Bebekle Yolculukta Alınması Gerekenler Nelerdir?

Bebekle Yolculukta Alınması Gerekenler Nelerdir?
22.11.2021 16:30
Bebekle yolculuk yapmak yasak mı? Yolculuk bebeğe zarar verir mi, ne yedirilmeli? Rüyada bebekle yolculuk yapmak. Bebeğinizle yolculuğa çıkmadan önce bu yazımızı mutlaka okumalısınız.

Bebekli ailelerin tatillere giderken yolculukta neler yaşayacakları çoğu zaman bir endişe halini alıyor. Özellikle ailedeki ilk bebek ise anne babanın daha önce bebekle yolculuk konusunda deneyimleri olmadığı için durum daha da zor ve korkutucu bir hal alıyor. Yolculuk öncesinde planlı ve programlı hareket etmek yolculuk sırasında daha az sıkıntı yaşamanızı ve dahası keyifli bir yolculuk yaşamanızı sağlar. Bebekle yola çıkmadan önce bebeğin ihtiyaç duyabileceği her şeyin bir listesi yapılmalı ve o listeye sadık kalınmalıdır. Yolculuk süresinde bebek için yemek ve uyuma saatleri belirlenip, her gün aynı saatte bebeği yedirip uyutmaya dikkat edilmelidir. Bebeğin kendini güvende ve rahat hissetmesi aynı zamanda da yabancılık hissetmemesi açısından bebeğin sevdiği bir örtü ya da oyuncağı yanında taşımak iyi olacaktır.

 Yolculuğa çıkmadan önce seyahat yatağı alınmalı ve bebeğin buna önceden alışması sağlanmalıdır. Konaklanacak otel içerisinde bebek bakımı ya da oyun hizmetleri olup olmadığı öğrenilmelidir. İçerisinde bandaj, ateş ölçer derece, bebeğin kullandığı ilaçlar, bebeğin doktorunun numarasının olduğu bir tür yardım çantası mutlaka önceden hazır edilmelidir. Bebek için rahat giysiler ve bunların yedekleri yanınızda olmalıdır. Bebeğin ev ortamında sürekli giydiği kıyafetlerin yanında olması bebeğin yolculuk boyunca huzursuz hissetmesini önleyecektir. Uzun yolculuklarda bebeğin sevdiği oyuncaklar, boyama kitapları ve kalemleri bebeklerin iyi ve keyifli zaman geçirmelerine yardımcı olacaktır. Biberonla beslenmekte olan bebekler için kısa süreli yolculuklarda en az iki, uzun süreli yolculuklarda ise en az üç temiz biberon bulundurulmalıdır. Yeteri kadar ıslak mendil ve alt bezi bulundurulması da son derece büyük önem taşımaktadır.

Bebekle Yolculuk Yasak Mı?

Bebekle yolculuk planı yapmak gibi bir düşünceniz varsa öncelikle kadın doğum uzmanınız ve çocuk doktorunuzla görüşmeniz gerekiyor. En uygun ve en doğru yönlendirmeleri doktorunuzun yapacağını unutmayın. Genel olarak doktorlar uzun yolculukların bebeğin bağışıklık sisteminin geliştiği dönemlerde yapılması gerektiğini tavsiye ediyorlar. Bu da sağlıklı gelişim gösteren bir bebek için bir ay anlamına geliyor. Doktorların bebek için önermiş olduğu ideal zaman ise üç ila altı ay arasındadır. Bunun dışında bebekle seyahat etmeniz için herhangi bir kısıtlama bulunmamakla birlikte şayet uçak yolculuğu yapmayı planlıyorsanız bebeğinizin en az iki bgünlük olması şartı aranıyor.

Rüyada Bebekle Yolculuk Yapmak Ne Anlama Gelir?

Rüyada bir bebek ile yolculuk yapmak pek çok farklı anlama gelebilir. Rüyada bebek ile yolculuk yapmak rüya sahibi için yakın zamanda başarılı adımlar atılacağına, hasta olan biri için şifa bulunacağına, rüya sahibinin hem ruhen hem de bedenen yenileneceğine, adından söz ettirecek önemli ve güzel adımlar atacağına, özlediği ve yeniden görmek istediği yerlere yeni bir yolculuk edeceğine, hayatını kötü ve olumsuz etkileyen kişi ve olaylarla iletişimini tamamen keseceğine işaret etmektedir.

Yolculukta Bebeklere Ne Yedirilmelidir?

Yolculukta yetişkinler gibi bebekler de sık acıkır. Hava değişiminin ardından temiz hava gören bebek, gün içinde daha da çok acıkır. Bu nedenden ötürü yolculuk esnasında bebeklerin beslenme rutini anne ve babaların en çok aklına takılan sorulardan biri halini almıştır. Bebeklerin tüm ortamlara uyum sağlayamaması ve yemek istememeleri gibi problemler de ortaya çıkabilir. Yolculukta bebeğinizin beslenme rutinini şu şekilde oluşturabilirsiniz;

Şayet bebeğiniz anne sütü ile değil mama ile besleniyorsa yolculuk için yanınıza mama termosu almanız faydalı olacaktır.

Bebeğiniz ek gıda döneminde ise, hem eğlenmesini hem de beslenmesini sağlayacak alıştırma bardaklarını tercih edebilirsiniz. Bu bardaklar ile bebeğiniz kendi suyunu kendi içebilir veya ek gıdalarını tüketebilir.

Meyve ve sebze fileleri yardımı ile bebeğiniz yolculuk süresinde hem karnını doyuracak ve hem eğlenecektir.

Çubuk kraker ve benzeri hafif abur cuburları evde hazırlayarak bebeğin yanında bulundurabilirsiniz.

Kavanoz ürünler kullanarak pratik bir biçimde yolculuğu daha rahat bir hale getirebilirsiniz.

Bebeğiniz için taze sebze ve püreler hazırlayıp, bu püreleri kavanozlarda muhafaza ederek yanınızda bulundurabilirsiniz.

Yolculuk Bebeğe Zarar Verir Mi?

Hamilelik sürecinde zaman zaman tehlikeli kabul edilen yolculuklar, hamilelik sonrasında bebek ile birlikte yapılırken anne ve babaların aklına aynı soruları düşürüyor. Yolculuk bebekler için herhangi bir tehlike ya da zarar içeriyor mu sorusu bugün yeni ebeveynlerin aklına sıklıkla takılan bir soru. Yolculuk bebek için konforlu olacak şekilde ayarlanmış ise, bebeğin ihtiyacı olabilecek her şey hazır edilmiş ise çıkmayı planlanan yolculuk bebek için herhangi bir sorun teşkil etmemektedir. Ancak bazı durumlarda bebeğin sağlık durumu uzun ya da kısa bir yolculuk için uygun değil ise söz konusu yolculuğu ertelemekte fayda var. 

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir