Diyarbakır’da Türkan Elçi’nin Kafesine Saldırı: Tehditler Görmezden Gelindi

Diyarbakır’da Türkan Elçi’nin Kafesine Saldırı: Tehditler Görmezden Gelindi

Diyarbakır’da Türkan Elçi’nin Kafesine Saldırı: Tehditler Görmezden Gelindi

Diyarbakır'da CHP İstanbul Milletvekili Türkan Elçi'nin sahibi olduğu Karga Kafe ve bitişiğindeki Hewş Kafe'ye gece saatlerinde ses bombalı ve silahlı saldırı düzenlendi. Şans eseri yaralanan olmadı.

Diyarbakır'ın tarihi Sur ilçesinde, CHP İstanbul Milletvekili Türkan Elçi'nin sahibi olduğu Karga Kafe ve yanındaki Hewş Kafe'ye gece saatlerinde ses bombalı ve silahlı saldırı gerçekleştirildi. Neyse ki olayda yaralanan veya hayatını kaybeden olmadı.

Güneydoğu Ekspres'e göre, saldırıdan önce kafelere yönelik tehdit mesajları alındığı bildirildi. Hewş Kafe'nin sahibi Bahoz Damlayıcı, tehdit aldıklarını ve bu durumu polise bildirdiklerini belirtti. Ancak, herhangi bir önlem alınmadığı iddia edildi.

Polis, saldırının ardından olayla ilgili soruşturma başlattı. Türkan Elçi'nin, öldürülen avukat ve Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin eşi olduğu biliniyor.

Tahir Elçi Kimdir?
Tahir Elçi, 1966 yılında Şırnak’ın Cizre ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Cizre'de tamamladıktan sonra 1991 yılında Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. 1992 yılından itibaren Diyarbakır'da serbest avukatlık yaptı ve 1998-2006 yılları arasında Diyarbakır Barosu'nda yönetici olarak görev aldı.

2012 yılında Diyarbakır Barosu Başkanı seçilen Tahir Elçi, bu görevine ölümüne kadar devam etti. Elçi, 14 Ekim 2015 tarihinde CNN Türk'te katıldığı bir programda "PKK, terör örgütü değildir. Silahlı, siyasal bir harekettir." ifadeleri nedeniyle gözaltına alındı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Ancak hakkında "terör örgütü propagandası" iddiasıyla 7,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı ve yurtdışına çıkış yasağı konuldu.

Tahir Elçi, 28 Kasım 2015 tarihinde Diyarbakır'ın Sur ilçesinde yaptığı bir basın açıklaması sonrasında, açıklamanın yapıldığı sokakta açılan ateş sonucu başına isabet eden bir kurşunla yaşamını yitirdi.

Diyarbakır'da Türkan Elçi'ye ait kafeye yapılan saldırı, tehditlerin ciddiye alınması gerektiğini bir kez daha gözler önüne serdi.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir