kurtulmasına yardımcı olur ve bu nedenle toparlanmanın merkezinde yer alır. Oyuncuların maçta formda kalmasına yardımcı olur.

Futbolcular Bir Maçta Ne Kadar Koşuyor?

Forvet oyuncuları genellikle maç başına ortalama 9 ila 10 km arasında koşarlar. Ancak sahadaki herkes arasında en fazla mesafeyi kat edemeseler de, rolleri yüksek hızda daha kısa, keskin deparlar gerektirir. Kanat oyuncuları biraz daha az koşarlar ancak yine de sahadaki en yüksek oyuncular arasında yer alırlar. Ve en enerjik geniş adamlar genellikle bir maçta 10 km çizgisini geçiyor. Savunmacılar, forvetler gibi genellikle maç başına ortalama 9 ila 10 km'ye daha yakındır ve daha sabit hareketlerden ve yüksek hızlı sprintlerden oluşur. Beklerin ise en enerjik olanı maç başına ortalama 10,5 km’dir.

Kaleciler maç başına 4 ila 5 km arasında zaman ayırma eğilimindedir, bu da maçlarının çoğunu seyirci olarak geçirdikleri düşünülürse mantıklıdır.

Futbolcular Bacak Kıllarını Neden Aldırır?

Futbolcuların vücut kıllarını tıraş etmelerinin ana nedenlerinden bazıları şunlardır:

1- Daha kolay tedavi

Evet, vücut kıllarının olmaması sakatlanan bir oyuncunun tedavisini biraz daha kolaylaştırabilir. Futbol genellikle eğlence için oynayan insanlar için şiddetli bir spor olmasa da, bazen profesyonel düzeyde biraz agresif olabilir. Yoğun bir futbol maçı sırasında, oyunculardan birinin sahada sakatlanma ihtimali her zaman vardır. Bazı ciddi yaralanmalarda kan gelebilir. Sağlık ekibi sakatlanan oyunculara yardım etmek için koştuğunda, oyuncunun vücut kılları yoksa sakatlığın derinliğini belirlemeleri daha kolay olacaktır.

2- Daha kolay bandaj çıkarma

Vücut kıllarınız varsa, bandajınızı çıkarırken ne kadar acı çekeceğinizi zaten biliyorsunuzdur. Bir bandajı çıkarmak, onunla birlikte kılları da alacaktır ve bu işlem son derece acı verici olacaktır.

3- Forma ile sürtünme

Forma ile göğüs kıllarına karışan ter arasındaki sürtünme, bazı futbolcular için hoş bir deneyim olmayabilir.

4- Daha kolay vücut masajları

Futbolcular maçlar arasında çok fazla masaj yaptırır. Bazen oyuncular, bir futbol maçı sırasında, bir futbol maçının uzatma süresi başlamadan önce kamera karşısında masaj yaptırırlar. Masajlar futbolcular için son derece önemlidir. Kaslarının gevşemesine yardımcı olurlar ve oyuncular için sakatlık risklerini azaltırlar. Bununla birlikte, vücut kılları masajları daha az hoş bir deneyim haline getirebilir. Vücut kıllarınız varken masajlar biraz ağrılı olabilir. Ayrıca masaj yapan kişinin gerekli sıvıları vücudunuza uygulamasını zorlaştırır ve ayrıca masaj yapan kişiyi daha az rahat ettirebilir.

5- Futbolcuların kameralar karşısında mükemmel görünmeleri gerekiyor.

Bu, futbolcuların bacaklarını tıraş etmeye karar vermelerinin en bariz nedenlerinden biridir. Vücut kıllarını tıraş etmek, onları hem futbol sahasında hem de saha dışında kovalayan kameraların önünde daha iyi görünmelerini sağlar.

6- Koşarken sürtünmeyi azaltmak.

Bazı futbolcular vücut kıllarını tıraş ettiklerinde biraz daha hızlı hissettiklerini iddia ederler.

Futbolcular Cips Yer Mi?

Futbolcular kolay sindirilebilen yiyecekler tercih etmelidirler. Bu yiyecekler de düşük yağ içeren, karbonhidrattan zengin meyve, sebze, tahıl gevreği, gaz yapmayan meyve sularıdır. Bisküvi, çikolata ve cips gibi yiyecekler midede uzun süre kaldıkları için futbolcular tarafından tüketilmemelidir.

Futbolcular Devre Arası Duş Alır Mı?

Evet, futbolcular devre arası duş alırlar. Hatta bazen o kadar soğuk olur ki, oyuncular ikinci yarıda ısınmak için hızlı bir duş bile alırlar.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir