Çocuklarda Şeker Hastalığı Belirtileri Nelerdir?

Çocuklarda Şeker Hastalığı Belirtileri Nelerdir?
25.01.2022 08:00
Çocuklarda şeker hastalığı oldukça sık görülmektedir. Bu şeker hastalığının birçok belirtileri mevcuttur. Şeker hastalığının tedavisi de mümkündür. Çocuklarda şeker hastalığı tedavisi nasıldır, nedenleri nelerdir, kaç yaşında başlar, geçer mi? Çocuklarda şeker hastalığı ile ilgili merak edilenleri sizler için derledik.

Kan şekerini düzenleyen insülin hormonun kalıcı eksikliğine bağlı olarak şeker hastalığı gelişmektedir. Bu sebep doğrultusunda diyabet çocuklar, tanı almalarından itibaren günde minimum 4-6 kez kan şekerlerini ölçmek ve buna göre enjeksiyon ile ya da insülin pompası yardımı ile dışarıdan direkt olarak insülin hormonu almak zorunda kalmaktadır. Çocuklar da şeker hastalığının birçok belirtileri mevcuttur. İdrar miktarındaki artış, yatağa idrar kaçırma, aşırı miktarda susuzluk hissi ve su tüketimi, aşırı acıkma hissi, sürekli yemek yeme isteği, yorgunluk, kilo kaybı, sinirlilik hali depresyon çocuklarda şeker hastalığının belirtileri arasında gösterilmektedir. Bu belirtiler görülen bir çocukta şeker hastalığı şüpheleri oldukça açık ve nettir.

Çocuklarda Şeker Hastalığı Tedavisi Nasıldır?

Şeker hastalığı çoğu kişide görülen bir hastalıktır. Çoğu kişide görülen bu hastalık çocuklarda da görülmektedir. Aşırı kilolu kişileri tetikleyen şeker hastalığına oldukça dikkat etmek gerekmektedir. Dengeli ve düzenli beslenmek, doktoru tarafından verilen ilaçları kullanmak, spor ve egzersiz hareketleri ile kendisini desteklemek çocuklarda şeker hastalığı tedavisine örnek olarak gösterilmektedir.

Çocuklarda Şeker Hastalığı Nedenleri Nelerdir?

Şeker hastalığı oldukça ciddiyet isteyen bir durumdur. Şeker hastalığı oluşmasının nedeni pankreasın insülin hormonunun çalışma mekanizmasında bozukluk meydana gelmesi sonucu oluşan bir durumdur. Pankreasın gördüğü bu zararın ana kaynağı konusunda ise hala belirsizlik olması nedeni ile çalışmalar da yürütülmeye devam etmektedir.

Çocuklarda Şeker Hastalığı Kaç Yaşında Başlar?

8 yaşı, çocuklarda diyabet hastalığı başlangıç yaşı olarak bilinmektedir. Şeker hastalığı çocuklarda ciddi boyutlarda seyretmenin yanı sıra hafif de seyredebilir. Son yıllarda küçük çocuklarda da diyabet yaşının minimum seviyelere kadar düştüğünü görmemiz mümkündür. 2-4, 6-8, 10-12 yaşlarında olmak üzere üç dönemde sık sık görülmektedir.

Çocuklarda Şeker Hastalığı Geçer Mi?

Çocuklarda şeker hastalığı ciddi boyutlarda seyri görülmektedir. Bir çocuk şeker hastalığına yakalandığı taktirde bu hastalık bir ömür boyu sürer. Durumu şu şekilde açıklayacak olursak eğer; tip 1 diyabet iyileştirilebilen bir hastalık değildir. Bununla birlikte bu çocukların da ayrıca ihtiyacı olan insülin deri altına enjeksiyonla verilebilmektedir. Bu şekilde de normale yakın bir ölçüde yaşam sürdürebilirler.

Diyabet hastalığı belirtileri farkına varılan bir çocukta hemen ilgili doktorlar tarafından gerekli test ve kontroller eşliğinde değerlendirilmeler yapılmalıdır. Bu hastalık için hemen yola koyulmak en doğrusu olacaktır. Hastalığın ilerlememesi hastalık açısından oldukça önemli bir durumdur. Diyabet hastası çocuklar gerekli ilaçları kullanarak hayatlarına devam edebilmektedirler. Bu yaşamlarına devam eden çocuklar doğru düzgün bir beslenmenin yanı sıra da hayatları boyunca olumsuzluklarla karşı karşıya kalmamaları olası bir durum haline gelmektedir.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir