Ağız Kokusu Yapmayan Yiyecekler Nelerdir?
Ağız kokusu herhangi bir sebepten dolayı olabilen can sıkıcı bir problemdir. Kişinin utanmasına ve rahatsız olmasına neden olur. Ağız kokusu fizyolojik olduğu gibi vücuttaki bir hastalıktan dolayı da ortaya çıkabilir. Sabahları oluşan ağız kokusu, uyku sırasında ağzın kurumasından dolayı oluştuğu için normal sayılır. Aynı zamanda soğan, sarımsak gibi kokuya neden olan bir şey tüketildiğinde oluşan koku da normaldir. Ancak ağız temizliği düzgün bir şekilde yapılsa da geçmeyen ağız kokusunun altında bir hastalık yatabilir. Diş ve diş eti problemleri, diş çürümeleri, mide hastalıkları, böbrek hastalıkları, karaciğer yetmezliği, burun eti hastalıkları, sinüzit, mantar enfeksiyonları ve diyabet hastalığı ağız kokusuna neden olabilir. Bunun için eğer ağız kokusundan çok rahatsız iseniz ağız ve diş sağlığı hastanesine gidebilirsiniz. Ağız kokusuna yol açan hastalık bulunduktan sonra doktorunuz sizi başka bölüme yönlendirebilir.
Ağız Kokusu İçin İlaç Var Mı?
Ağız kokusu kişiyi çok rahatsız eder ve utandırabilir. Bu nedenle ağız kokusunun giderilmesi gerekir. Ağız kokusuna neden olan bir hastalık varsa önce o tedavi edilir. Sonra ise ağız bakımı yapılır, diş ve diş etleri iyice temizlenir. Ağızdaki kokuyu önlemek için piyasada satılan bazı ağız kapsülleri ve ağız yıkama suları kullanılabilir.
Ağız Kokusu İçin Bitkisel Çözüm Var Mı?
Ağız kokusunu engellemek için bazı bitkisel çözümler uygulanabilir. Nane yaprağı, maydanoz ve tarçın ağız kokusunu önlemek için oldukça faydalıdır. Peynir tüketmek, yoğurt tüketmek, elma, armut ve havuç tüketmek de ağız kokusunu engeller. Bol su içmek ve kahve tüketmek de ağız kokusunun oluşmasını önler.
Ağız Kokusu İçin Sprey Var Mı?
Ağız kokusunu önlemek ve ağızda daha ferah koku oluşturmak için daha düzgün ağız temizliği yapılmalı ve dişlerin araları diş ipiyle temizlenmelidir. Bunun yanında bazı ağız spreyleri ve ağız temizleme suları da daha ferah bir nefese sahip olmak için kullanılabilir. Fresh Write, Listerine, Sensodyn ve Colgate Optik Beyaz kullanılabilir.
Ağız Kokusuna Kesin Çözüm?
Ağız kokusunun kesin olarak çözülmesi için ağız kokusuna neden olan hastalığın bulunması gereklidir. Eğer diş ve diş eti problemleri ağızda kokuya neden oluyorsa, dişler yaptırılmalıdır, diş çürükleri onarılmalıdır. Eğer karaciğer, akciğer, böbrekler ve mideden kaynaklı bir sorun varsa hastanenin dahiliye bölümüne gidilmeli ve hastalığın tedavisi yaptırılmalıdır. Bunun yanında ağız temizliğine dikkat edilmeli, bol su içilmeli nane tüketilebilir. Böylece ağız kokusu önlenmiş olur.
Ağız Kokusu Ölçümü Yapan Hastaneler?
Ağız kokusunun çeşitleri vardır. Ağızdaki kötü koku akciğerlerden kaynaklanıyorsa nefes kokar, böbrek yetmezliğinden dolayı kokuyorsa idrar gibi kokar, diyabetten dolayı kaynaklanıyorsa şekerli gibi kokar. Bunları ayırt edebilen ağız kokusu ölçümü vardır.
Ankara’daki ve İstanbul’daki bazı hastanelerde ağız kokusu ölçümü yapılmaktadır. Buna göre ağız kokusu ölçümü ağız kokusunun hangi tip olduğu anlaşılır.
Ağız Kokusu Ölçüm Cihazı Nedir?
Ağız kokusu her 2 veya 3 dakikada bir değerini değiştirmektedir. Nefeste 3481 tane gaz vardır. Bu gazlar da halitometre ile ölçülür. Helitometer olarak da bilinen bu ölçüm cihazı ile 1 kokuyu tespit edebileceği için yetersiz kalır. Bu nedenle halitor isimli diğer ölçüm cihazı da kullanılır. Bu cihaz çok sayıda kokuyu tespit edebilir.
Ağız Kokusu Yapmayan Sigara Var Mı?
Sigara, puro gibi tütün içmek ağızda kokuya neden olabilen diğer faktörlerdendir. Bu nedenle sigara kullanılmaması önerilir. Ancak eğer sigarayı bırakamıyorsanız ve sigaranın ağızda oluşturduğu kötü kokudan rahatsızsanız sigaradan sonra şeker ilavesiz sakız çiğneyebilirsiniz. Böylece ağzınızdaki tükürük oluşumu artacak ve koku dağılacaktır.
Ağız Kokusu Yapmayan Alkol Var Mı?
Ağız kokusu alkollü içeceklerden tüketmekten dolayı da olabilir. Alkol vücut için toksindir. Ayrıca vücuttaki suyu da azaltmış olur. Bu nedenle ağızda kötü bir koku ve tat oluşturur. Alkolün ağızda bıraktığı kötü kokuyu önlemek için bol su içilmeli ve nane, maydanoz gibi yiyecekler tüketilmelidir.
Ağız Kokusu Yapmayan Yiyecekler Nelerdir?
Soğan, sarımsak gibi besinler ağız kokusuna neden olur. Ancak bir de ağız kokusu yapmayan, aksine ağızda ferah koku yapan besinler de vardır. Bunlar da yoğurt, peynir, nane, maydanoz, tarçın, elma, armut, havuç ve kahvedir. Ayrıca gün içerisinde bol bol su içmek ağız kokusunu önleme konusunda yardımcı olacaktır.
Omega 3 Ağız Kokusu Yapar Mı?
Omega 3 eğer doğal besinlerle alınırsa ağızda kötü kokuya neden olmaz. Ancak kapsül şeklindeki takviye omega 3 yutakta uzun süre durduğu ve kolayca gitmediği için ağızda kötü kokuya neden olabilir. Bu sebeple balık yağını tüketmek istemeyebilirsiniz. Kapsül yerine doğal besinler ile omega 3 almak çok daha faydalıdır.