Erkek Ve Kadın Orgazmı Arasındaki Farklar Nelerdir?

Erkek Ve Kadın Orgazmı Arasındaki Farklar Nelerdir?

Erkek Ve Kadın Orgazmı Arasındaki Farklar Nelerdir?

Erkek ve kadın orgazmları arasındaki en büyük fark, orgazma ulaşmak için geçen süredir. Bir erkeğin orgazma ulaşması için genellikle birkaç dakika yeterliyken, bir kadının orgazma ulaşması 20 ila 30 dakika arası kadar sürebilir. Erkeklerin ve kadınların orgazmı yaşama biçimleri de farklıdır. Erkek orgazmı esas olarak cinsel organlara odaklanır. Bir kadının orgazmı cinsel organında başlar, vücuda yayılır ve sonra cinsel organına geri döner. Bir erkek artık geri dönemeyeceği noktaya ulaştığında, boşalması gerekir.
Öte yandan, bir kadının orgazm tepkisi, orgazm başladıktan sonra bile bozulabilir. Bir bebeğin ağlaması veya telefonun çalması bir kadının öfkesini kaybetmesine neden olabilir. Seks sırasında bir erkek kolayca orgazma ulaşabilir. Çoğu kadın, klitoris tarafından doğrudan uyarılmadan orgazma ulaşamaz. Bir erkeğin orgazmı genellikle 10-15 saniye sürer. Bir kadının orgazmı 60 saniye sürebilir. Orgazmdan sonra, bir erkeğin gücünü geri kazanması için belirli bir süreye ihtiyaç vardır. Öte yandan, bir kadın birçok kez veya kısa sürede orgazm olabilir. Seks sırasında erkek vücudu, uyuşukluğa neden olduğu düşünülen bir hormon olan oksitosin hormonunu salgılar, bu nedenle erkekler seks sonrası uyumak ister. Seksten sonra rahatlayan kadınlar uyanık kalmak, konuşmak veya öpüşmek isterler. Erkekler 18-20 yaşlarında orgazma ulaşırlar. Kadınlar ise 30'lu ve 40'lı yaşlarda cinsel gerilim yaşarlar.

Kadın orgazmının nasıl gerçekleştiği pek çok insanın merak ettiği bir konu olmuştur. Kadınlarda orgazm  erkeklerdekine benzer. Kadının vajinasına, erkeklerdeki ereksiyon paternine benzer bir kan akışı vardır. Adet döngüsü sırasında vajinada gerginlik ve ıslaklık oluşur ve bu da orgazmın yolunu açar. Orgazm sırasında uterus ve çevresindeki kasların ritmik kasılmaları meydana gelir. Bu arada beyindeki hipotalamus ve limbik sistem adı verilen yapılar itmeye yardımcı olur. Bazı biyokimyasallar (VIP ve NO gibi) kasları gevşetmede ve kan akışını artırmada etkilidir. Ayrıca farklı hormonlar da kadınlarda cinsel işlevi etkiler. Östrojenin hücre devamlılığı ve vajinaya kan akışı üzerinde önemli bir etkisi vardır ve androjenlerin libido, cinsel dürtü ve orgazm üzerinde önemli bir etkisi vardır. Orgazm belirtileri arasında artan solunum, kalp hızı ve kan basıncı bulunur. Ayrıca gözbebekleri genişler, dudaklar daha koyu, meme uçları dik ve klitoris ıslak ve serttir. Artan heyecanla cilt kızarır ve terlemeye başlar. Kadınlarda labia, klitoris, vajina ve pelvik organlar penis gibi büyür.

Erkek Ve Kadın Orgazmı Arasındaki Farklar Nelerdir?

Erkek ve kadın orgazmları arasındaki en büyük fark, orgazma ulaşmak için geçen süredir. Bir erkeğin orgazma ulaşması için genellikle birkaç dakika yeterliyken, bir kadının orgazma ulaşması  20 ila 30 dakika arası kadar sürebilir. Erkeklerin ve kadınların orgazmı yaşama biçimleri de farklıdır. Erkek orgazmı esas olarak cinsel organlara odaklanır. Bir kadının orgazmı  cinsel organında başlar, vücuda yayılır ve sonra  cinsel organına geri döner. Bir erkek artık geri dönemeyeceği noktaya ulaştığında, boşalması gerekir.

Öte yandan, bir kadının orgazm tepkisi, orgazm başladıktan sonra bile bozulabilir. Bir bebeğin ağlaması veya telefonun çalması bir kadının öfkesini kaybetmesine neden olabilir. Seks sırasında bir erkek kolayca orgazma ulaşabilir. Çoğu kadın, klitoris tarafından doğrudan uyarılmadan orgazma ulaşamaz. Bir erkeğin orgazmı genellikle 10-15 saniye sürer. Bir kadının orgazmı  60 saniye sürebilir. Orgazmdan sonra, bir erkeğin gücünü geri kazanması için belirli bir süreye ihtiyaç vardır. Öte yandan, bir kadın birçok kez veya kısa sürede orgazm olabilir. Seks sırasında erkek vücudu, uyuşukluğa neden olduğu düşünülen bir hormon olan oksitosin hormonunu salgılar, bu nedenle erkekler seks sonrası uyumak ister. Seksten sonra rahatlayan kadınlar  uyanık kalmak, konuşmak veya öpüşmek isterler. Erkekler  18-20 yaşlarında orgazma ulaşırlar. Kadınlar ise 30'lu ve 40'lı yaşlarda cinsel gerilim yaşarlar.

Kadın Orgazmı Gebeliği Engeller Mi?

Bir kadın orgazm olmazsa hamilelikte de olmaz düşüncesi tamamen yanlıştır. Bir kadın orgazm olsun ya da olmasın hamilelik gerçekleşebilir. Çünkü gebelik, sperm ve yumurtanın birleşmesinden oluşan bir embriyonun rahme yerleştirilmesiyle oluşur.

Kadınların Orgazmı Kaç Saniye Sürer?

Kadınların orgazmının kaç saniye sürdüğü merak konusu haline gelmiştir. Kadın orgazmı, erkek orgazmından daha uzun sürer ve ortalama 13-51 saniyedir. Orgazm, vajinal kasların her 0,8 saniyede bir ritmik olarak kasılması sonucunda meydana gelir.

Kadın Orgazmını Kolaylaştıran İlaç Var Mı?

Kadın orgazmını kolaylaştıran ilaçlar araştırılan konuların arasına girmiştir. Bayan Viagra, Lovegra, Lady Era, OrgasmMax, ErobyHot, Blue Drops, Kamagra Jel, Jilegra bu ilaçlardan bazılarıdır.

 

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir