1.Dövmeler Mikrop Kapmaya Neden Olabilir

1.Dövmeler Mikrop Kapmaya Neden Olabilir

1.Dövmeler Mikrop Kapmaya Neden Olabilir

Sağlıksız bir ortamda dövme yaptıran bir kişinin enfekte olması şaşırtıcı değildir. Aslında açıklamalar, bakterilerin dövmeli insanlardan kullanılan mürekkeplere kadar çeşitli kaynaklardan mikrop kapabileceğini belirtiyor.
2012 yılında kuzey New York'ta küçük bir cilt enfeksiyonu salgını olduğunu ve salgına Mycobacterium keronae adlı bir bakteriyi içeren bir grup gri mürekkepten kaynaklandığını unutmamak lazım. Birkaç ay süren ağrılı bir deri döküntüsü yaşanması bu salgında mümkün oldu. Dövmelerin neden olduğu enfeksiyonların çoğunun bakteriyel olduğunu ancak dövmelerin mantar ve viral enfeksiyonlara da yol açabileceğini ve hatta siğillerin oluşabileceğini de ayrıca hatırlamakta fayda vardır. Dövme bölgesinde kızarıklık, şişlik veya akıntı varsa hemen bir uzmana başvurmalısınız.

Cilde yapılan, romantik duygular, hayaller, vatanseverlik sebepli, dini semboller veya işaretler veya desenlere dövme denir. 20. yüzyıldan beri yaygınlaşan dövmelerin ciddi bir zararı yok diyemeyiz. Özellikle kalıcı dövmelerde iğnelerin cilde verdiği zararlar hakkında pek çok bilimsel bilgi bulunmaktadır.

1.Dövmeler Mikrop Kapmaya Neden Olabilir

Sağlıksız bir ortamda dövme yaptıran bir kişinin enfekte olması şaşırtıcı değildir. Aslında açıklamalar, bakterilerin dövmeli insanlardan kullanılan mürekkeplere kadar çeşitli kaynaklardan mikrop kapabileceğini belirtiyor. 2012 yılında kuzey New York'ta küçük bir cilt enfeksiyonu salgını olduğunu ve salgına Mycobacterium keronae adlı bir bakteriyi içeren bir grup gri mürekkepten kaynaklandığını unutmamak lazım. Birkaç ay süren ağrılı bir deri döküntüsü yaşanması bu salgında mümkün oldu. Dövmelerin neden olduğu enfeksiyonların çoğunun bakteriyel olduğunu ancak dövmelerin mantar ve viral enfeksiyonlara da yol açabileceğini ve hatta siğillerin oluşabileceğini de ayrıca hatırlamakta fayda vardır.  Dövme bölgesinde kızarıklık, şişlik veya akıntı varsa hemen bir uzmana başvurmalısınız.

2.Dövmeler Alerjilere Neden Olabilir

Dövmeler ayrıca alerjiye neden olabilmektedir. Aslında, dövme yapmadan önce hiç alerjisi olmayan kişilerin, ikinci veya üçüncü dövmeyi yaptıklarında alerjik reaksiyon gösterme olasılığı daha yüksektir. Birkaç yıl önce kırmızı dövmeli bir kadın on yıl sonra ikinci dövmesini yaptığında bazı alerjik reaksiyonlar gösterdi. Dövmeye bağlı alerjilerin kolay kolay geçmediğini bilmek gerekiyor. Cilde topikal steroidler uygulamak veya steroid içeren iğneler kullanmak sorunu çözebilir, ancak daha ciddi vakalarda hasarlı cilt cerrahi yöntemler ile temizlenmelidir.

3.Dövmeler Belirtilerin Gizlenmesine Neden Olabilir

Cildi dövmelerle kapatmak, bazı sağlık sorunlarının gözden kaçmasını sağlayabilir veya erken teşhis ve tedavi edilmesini önleyebilir. Melanom, bazal hücreli karsinom ve skuamöz hücreli karsinom dahil olmak üzere birçok tiroid kanserinde dövmelerin gözden kaçan semptomlarına dair raporlar vardır. Bir raporda, dövmenin lazerle çıkarılmasından sonra melanomu olan bir erkek vakası tanımlandı ve kanserli bölgenin daha önce siyah mürekkeple kaplandığı için görünmediği açıklanmıştır.  Bu tür hastalıkların erken teşhisinin çok önemli olduğunu unutmamalıyız.

4. Güneşte Kalmak Dövmesi Olan Kişiler İçin Daha Tehlikeli

Cildinizi güneş ışınlarının olumsuz etkilerinden korumak her zaman önemlidir. Ancak dövmeler, aşırı güneş ışığına maruz kalmanın olumsuz etkilerini artırabilir. Dövmesi olan bazı kişiler güneşte şişlik ve kaşıntı hissederler. Dövmelerdeki sarı mürekkebin güneş ışınlarına maruz kaldığında ciltte kaşıntı, kızarıklık ve kabarcıklara neden olduğu bilinmektedir. Bu durum sarı mürekkebin içerdiği kadmiyumdan kaynaklanmasıdır, ancak diğer renklerde mürekkepler de sorunlara neden olabilir. Örneğin Danimarka'da yapılan bir araştırmaya göre en kötü cilt sorunları siyah, kırmızı ve mavi mürekkepli dövmeleri olan kişilerde ortaya çıkıyor.

5. MRI-Kaynaklı Yanıklar Dövmesi Olan Kişiler İçin Tehdittir

Dövmeli kişiler, manyetik rezonans görüntüleme (MRI) sırasında birçok sorunla karşılaşabilirler. Örneğin, siyah mürekkebin demir oksit içerdiğine ve dövmelerinde siyaha yakın mürekkebe sahip kişilerin MRI çekerken bazı problemlerle karşılaşma ihtimalinin daha yüksek olması bu durumun açıklamasıdır.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir