Fayans Boyası Nasıl Yapılır?

Fayans Boyası Nasıl Yapılır?
22.09.2022 02:14
Fayans boyama ve cila işlemleri pek çok insanın tek başına yapmak zorunda kaldığı işlemledir. Söz konusu işlemlerin nasıl yapılacağı konusunda endişeli olmaya gerek yoktur. Fayans boyası nasıl yapılır, fayans fiyatları ne kadar, modelleri nelerdir, fayans arası derz nasıl yapılır, nasıl temizlenir, boyanır mı? Fayans cilası ne işe yarar, nasıl yapılır? Detaylara göz atalım…

Fayans boyarken iyi sonuçlar için temizlik en önemli şeydir. Çalışmaya başlamadan önce karoları iyice silin ve kurulayın. Nemli bir bezle silinebilir. Temizlenen karolara geçiş astarı uygulanmalıdır. Astar işlemi çok önemlidir. Astar sayesinde karoya uygulanan boya daha iyi yapışacaktır. Aynı zamanda boyanın daha sonraki dönemlerde oluşabilecek aşınma ve yıpranmaya karşı daha dayanıklı olmasına da katkı sağlar. Astarı uyguladıktan sonra 24 saat beklemelisiniz. 24 saat sonra koruyucu kılıfı zemine yerleştirin ve boyadan korumak istediğiniz alanları bantlayın. Ardından, fırçayı doldurmak için boya kabına istediğiniz boya rengini dökün. Ardından boyayı rulo fırça ile alın ve fayansları boyamaya başlayın. Rulo fırçanın sığmadığı alanlar için ipek fırça tercih edebilirsiniz. İlk kat boyayı bu şekilde uyguladıktan sonra 24 saat daha beklemeniz gerekmektedir. İlk kat boya kuruduktan sonra ikinci kata vurabilirsiniz. İsterseniz üçüncü bir katmanı da boyayabilirsiniz. İkinci ve üçüncü katlar için bir şablon kullanılabilir. Çeşitli şablon desenleri mevcuttur. Gerekli boyama işlemi tamamlandıktan sonra sıra vernik aşamasına gelir. Boyama tamamlandıktan 3 gün sonra vernik aşamasına devam edebilirsiniz.

Fayans Fiyatları Ne Kadar?

Fayans fiyatlarının 2022 yılında ne kadar ücreti olduğu sıkça araştırılmaktadır. Boyut, biçim ve kaliteye bağlı olarak değişkenlik gösteren fayans fiyatları 2022 yılında 300 TL ile başlayıp binlerin üzerine çıkabilmektedir.

Fayans Modelleri Nelerdir?

Afyon Şeker Mermer

Afyon Beyaz Mermer

Pearl Burdur Beji

Cappuccino Mermer

Andezit

Antik Blue Stone | Siyah Mermer

Black Cloudy | Siyah Mermer

Bazalt

Bardiglio Afyon Gri Mermer

Blue Stone Gri Mermer

Calacatta Mermer

Carrara Mermer

Klasik Bej Mermer

Klasik Cross Cut Traverten

Klasik Light Cross Cut Traverten

Klasik Traverten Eskitme

Klasik Vein Cut Düz Kesim Traverten

Cloudy Atlas | Siyah Mermer

Dark Emperador Mermer

Diana Royal Bej Mermer

Dolomit Spider Mermer

Sarı Traverten Eskitme

Golden Bianco | Calacatta Oro Mermer

Golden Limestone | Sarı Limra

Gri Emperador Mermer…

Fayans Arası Derz Nasıl Yapılır?

Fayanslarınızın rengiyle eşleşen bir renk seçin. Derzleri hazırlarken mümkün olduğunca az su kullanın ve renk atmasını önlemek için derzleri iyice karıştırın. İlk aşamada kullanacağınız karışımdan aynı miktarda hazırlayın. Aksi takdirde karışım sertleşecek ve kuruyacaktır.

 Daha koyu harç, yoğun olarak kullanılan alanlar için daha iyidir. Harç karışımını hazırlayın. Seçilen harcı kovaya dökün. Mala ile karıştırırken suyu yavaş yavaş dökmeye başlayın. Kovayı beton mikseri gibi döndürmeyi deneyin. Derz tüm suyu emdiğinde çamur gibi olur. Kovanın dibinde kuru derz olmadığından emin olun ve iyice karıştırın. Harcı iyice karıştırın ve 5-10 dakika bekletin. Bu, eklemi biraz sertleştirecek ve uygulama sürecini kolaylaştıracaktır. Bu adımı atlamak, daha zayıf eklemlere ve çatlamaya daha yatkın olmasına neden olur.

Uygulamanız için her şeyi kullandığınızdan emin olmak için derzleri suyla karıştırmadan önce torbayı iyice çalkalayın. Bunun amacı boya, kum ve sertleştirici parçacıklarının bir bütün olarak birbirine karışmasını sağlamaktır. Yüzeye harç uygulayın. Karo üzerine 1 litre harç dökün. Harcı 45 derecelik bir açıyla tutun ve karoya yayın. Derz, fayansların arasına sıkıca oturacak şekilde bastırarak uygulayın. Harç dolmaya başladığında, tüm alana daha fazla harç yaymadan önce yaklaşık 60cm x 60cm'lik bir alan üzerinde çalışın. Her oluk eşit şekilde ve tamamen dolana kadar devam edin.

Fazla malzemeyi çıkarmak için plastik bir silecek veya sert, kuru bir sünger kullanın. Buradaki amaç yüzeyi temizlemek değil, karoyu net bir şekilde görmek ve boşlukların doldurulup doldurulmadığını görmektir. Bunun için kullandığınız aletlerin kuru olduğundan emin olun. Bu aşamada karışımda nem oluşmamalıdır. Fayansı temizlemeden önce harcın kurumasını bekleyin. Fayansları nemli bir süngerle dairesel hareketlerle silerek başlayın. Harcı karo köşelerinden soymamaya dikkat edin. Döşeme görünene kadar kaydırmaya devam edin. Temizlemeden önce harcın oldukça sert olduğundan ancak tamamen sert olmadığından emin olun.

 Derz dolgu sonrası karoları temizleme zahmetinden kurtulmak için karoların üzerine bant yapıştırabilir ya da sadece doldurmak istediğiniz alanları bırakacak şekilde maskeleme uygulayabilirsiniz. Sızdırmazlık maddesini uygulamadan önce, üretici tarafından önerilen süre boyunca derz bileşiğinin kurumasını bekleyin. Ardından harcı küçük bir fırça veya spatula aplikatörü ile yayın. Kirlenirse ilk 5 dakika içinde temizlemeyi unutmayınız.

Fayans Arası Nasıl Temizlenir?

Fayanslar arasındaki kuru harç, yapıştırıcı ve tozu temizleyin. Profesyonel bir derz tadilatına başlamak için önce eski derz çıkarılmalıdır. Eklem çıkarmak için tasarlanmış araçları kullanın. Fayansları kırmamaya dikkat edin.

İstenirse çalışma alanının çevresine plastik bir örtü serilebilir. Çalışırken daima bir toz maskesi takın. Önce bıçakla çıkarılmayan harçları çıkarın. Harcın çoğunu çıkardıktan sonra, iyice temizlemek için maket bıçağını veya tornavidayı harç hattı üzerinde tekrar çalıştırın. Harcın kenarlarını çok fazla çizmemeye dikkat edin. Fayanslar kolayca zarar görebilir. Bazı alanlar kolayca zımparalanamıyorsa bıçağı kullanmayın. Bu konektörler elle çıkarılabilir.

Küçük parçacıkları ve kalıntıları temizler. Toz veya kalıntıları temizlemek için iyice vakumlayın. Ardından, üzerine derz yapılmasını istemediğiniz yerleri bantlayın. Tüm toz kalıntılarını çok amaçlı bir temizleyici ile temizleyin. Derz dolgu işleminden önce karolar temizlenmelidir. Bu sayede dolgular arasında herhangi bir kir veya kalıntı bulmazsınız.

Fayans Boyanır Mı?

Kullanıcılar fayansları boyarken genellikle beyaz ve mavimsi gri tonlarını tercih ederler. Elbette bu renkleri kullanmak zorunda değilsiniz. Fayansları istediğiniz renge boyayabilirsiniz.

Fayans Cilası Ne İşe Yarar?

Fayans cilası, kalebodur fayans, PVC, lavabo, klozet, küvet, duşakabin ve cam gibi yüzeylerde kullanılabilir. Birikmiş kiri temizlerken oluşabilecek kirlenmeyi geciktirir ve yüzeydeki sır tabakasına veya derz dolgusuna zarar vermez.

Fayans Cilası Nasıl Yapılır?

Fayanslarınızdaki lekeleri çıkarmak istiyorsanız, banyo ve mutfak karoları uygulamadan önce kuru olmalıdır. Cilayı kuru bir bezle uygulayın. 10 dakika bekleyin ve fayansları tekrar kuru bir bezle silin. Ancak vernik uygulamadan önce tüm karoların iyice temizlenmesine özen gösterilmelidir.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir