Ekartman 50 Güneş Gözlüğü Ne Demek?

Ekartman 50 Güneş Gözlüğü Ne Demek?

Ekartman 50 Güneş Gözlüğü Ne Demek?

Bu, camın merceğinin soldan sağa doğrudan ölçülmesinin sonucudur. Sadece camın uzunluğunun ölçülmesiyle bulunur. Çerçevenin kollarında 50 - 20 -150, ilk değer kalibreyi temsil ediyor. Bu ölçülere sahip olan gözlük ekartman 50 gözlüktür.

Çerçevelerinizin tam olarak oturmasını sağlamak için öncelikle hangi boyuttaki çerçevelerin sizin için en uygun olduğunu belirleyin. Başlamak için en iyi yer, zaten sahip olduğunuz bir çiftin gözlük ölçümleridir. Öncelikle gözlüğünüzün şakaklarının iç kısmında bulunan üç küçük sayıya bakın. Bazıları bu bölüme gözlüklerinizin "kolu" olarak da atıfta bulunabilir. Bu üç sayı çerçevenin ölçüleridir. Soldan sağa, bu gözlük ölçümleri aşağıdaki sırayla görünür:

1. Mercek genişliği

2. Köprü genişliği

3. Şakak uzunluğu

Bazen kollarda lens yüksekliğiniz olan dördüncü bir sayı not edilir. Tüm bu ölçümlerin milimetre cinsinden olduğunu unutmayın. Bu, her bir merceğin en geniş noktasındaki yatay genişliğidir. Genel olarak 40 mm ila 60 mm arasında değişkenlik göstermektedir. Bu, iki lensiniz arasındaki mesafe olarak bilinir. Yani şakak genişliği, çerçevelerinizin burnunuza tam olarak oturduğu yerdir. Parçanın büyüklüğü ise 14 mm ile 24 mm arasında değişkenlik göstermektedir. Bu, kulağınıza oturan kıvrım da dahil olmak üzere, her vidadan şakak ucuna kadar olan şakak uzunluğudur. Şakak tipik olarak 120 mm ila 150 mm uzunluğundadır.

Ekartman 50 Güneş Gözlüğü Ne Demek?

Bu, camın merceğinin soldan sağa doğrudan ölçülmesinin sonucudur. Sadece camın uzunluğunun ölçülmesiyle bulunur. Çerçevenin kollarında 50 - 20 -150, ilk değer kalibreyi temsil ediyor. Bu ölçülere sahip olan gözlük ekartman 50 gözlüktür.

55 Ekartman Gözlük Büyük Mü?

55 mm güneş gözlüğü, daha büyük ve daha büyük yüzlü insanlar için tasarlanmıştır."55 ekartman aralığı büyük mü?" Bu sorunun yanıtı pek çok kişi için evettir. Ancak yüzün büyükse 55 mm sana yakışabilir.

Yüzümün Şeklini Nasıl Anlarım?

Alın: Yüz şeklinizi belirlemek için yüzünüzün bölümlerinin uzunluklarını bilmeniz gerekir. Alnından başlayabilirsin. Alnınızı saç çizginizin ucundan kaşlarınıza kadar ölçün ve çıkan sayıyı kaydedin.

Çene: Çenenin tepesinden kulağa kadar ölçün. Ama herkesin kulakları eşit değil. Bunu hem sağınız hem de solunuz için yapın ve görünen iki sayıyı ekleyin.

Yanaklar: Gözlerin hemen altından burnun ucuna kadar ölçün. Keskin yüz hatlarınız varsa, ölçüm yaparken ekstra dikkatli olmanız gerekir.

Yüz: Son adım olarak yüzünüzü tamamen ölçmelisiniz. Mezurayı saç çizginizin ortasından çenenizin üstüne kadar tutun.

Ölçüleri tamamladıktan sonra elinizdeki sayılara bakarak aşağıdaki yüz şekilleri ile karşılaştırabilirsiniz. En uygun seçeneğin kendi yüz şekliniz olduğunu düşünebilirsiniz.

Kare: Tüm boyutlar birbirine çok yakındır ve çene açısı yuvarlaktan daha keskindir.

Oval: Elmacık kemikleri alın ve çeneden daha uzun olan bir yüz tipi, çenenin yapısı sivri ve sivri olmaktan ziyade yuvarlaktır.

Kalp: Alın ve elmacık kemiklerinin boyutu çeneden daha büyüktür. Sivri çene ucu mevcuttur.

Dikdörtgen: Alın, çene ve elmacık kemiklerinin boyutları birbirine benzer. Yüz, toplamlarına neredeyse eşit veya daha fazladır.

Üçgen: Çene alından veya elmacık kemiklerinden daha büyük, sivri çene yapısı.

Güneş Gözlüğü Kaşı Kapatmalı Mı?

Hangi gözlüğü takarsanız kullanın, güneş gözlüğünden  gözlüğe kadar  kaşlarınız gözlüğün ötesine uzanmalıdır. Yüz kaşlarının işlevleri düşünüldüğünde bunun nedeni oldukça anlaşılabilir. Gözlükler kaşları kapatmamalı, aynı zamanda gözlerde küçük olmalı ve tüm kaşları ortaya çıkarmamalıdır.

Burun Ameliyatından Sonra Gözlük Takılır Mı?

Burun estetiği ameliyatından sonra hastanın burnunun korunması çok önemlidir. Bu, gözlük kullanımında bile önemlidir. Ameliyattan sonra gözlük kullanımı burun yapısında olumsuz değişikliklere sebebiyet verir ve kullanılmamalıdır.

Gözlükte Asetat Nedir?

Asetat, kaynaklı selüloz katmanlarından oluşan odun hamuru ve doğal pamuk liflerinden yapılan bitkisel bir reçinedir. Bu malzeme çerçeveleri, kesilmiş, şekillendirilmiş ve cilalanmış plastik benzeri levhalardan yapılmıştır. Asetat üretim süreci, geleneksel plastik çerçevelerden daha uzun sürer çünkü tek bir plastik kalıp kullanmak yerine  çok katmanlı laminasyon gerektirir.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir