Erik Kompostosu Gaz Yapar Mı?

Erik Kompostosu Gaz Yapar Mı?

Erik Kompostosu Gaz Yapar Mı?

Portakal, limon, erik, kayısı, armut, şeftali ve greyfurt gibi meyveler barındırdıkları ve içerdikleri yüksek vitamin oranına rağmen maalesef en çok gaz yapan besinler arasında yer almaktadırlar. Vücuda birçok faydalı bulunan kırmızı erik aynı zamanda komposto şeklinde de tüketmek mümkündür. Metabolizmayı düzenleyerek sindirim olayının kolaylaşmasına da etki etmektedir. Kabızlık sorunlarını bağırsakları çalıştırarak ortadan kaldırdığından dolayı gaz problemlerini de hafifletecektir.

Buzdolabı poşetinin havası alındıktan sonra poşetin ağzını güzelce bağlanmalıdır. Daha sonra ise buzluğa yerleştirilmelidir. Hazırladığınız bu yöntem ile erik kompostosu buzlukta 8-12 ay kadar tazeliğini koruyarak saklamak mümkündür. Kullanacağınız zaman buzluktan çıkartıp kullanmanızda herhangi bir sakınca bulunmaz.

Erik Kompostosu Gaz Yapar Mı?

Portakal, limon, erik, kayısı, armut, şeftali ve greyfurt gibi meyveler barındırdıkları ve içerdikleri yüksek vitamin oranına rağmen maalesef en çok gaz yapan besinler arasında yer almaktadırlar. Vücuda birçok faydalı bulunan kırmızı erik aynı zamanda komposto şeklinde de tüketmek mümkündür.  Metabolizmayı düzenleyerek sindirim olayının kolaylaşmasına da etki etmektedir. Kabızlık sorunlarını bağırsakları çalıştırarak ortadan kaldırdığından dolayı gaz problemlerini de hafifletecektir.

Erik Kompostosu Kaç Dakika Kaynatılır?

Erik kompostosunu kaynatmadan önce erikleri yıkamalı ve çekirdeklerini çıkarıp, istediğiniz büyüklükte doğrama işlemini yapmalısınız. Ardından tencereye toz şekeri ve suyu koyup, 5-10 dakika kaynatma işlemini yapmalısınız. Kaynadıktan sonra erikleri ilave edin ve ocaktan almanız gerekmektedir. Tencerenin kapağını kapatıp, 15 dakika kadar da beklemeniz gerekmektedir.

Erik Kompostosu Konservesi Nasıl Yapılır?

·        İlk olarak erikler güzelce yıkanarak temizlenmelidir. Ardından çekirdekleri çıkarılır ve küçük küçük kesilip geniş bir tencereye konur.

·        Üzerine şeker eklenerek ve fokur fokur kaynayana kadar kaynatılma işlemi gerçekleştirilir.

·        Ardından yaklaşık 10 dk pürüzsüz hale gelene kadar blenderdan çekilmelidir.

·        Üzerine tarçın, kaynamış suyu eklenir ve bir taşım daha kaynatılıp ocağın altı kısık ateşe alınması gerekmektedir. Sırada kavanozlama işlemi bulunmaktadır.

·        Daha önceden hazırlanan kavanozların kuru olması tercih edilmelidir ve kapaklarını dilerseniz kaynatmanız mümkün. Fakat kapaklar kuru olmalıdır.

·        Hazır hale gelen kaynamış erik konserveniz ocaktan alınmadan kavanozlara eşit bir şekilde kavanozlara pay ederek tüm aşamaları tamamlamış olacaksınız.

Erik Kompostosu Bebeğe Gaz Yapar Mı?

Doğru bir beslenme düzeniyle anne sütünün bebekte gaz yapmaması gözlemlenebilir. Öncelikle gaz yapan besinlere bakıldığında portakal, limon, erik, kayısı, armut, şeftali ve greyfurt gibi meyvelerin gaz yaptığı görülmüştür. İçerdikleri yüksek vitamin oranına rağmen maalesef en çok gaz yapan besinler arasında yer almaktadırlar.

Erik Kompostosu Bebeklere Verilir Mi?

Bebeklere erik, 6. aya giriş yapılmasından itibaren cam rendeden geçirilerek önce yarım erik, ertesi gün tam erik, 3. gün 2 erik verilmesi mümkün görüşmüştür. Ekşi olan yeşil erikler değil mürdüm erik, angelik erik gibi, etli, tatlı/tatlımsı erikler tercih edilmesi gerekmektedir.

6. ayını doldurmuş ek gıda ile yeni tanışan bebekler için meyveleri püre hali dışında komposto olarak da yedirmek mümkündür.

Erik Kompostosu Bozulur Mu?

Komposto suyunu soğuk içecek olarak da tüketmek mümkündür. Kompostoyu, ağzı kapalı cam bir kapta iki hafta süresince buzdolabında muhafaza etmek mümkün. Şekersiz yapılırsa daha kısa sürede tüketimini gerçekleştirmek gerekir.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir