Çevre Mühendisliği Bölümü Ataması Var Mı?

Çevre Mühendisliği Bölümü Ataması Var Mı?

Çevre Mühendisliği Bölümü Ataması Var Mı?

Çevre mühendislerinin atanması, Çevre Bakanlığı tarafından yapılmaktadır. KPSS ile bu atama işlemi gerçekleştirilir. Çevre Bakanlığı tarafından su bilimleri ile ilgilenen mühendislerin de ataması gerçekleştirilmektedir.

Mühendislik programlarında pek çok ortak ders bulunur. Gıda mühendisliğinde de diğer mühendislikler ile ortak olan dersler vardır. Bunlar fizik, kimya, matematik gibi derslerdir. Bölümde verilecek dersler okuldan okula göre değişiklik gösterebilmektedir. Bununla birlikte genel olarak verilen derslerden bazıları şunlardır; fizik, genel kimya, Türk dili, çevre mühendisliğine giriş, matematik, laboratuvar, yer bilimi, İngilizce, olasılık ve istatistik, çevre kimyası, çevre mikrobiyolojisi, çevre ekolojisi, statik ve mukavemet, mühendislik matematiği.

Çevre Mühendisliği Bölümü Ataması Var Mı?

Çevre mühendislerinin atanması, Çevre Bakanlığı tarafından yapılmaktadır. KPSS ile bu atama işlemi gerçekleştirilir. Çevre Bakanlığı tarafından su bilimleri ile ilgilenen mühendislerin de ataması gerçekleştirilmektedir.

Çevre Mühendisliği Bölümü Çalışma Alanları Nelerdir?

Çevre mühendisliği basitçe, insanların daha sağlıklı bir şekilde yaşayabilecekleri çevreyi oluşturma ve doğal kaynakları koruma ile ilgilenmekte olan mühendislik dalıdır. Çevre mühendislerini diğer mühendisliklerden ayıran şey, çevreyi koruma çabalarıdır. Çevre mühendislerinin pek çok çalışma alanı bulunmaktadır. Hava kirliliğinin kontrol edilmesi, atık suları arıtma, toprak ve gürültü kirliliği gibi problemlere çözüm bulunması çevre mühendislerinin görevleri arasındadır.

Çevre Mühendisliği Bölümü Olan Üniversiteler Hangileridir?

Çevre mühendisliği, insanların hayatlarını daha sağlıklı bir şekilde yaşayabilecekleri çevreyi oluşturma ve doğal kaynakları koruma ile ilgilenmekte olan mühendislik dalıdır. Çevre mühendislerini diğer mühendisliklerden ayıran şey, çevreyi koruma çabalarıdır. Çevre mühendislerinin pek çok çalışma alanı bulunmaktadır. Hava kirliliğinin kontrol edilmesi, atık suları arıtma, toprak ve gürültü kirliliği gibi problemelere çözüm bulunması çevre mühendislerinin görevleri arasındadır. Çevre mühendisleri için su, hava ve toprak oldukça önemlidir. Öncelikli amaç bu doğal kaynakları kirletmemektir. Doğallığı bozulmuş bölgeler için yapılması gereken ise onları hayata kavuşturma yolu ile temizlemektir.

Ülkemizdeki üniversitelerin sayısının artması ile birlikte bölüm sayıları da oldukça çoğaldı. Mühendisliğe olan istek ile de birlikte çevre mühendisliği hemen hemen her okulda eğitimi verilmekte olan bir bölüm haline geldi. Çevre mühendisliği olan üniversitelerden bazıları şunlardır;

·        İstanbul Teknik Üniversitesi

·        Orta Doğu Teknik Üniversitesi

·        Yıldız Teknik Üniversitesi

·        Sakarya Üniversitesi

·        Marmara Üniversitesi

·        Gebze Teknik Üniversitesi

·        Akdeniz Üniversitesi

·        Bursa Teknik Üniversitesi

·        Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi

·        Erciyes Üniversitesi

·        Kocaeli Üniversitesi

·        Ondokuz Mayıs Üniversitesi

·        Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi

·        Pamukkale Üniversitesi

Çevre Mühendisliği Bölümü Mezunları Ne Kadar Maaş Alır?

Mühendislik maaşları devlete ve özel kurumlara göre değişiklik göstermektedir. Devlet kadrolarındaki çevre mühendisleri 2022 Temmuz ayı itibarıyla yaklaşık olarak 16 bin TL civarında maaş almaktadır. Bu maaş özel kurumlarda 18 bin TL'ye kadar çıkmaktadır. Ortalama alınan ücret ise 10 bin TL civarındadır.

Çevre Mühendisliği Bölümü Mezunu Ne İş Yapar?

Çevre mühendislerinin başlıca görevi doğal kaynakların en iyi şekilde kullanılmasını sağlamaktır. Kendi ülkesinde ve tüm dünyada çevre hakkında bilgi sahibi olmalıdır. Ona iletilen verileri doğru işleyip analiz edebilmelidir.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir