Evlenmeden Önce Alınan Mallar Ölüm Halinde Nasıl Paylaşılır?

Evlenmeden Önce Alınan Mallar Ölüm Halinde Nasıl Paylaşılır?
28.01.2023 21:09
Evlilik bir insanın hayatındaki en önemli dönüm noktalarından biridir. Peki evlilik kararından önce neler yapılmalı? Evlenmeden önce alınan mallar ölüm halinde nasıl paylaşılır, çiftlerin konuşması gereken konular, okunması gereken kitaplar nelerdir, mallar ortak mı? Evlenmeden önce alınan ev boşanınca kimin olur, ev ölüm halinde kime kalır, doğum kontrol hapına ne zaman başlanmalı? İşte detaylar.

Evlilik iki insanın hayatını birleştirmesi ve ortak bir yaşam sürmesi ilkesine dayanmaktadır. Evliyken taraflardan birinin ölüm hadisesi gerçekleştiğinde evlenmeden önce edindiği malların paylaşımı da merak konularından biridir. Evlilik akdi gerçekleşmeden önce sahip olunan mallar “kişisel eşya“ olarak kabul edilmektedir. Evlilik öncesinde taraflardan birinin ev, araba ya da arsa gibi mallara sahip olması eşini bu mallar üzerinde hak sahibi yapmaz.

Evlenmeden Önce Çiftlerin Konuşması Gereken Konular Nelerdir?

Sevgi bağı ile bağlandığınız belki de uzun zamandır evlenmeyi beklediğiniz kişi ile sonunda evlilik için adım atmaya karar verdiniz. Ama unutmayın ki evlilik zor bir kurumdur. Hayal kırıklığı yaşamamak için iletişiminizi daima kuvvetli tutmalısınız.

Evlenmeden önce birlikte deneyimler kazanmalı ve birbirinizi daha yakından tanımalısınız. Hayallerinizden bahsedin. Örneğin çocuk konusunu mutlaka konuşun. Taraflardan biri çocuk istiyor ve diğeri henüz hazır değilse evlenmeden önce bu bilgiye sahip olmanız çok daha avantajlı olacaktır. Maddi konulardaki konuşun.

Unutmayın en büyük kavga sebeplerinden biri günümüzde ekonomik kaygılardır. Aileleriniz hakkında konuşun. Karşılıklı olarak birbirinizin aile yapısını çok iyi tanımanız gerekmektedir.

“Türkiye’de aileler de birbirleriyle evleniyor“ kavramı aile yapılarının birbirlerine denk olması gerektiğini vurgulamak için meşhur olmuş bir cümledir. Cinselliği konuşun. Beklentilerinizi karşılıklı olarak evlenmeden önce konuşmak evliliğinizin daha sağlam temellere oturmasını sağlayacaktır.

Evlenmeden Önce Çiftlerin Okuması Gereken Kitaplar Nelerdir?

Evlenmeden önce daha sağlam ve daha mutlu bir evlilik yaşamanız için evlilik hakkında temel bilgilere sahip olmanız gerekmektedir. Bu konuda okuyabileceğiniz birkaç kitap önerimiz var.

Evlenmeden Önce: Doğan Cüceloğlu

Evliliğe Giden Yol: Aslı Zengin

Evlilik Aşkı Öldürür Mü: İlkim Öz

Evlilikte Pozitif İletişim: Şeyda Betül Kılıç

Aşk Ve Evlilik Terapisi: Jürg Will

Evlenmeden Önce Alınan Mallar Ortak Mı?

Evlilik toplumda sağlıklı ailelerin oluşabilmesi için oluşturulmuş bir kurumdur. Günümüzde evlilik yapabilmek ve o evliliği yürütebilmenin zorlukları da oldukça fazladır. Evliliğin getirmiş olduğu sorulardan biri de edinilen malların hukuki durumu. Türk Medeni Kanununa göre evlenmeden önce edinilen mallar kişinin kendi şahsi malı olarak değerlendirilmektedir. Evlilik birliği öncesinde edinilmiş bir mal tarafın kendisine aittir ve ortak mal olması söz konusu değildir.

Evlenmeden Önce Alınan Ev Boşanınca Kimin Olur?

Evlenmeden önce evin maliki( sahibi) kimse boşandıktan sonra ev o tarafta kalacaktır. Ancak ev evlenmeden önce alınmış fakat kredi borcu evlilik birliği içerisinde ödenmişse, evlenmeden önce ödenen ile evlendikten sonra ödenen kısım belli bir hesap tekniği ile hesaplanarak pay edilir. Yani her iki tarafta kendilerine hak görülen pay kadarını alır.

Evlenmeden Önce Alınan Ev Ölüm Halinde Kime Kalır?

Evlilik birliği altına girmeden önce kişinin kendi üzerine malı bulunması sadece maliki ilgilendirir. Yani evlendikten sonra eşi, evlenmeden önceki malı üzerinde söz sahibi olamaz. Kişi henüz bekarken mal sahibi olmuşsa bu kendisinin kişisel malıdır. Ancak miras yoluyla malını devrettiği hak varisi malın bütün kullanım haklarına sahip olur.

Evlenmeden Önce Doğum Kontrol Hapına Ne Zaman Başlanmalı?

Evlilik için gün sayıyorsunuz ama henüz anne olmaya hazır değilseniz güvenli bir cinsel ilişki için korunma yöntemlerinden destek almalısınız. Doğum kontrol hapına evlenmeden yaklaşık olarak 1 ay önce başlamalısınız. Ancak bunun için bir doğum kontrol uzmanına görünmelisiniz.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir